Norite už mažiau gauti daugiau? „Viper V765“ skysčiams atspari klaviatūra ir dėmesio verta biudžetinė „Viper V530“ žaidėjo pelė iš „Patriot“ - išsami apžvalga ir testavimas („Viper V765“ ir „Viper V530“ apžvalga)  ()

Su „Patriot“ kompanijos įvairiais produktais susipažinome jau seniau. Apžvalgose sužinojome, kad tai ne tik geras atminties ar kaupiklių gamintojas, bet taip pat jis siūlo kokybiškus, bet įperkamus periferijos įrenginius. Būtent gero kaina/kokybė santykio ir ieško statistinis Lietuvos pirkėjas, tad „Patriot“ produktai turėtų būti labai patrauklūs mūsų rinkoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį kartą išbandysime „Patriot“ dar po vieną „Viper“ serijos klaviatūrą ir pelę. „Viper V765“ klaviatūra kiek pigesnė, nei seniau bandyta „Viper V770“, bet su ja turi gan panašią išvaizdą ir, tikėkimės, ne prastesnę kokybę. „Viper V765“ gali pasigirti „Kailh Box Red“ jungikliais, kurie yra atsparūs skysčiams bei turi RGB apšvietimą. Pelytės pavadinimas yra „Viper V530“. Tai gan nebrangi pelė žaidėjams, bet vis dar turinti RGB apšvietimą, papildomus mygtukus ir programinę įrangą, kuri leidžia įvairiai konfigūruoti savo graužiką. Kaip abu šie periferijos įrenginiai atrodo iš arčiau, paskaitysite apžvalgoje.

Pakuotė ir komplektacija

„Patriot Viper V765“

„Patriot Viper V765“ klaviatūros pakuotė yra pailga. Gamintojas parinko tamsių spalvų gamą su žalios spalvos akcentais. Priekyje galime pamatyti klaviatūros atvaizdą, o taip pat čia surašytos pagrindinės savybės bei produkto pavadinimas. Dešiniame kampe paminėta, kad RGB turi 16.8 mln spalvų, klaviatūra yra atspari skysčiams ir turi Kailh Box Red jungiklius. Kairėje pusėje dar parašyta, kad klaviatūros korpusas iš aviacinio lygio aliuminio, jei tiksliau - tai viršutinė klaviatūros plokštė. Apačia ir šonai yra plastmasiniai. Priekyje dar matome mažyti langelį, per kurį galime paspaudinėti klaviatūrą. Jos pajausti nepavyks, nes ji yra maišelyje.

Galinėje pakuotės dalyje - dar vienas klaviatūros atvaizdas; aplink jį surašytos pagrindinės savybės: multimedia mygtukai, garso ratukas, programuojami mygtukai ir t.t. Gale dar matome Kailh Box Red jungiklio sandarą. Sužinome, kad jo eiga yra apie 3.6 mm, o aktyvavimosi vieta ties maždaug 1.7 mm.

Dėžutėje be pačios klaviatūros dar yra riešo poilsio elementas, mygtukų išėmimo įrankis, trumpas naudotojo vadovas ir keli lipdukai. Pati klaviatūra supakuota saugiai, viskas puiku.

„Patriot Viper V530“

„Patriot Viper V530“ pelės dėžutė atrodo gražiai ir spalvingai, dominuoja raudona spalva. Priekyje matome pilną pelės atvaizdą. Čia dar paminėta, kad pelytė turi 4000 DPI jutiklį, RGB apšvietimą ir programuojamus profilius.

Dėžutė dar ir atsidaro, dėl to net parduotuvėje galime pamatyti pelės formą. Atidarius dėžutę mus pasitinka dar daugiau informacijos apie „Viper V530“. Sužinome, kad jutiklis yra optinis; pelytė leidžia suprogramuoti macro. Apačioje esantys padukai yra dideli ir užtikrina sklandų slydimą.

