Pagaliau Lenkijos sandėlyje geriausias lazerinis FHD projektorius iš „Xiaomi“ ir už normalią kainą: „Esant vidutiniam apšvietimui – vaizdo kokybė labai gera, o kai visiškai tamsu – vaizdo kokybė tiesiog nuostabi“ („Mijia Projector Youth Edition“ apžvalga, Video, Lenkijos sandėlio papildymas 2021-03-16)  (3)

Šįkart apžvalgininko dėmesį patraukė „Xiaomi“ kompanijos lazerinis FHD projektorius „Mijia Projector Youth Edition“. O kuo gi jis toks įdomus? Ir kodėl apžvalgininkas jį vadina vienu geriausiu projektoriumi? Pasižiūrėkime detaliau į šį įrenginį, jo pliusus bei minusus ir kaip jis veikia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaina ir sąlygos

 

 

Geriausi pasiūlymai „Mijia Projector Youth Edition“ projektoriui:

Gearbest - 486 €;

  • 6 % nuolaida, galioja iki 2019 04 11;
  • siuntimas į Lietuvą kainuos 8,62 €, tad galutinė kaina yra 494,62 €.

Aliexpress - 401,71 €;

  • 5 % nuolaida;
  • siuntimas į Lietuvą kainuos 103,04 €, tad galutinė kaina yra 504,75 €.

Palyginimui kiek kainuoja kiti lazeriniai projektoriai

 

Papildymas 2021-03-16

„Mijia Projector Youth Edition“ vaizdo projektorius (globali versija):

  • Aliexpress354,52 €;
    • 19 % nuolaida;
    • iš Lenkijos ir Prancūzijos sandėlių;
    • nemokamai į Lietuvą pristatys per 2-5 d.d.;
    • ribotas kiekis.

Iškart norime atkreipti dėmesį, kad žemiau esanti projektoriaus apžvalga yra kiniškai projektoriaus versijai, o dabar prekyboje turime globaliai rinkai skirtą įrenginį, tad dėl meniu nustatymų neliko jokios problemos ir jis kainuoja netgi ženkliai pigiau. Visais kitais atžvilgiais projektorius išliko toks pat. 

 

Taip pat šis projektorius bus atsiųstas iš Lenkijos arba Prancūzijos sandėlio, tad pristatymas greitas ir be jokių muito mokesčių. Na, o dabar pasižiūrime, ką gi apie šį projektorių sako apžvalgininkas.

Pakuotės turinys, išvaizda ir jungtys

Projektorius atkeliauja nedidelėje ir kompaktiškoje dėžutėje su rankena. Priekyje yra pavaizduotas pats projektorius, o jo nugarėlėje – surašyti techniniai parametrai. Deja, bet viskas kinų hieroglifais.

Viduje randame naudojimosi instrukciją kinų kalba, tačiau joje yra daug vizualinės medžiagos apie projektoriaus palaikomas vaizdo proporcijas, vartotojo sąsają ir net pačio projektoriaus vidų.

Toliau randame saugiai supakuotą patį projektorių ir dėžutę, kurioje yra maitinimo adapteris ir nuotolinio valdymo pultelis.

Jis yra maitinamas 2 AAA tipo baterijomis, baltos spalvos, plastikinio korpuso, minimalistinio dizaino ir turi visus reikalingus valdymo mygtukus. Su projektoriumi susiejamas „Bluetooth“ ryšiu.

Pats „Mijia Projector Youth Edition“ projektorius taip pat yra minimalistinio dizaino. Korpusas yra pagamintas iš plastiko, baltos spalvos, projektorius pakankamai kompaktiškas ir ne itin sunkus: 115 x 150 x 150 mm ir sveria 1,3 kg.

Priekyje projektorius yra padengtas maloniu liesti audinio pamušalu ir įtaisytas pats objektyvas, kurį šiek tiek pridengia aplink jį esantį plastikinė apsauga, tačiau kokio nors konkretaus dangtelio, kuriuo pilnai būtų uždengiamas objektyvas – nėra. Priekyje dar yra kamera, kuri atlieka automatinio fokusavimo funkciją (1:26 min.).

 

Projektoriaus viršuje tėra vienas įjungimo mygtukas, šonuose – ertmės, kurios užtikrina geresnę garso sklaidą, apačioje – 4 guminės kojelės, kad projektorius stovėtų stabiliai bei neslystų, ir per patį vidurį yra standartinė skylė, skirta projektorių pritvirtinti prie trikojo.

Gale yra aušinimui skirtos angos ir pagrindinės projektoriaus jungtys: HDMI, USB3.0, 3.5 mm audio jungtis ir maitinimo adapterio jungtis.

