„Suchoj Su-34“ yra didesnis nei atrodo - nustebsite sužinoję, kokiais patogumais gali naudotis pilotai  (4)

„Suchoj Su-34“ - tai rusiškas naikintuvas-bombonešis, sukurtas pakeisti „Su-24“. „Su-34“ pirmam skrydžiui pakilo dar 1990 metais, o jau 2014-aisiais pradėjo tarnybą. Tai yra pakankamai didelis dvimotoris kovinis lėktuvas, kuris dažnai skraido dideliais atstumais. Tiesa, įgula gali pasidžiaugti šiokiais tokiais patogumais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai rašėme, kad „F-16 Fighting Falcon“ naikintuve nėra taip nepatogu, kaip gali pasirodyti. Tačiau negalima nekreipti dėmesio į faktą, kad „Su-34“ yra gerokai didesnis. Tai - dvivietis naikintuvas bombonešis su dviem varikliais. Palyginimui, „Su-34“ sparnų ilgis - 14,7 m, o paties lėktuvo ilgis - 23,34 m. Tuo tarpu F-16 turi 9,96 m ilgio sparnus ir 15,06 m ilgio fiuzeliažą. Pats palyginimas nėra prasmingas, nes „Su-34“ atlieka visiškai kitą vaidmenį. Tačiau nuotraukose šio orlaivio dydis dažnai atrodo apgaulingas, todėl jį čia ir paminėjome.

„Su-34“, kaip ir kiti kariniai lėktuvai, daugiau laiko praleidžia taikiai skraidydamas tarp skirtingų bazių, o ne vykdydamas misijas. Be ginklų „Su-34“ gali nuskristi apie 4000 km, tačiau, aišku, degalų gali pasipildyti ore. Taigi, pilotai ore praleidžia valandų valandas, kurios tikrai gali prailgti. Tačiau jie gali pasinaudoti įvairiais patogumais.

Visų pirma, pilotai sėdi greta, o ne vienas už kito. Tai palengvina bendravimą ir atveria šiek tiek vietos kabinos gale. Čia jie gali atsistoti, šiek tiek pramankštinti pavargusias kojas ir išsivirti arbatos.

Taip, „Su-34“ turi nedidelę virtuvėlę. Aišku, joje niekas įmantrių patiekalų gaminti negali - lėktuvuose įprastai negaminama. Tačiau čia galima laikyti užkandžius, arbatą ar kitus maisto produktus, kurie ilgas keliones paverčia bent šiek tiek labiau pakenčiamomis. Kita vertus, jau vien tai, kad įgulos nariai bent trumpam gali atsikelti iš savo vietų yra didelis privalumas. Tik ar tie užkandžiai ir arbata nesukelia papildomų problemų?

Kai naikintuvų pilotai šlapinasi į specialius maišelius, „Suchoj Su-34“ įgula gali pasinaudoti tualetu. Jis įrengtas čia pat - tiesiai už pilotų sėdynių šalia minėtos virtuvėlės. Savaime aišku, jis nėra didelis ir patogus, tačiau nemažai karinių lėktuvų ir tokio neturi.

Žinoma, ilgos kelionės „Su-34“ tikrai nėra labai patogios. Lėktuvas vis tiek yra ankštas, o ir skrydžių palydovų čia nėra. Tačiau pilotai vis tiek džiaugiasi tuo, ką turi - klimato kontrolės sistemą, virtuvėlę ir tualetą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(68)
(18)
(50)

Komentarai (4)