Galinėje dėžutės dalyje ir šonuose kartojama ta pati informacija, kurią matėme priekyje. Paminėtas jutiklis, RGB, programuojami profiliai ir macro.

Dėžutėje be pelės dar rasime naudotojo vadovą ir kelis lipdukus su „Viper“ logotipu.

Specifikacijos

 

„Patriot Viper V765“

Svoris 1134 g
Jungikliai Kailh Box Red
Eiga/aktyvacija 3.6 mm eiga, 1.7 mm aktyvacija
Klaviatūros apšvietimas RGB LED (16.8 mln. spalvų)
Išmatavimai mm (I x P x A) 466  x 203 x 40
Macro mygtukai Visi
Atnaujinimo dažnis Iki 1000 Hz
Klaviatūros dydis Standartinis
Riešo poilsio elementas Pilno ilgio atjungiamas su minkšta tekstūra
Programinė įranga „Patriot Viper“
Kabelio tipas 1.8 m
Jungiklių ilgaamžiškumas 70 mln. paspaudimų
Win Lock Taip
Multimedia Dedikuoti mygtukai

 

 

 

„Patriot Viper V530“

Jungtis USB
Atnaujinimo dažnis Iki 500 kartų per sekundę
Maksimalus sekimo greitis 60 colių per sekundę
Laidas 2.2 m
Išmatavimai, mm(I x P x A) 129 x 71 x 42
Svoris, g. 132
Jutiklis 4000 DPI („Avago 3050“)
Jungikliai Huan Yu
Jungiklių ilgaamžiškumas 5 mln paspaudimų
DPI jungiklis Taip
Jungikliai Nėra duomenų
Jungiklių ilgaamžiškumas Nėra duomenų

 

Žvilgsnis iš arčiau

„Patriot Viper V765“

„Patriot Viper V765“ atrodo labai solidžiai. Viršutinė aliuminio plokštė priverčia tikėti, kad tai yra premium segmento klaviatūra. Pati išvaizda patiks daugeliui, pilki ir juodi akcentai derės beveik visur, o jei reikės, viską pagyvins RGB apšvietimas. Per daug paaštrinti vaizdą gali nebent raudonas „Viper“ užrašas, esantis virš krypties mygtukų, bet jis menkai įsikiša į bendrą dizainą. Pati klaviatūra yra 46.6 cm ilgio, 20.3 cm pločio ir 4 cm aukščio. Tad jis gan kompaktiška, kaip pilno dydžio klaviatūra. Korpusas yra stabilus ir tvirtas. Kaip minėjome, viršuje yra aliumininė plokštė, o likusi korpuso dalis - plastmasinė.

Gamintojas panaudojo gan aiškų šriftą, tad simbolius suprasti yra lengva, bet keletas raidžių yra kiek įmantresnės. Pvz E ar F. „Patriot Viper V765“ turi išgaubtus mygtukus, tad juos patogu spausti ir apčiuopti. Tarpai tarp mygtukų irgi yra geri.

Klaviatūra turi dedikuotus multimedia mygtukus. Jie yra kairėje viršutinėje pusėje. Garso ratukas yra dešiniame viršutiniame kampe, jis taip pat yra paspaudžiamas. Jo kokybė atrodo gera. Tiesa, multimedia mygtukai yra membraniniai, o ne mechaniniai. Čia menka problema, nes multimedia'ai membraninius mygtukus deda visi gamintojai, tad čia nieko naujo ar blogo.