Projektoriaus programinė įranga, techniniai dalykai ir galimybės

„Mijia Projector Youth Edition“ projektorius darbuojasi su „MIUI TV“ operacine sistema, kurios pagrindas yra „Android 6.0.1“ (2:03 min.).

Šia OS naudojasi ir daugelis kitų „Xiaomi“ išmaniųjų televizorių bei jų gaminami projektoriai.

„Vartotojo sąsaja yra kinų kalba ir palaikomos papildomos paslaugos, kuriomis savo šalyje nesinaudosite. Iš pradžių kiek susierzinau, kad nėra anglų kalbos, tačiau pasirodo, kad nenukeliavau iki reikiamos vietos, nes kinų kalbą galima pakeisti į anglų (2:14 min).“

Visgi, atkreipiamas dėmesys, kad nors didžioji dalis informacijos tampa suprantama, nes pateikiama anglų kalba, išlieka kai kurių vietų, kuriose vis dar lieka kinų hieroglifų. Taip pat su balso asistentu teks kalbėtis kinų kalba, nes angliškai jis nesupranta.

 

„MIUI TV“ galima keisti įvairius projektoriaus nustatymus, kaip: vaizdo proporcijas, mastelį, ryškumą, kontrastą ir taip toliau. Vaizdo fokusavimas vyksta automatiškai, bet yra galimybė visą tai atlikti ir rankiniu būdu.

Dėl to, kad projektorius palaiko „Bluetooth 4.0“ ryšį, prie jo galima prijungti įvairių prietaisų: 3D akinius, ausines, žaidimų pultus.

Įdomu ir tai, kad projektorių galima naudoti, kaip garso sistemą „soundbar“. Prie projektoriaus prijungiamas išmanusis telefonas ir per projektorių pradedama groti muzika.

Garso kokybe apžvalgininkas yra patenkintas.

„Stiprus ir plataus spektro stereo garsas, su gerais žemais tonais. Taip pat galima nustatymuose pasirinkti Dolby režimą, kuris yra skirtas filmų žiūrėjimui. Garsą galima reguliuoti ir su esančiu garso vienodintuvu.“

Svarbu paminėti, kad projektorius palaiko 2.4 ir 5 GHz WiFi ryšį bei „Miracast“, „Airplay“ ir taip toliau. Tad galima prie projektoriaus prijungti išmanųjį telefoną ir nuotraukas ar vaizdo įrašus peržiūrėti dideliame ekrane.

„MIUI TV“ nustatymuose galima rasti ir projektoriaus techninius dalykus, kad jis turi 2 GB DDR3 RAM, 8 GB eMMC vidinės atminties (2,5 GB užima pati sistema), 1,8 GHz „Amlogic T968-H“ procesorių, „Mali-T830MP2“ vaizdo plokštę. Taip pat palaiko HDR 10.

Apžvalgininkas teigia, kad procesorius dirba labai gerai bei greitai ir galima žiūrėti 4K bei 1080p vaizdo įrašus.

 

„Šviesos srautas yra puikus ir vaizdo kokybė labai gera. Prie to prisideda 65W LED OSRAM lempa (kuri tarnaus 30 000 valandų), ir palaikomas 500 ANSI ryškumas. Esant vidutiniam kambario apšvietimui – vaizdo kokybė labai gera, o kai visiškai tamsu – tada vaizdo kokybė yra tiesiog nuostabi.“

Projektorius palaikomas kontrasto santykis yra 1:1200, „Throw Ratio“ 1.2:1, o atstumas nuo pačio projektoriaus iki apšviečiamo objekto gali kisti nuo 1 iki 4 metrų. Vaizdo dydis kinta nuo 40 iki 200 colių (iki 5 metrų).

Žinoma, projektorius palaiko puikiai žinomus ir populiariausius garso, vaizdo įrašų ir nuotraukų formatus: MP3 / WMA / AAC / AC3; MPG / AV / TS / MOV / MKV / DAT / MP4 / VOB; JPG / PNG / BMP.

Galutinis verdiktas

„Testavimo metu šis mažytis projektorius pasirodė puikiai ir sėkmingai susidorojo su visomis užduotimis.

Užtikrina labai ryškų ir kokybišką vaizdą. Manau, kad tokioje kainų kategorijoje, šiuo metu tai yra geriausias Xiaomi projektorius. Ir kas mane stebina, kad kai kurie senesni modeliai netgi kainuoja brangiau, nors nepalaiko FHD. O šis mažylis palaiko FHD ir yra pigesnis.

Tad jei ieškote ganėtinai nebrangaus ir kokybiškai savo darbą atliekančio ir turinčio įvairių naudingų funkcijų projektoriaus, tada tikrai rekomenduoju atkreipti dėmesį į Mijia Projector Youth Edition.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(13)
(5)

Komentarai (3)