Ši „Patriot Viper V765“ turi Kailh Box Red jungiklius; dar galima tos pačios klaviatūros versija su Kailh Box White jungikliais. Kailh Box Red yra linijiniai jungikliai. Jų aktyvavimosi vieta yra nejaučiama. Jungiklių eiga yra apie 3.6 mm, o aktyvacijos vieta maždaug ties 1.7 mm. Tokio tipo jungikliai geriausia tinka žaidėjams, be to jie nėra labai triukšmingi. Bet nesant trakštelėjimo su jais nėra taip patogu rašyti. Reikia būtinai paminėti, kad šie jungikliai yra atsparūs skysčiams. Tai yra vienas iš didžiausių „Patriot Viper V765“ pliusų. Box tipo jungikliai turi šiek tiek mažesnę eigą nei įprasti jungikliai, bet eiga mažesnė vos 0.4 mm.

Klaviatūros valdymas galimas tiek programine įranga, tiek mygtukais, esančiais ant pačios klaviatūros. Antrinės mygtukų funkcijos aktyvuojamos laikant funkcinį mygtuką. Su pačia klaviatūra galime šokinėti tarp profilių, reguliuoti apšvietimo ryškumą ar įrašyti macro.

„Patriot Viper V765“ šonuose yra juostelė, kuri irgi turi RGB apšvietimą.

Klaviatūros apačioje matome guminius padukus. Jie neleidžia klaviatūrai slidinėti ant stalo. Pakeliamos kojelės yra gan trumpos, dėl jų klaviatūros aukštis padidėja tik 1.3 cm. Kai kuriems tai gali būti per mažas kampo pasikeitimas.

„Patriot Viper V765“ laidas yra plonas ir paslankus. Jis įvilktas į raudonai juodai medžiaginę rankovę ir yra 1.8 metro ilgio.

Prie klaviatūros pridedamas riešo poilsio elementas yra gan kuklus ir siauras. Jo darbinis paviršius yra guminis, minkštas ir malonus liesti. Kadangi riešo poilsio elementas yra gana siauras (tik 4.5 cm), jis savo darbą atlieka tik dalinai. Rašant delnai dedami beveik ant riešo poilsio elemento krašto. Riešo poilsio elementas tvirtinasi magnetų pagalba. Tvirtinimo jėga galėtų būti didesnė, nes pakėlus klaviatūrą riešo poilsio elementas dažniausiai nukrenta.

„Patriot Viper V530“

„Patriot Viper V530“ ekstravagantiškumu nenustebins - tai neišsišokanti pelytė su juodos ir pilkos spalvos akcentais ir keletu aštresnių linijų. Toks dažymas ir dizainas patiks daugeliui, jis patinka ir mums. Pelės ilgis yra 12.9 cm, plotis 7.1 cm, aukštis 4.2 cm. „Patriot Viper V530“ sveria 132 g. Pelytė, suprantama, yra plastmasinė; plastmasė yra maloni liesti, nudažyta minkštais matiniais dažais.

Žvelgiant iš viršaus puikiai matosi gale per vidurį einanti linija, kuri pelę dalina pusiau. Pelės forma iš viršaus kiek primena kiaušinį. Priekyje veržlumo dar suteikia išpjova, esanti tarp mygtukų. Kaip matote, mygtukai tuo pačiu yra ir korpuso dalis. Ant pelės galinės dalies dar yra „Viper“ logotipas, kuris geriau matosi iš galo. Žvelgiant iš galo pelė atrodo gan agresyviai, kiek primena sportinį automobilį.

Žvelgiant iš galo dar galime pažiūrėti į išlenktus pagrindinius mygtukus. Kadangi jie išlenkti, tai ant jų pirštus bus patogiau laikyti.

Į „Patriot Viper V530“ žiūrint iš kairio šono ir toliau matoma kiaušinio forma, tiksliau forma primena per pusę perpjautą kiaušinį. Čia yra du šoniniai mygtukai, kurie yra programuojami. Po jais esanti nykščio poilsio zona yra plastmasinė, bet su malonia tekstūra, kuri padidiną sukibimą. Plastmasė yra tikrai gera, nes sunku suprasti, kad čia tikrai plastmasė.

Kiek pakeitus rakursą puikiai matome ir ratuką, kuris turi guminę dangą su išpjovomis. Kiek aukščiau - du programuojami mygtukai. Iš čia puikiai matome, kad išpjova tarp mygtukų yra tikrai nemaža. Išpjovoje ir aplink pelę einanti baltai pilkos plastmasės juosta po savimi slepia RGB apšvietimą.

Žvelgiant iš priekio dar geriau matosi RGB zona. Po ratuku išlenda ir laidas, kuris yra įvilktas į medžiaginę rankovę. Jo ilgis - 2.2 m, jis paslankus bei turi mažai trinties su stalu.

Persikėlus į dešinį kraštą nieko įdomaus nepamatome. Ten vėl plastmasinis šonas su tekstūra.

Apvertus „Patriot Viper V530“ galime pamatyti optinį „Avago 3050“ jutiklį, kuris siūlo maksimalų 4000 DPI. Gamintojas nemelavo, pelės padukai tikrai dideli, jie tefloniniai. Apačioje dar matome mygtuką ir jungiklį. Jungiklis leidžia iš karto išjungti RGB apšvietimą, o mygtukas atstato gamyklinius parametrus.

Programinė įranga

Jau praėjusioje apžvalgoje nusistebėjome, kad „Patriot“ siūlo atskirą programinę įrangą klaviatūrai ir pelei. Kiti gamintojai siūlo vieną programą, kurios dėka galime konfigūruoti įvairius įrenginius, bet šiuo atveju viskas yra kitaip. Ir dabar gavus naujus periferijos įrenginius reikia vėl diegti kitą programinę įranga, nes senoji netinka.

„Patriot“ programėlė klaviatūros apšvietimo ir kitų funkcijų valdymui yra tikrai paprasta, ir viską matome pagrindiniame lange. Su naudotojo sąsaja padirbėta tikrai gerai, nes papildomų skyrių nėra, ir visi reguliavimai yra viename puslapyje. Čia galime rinktis apšvietimo efektą, jo ryškumą ir greitį. Tame pačiame stulpelyje matome ir klaviatūros atsako laiko pasirinkimą; pagal nutylėjimą parinkta 10 ms reikšmė, bet ją galime sumažinti iki 2 ms. Kiek žemiau matome ir klaviatūros atnaujinimo dažnį. Klaviatūra atkeliauja su 250 Hz atnaujinimo dažniu, bet jį galime padidinti iki 1000 Hz. Dar žemiau matome „Game“ režimo ir „Windows“ Lock varneles. Pačioje apačioje dar pastebime profilių ir macros pasirinkimus.

Pagrindiniame lange esantis klaviatūros atvaizdas ne vien dėl grožio ir efektų parodymo. Paspaudę ant bet kurio mygtuko, galime jį išjungti, priskirti jam specialią funkciją (pavyzdžiui, naršyklės ar kokios nors programos atidarymas). Taip pat galime atidaryti aplanką ar paleisti kokią nors dainą ar filmą. Iš šio meniu dar galime priskirti ir macro.

 

Kaip minėjome, abiems prietaisams yra pateikiama atskirta programinė įranga. Pelei skirta programėlė jau kiek kitokia, bet vis dar labai funkcionali ir lengvai perprantama. Pirmame lange matome pelės atvaizdą su surašytais visais mygtukais ir jų funkcijomis. Šiame meniu ir galime pasirinkti, ką koks mygtukas darys. Šiame pačiame meniu dar galime naviguoti tarp profilių skirtukų. „Patriot Viper V530“ iš viso turi 5 profilius. Užvedus ant profilio galime konfigūruoti apšvietimą. Su šia pelyte pasirinkimo galimybės yra gan ribotos.

Paspaudus ant bet kurio konfigūruojamo mygtuko, atsiveria naujas langas, kuriame yra įvairių nustatymų. Pelės mygtukams galime priskirti klaviatūros funkcijas, o taip pat įvairius veiksmus ar kombinacijas. Taip pat mygtukams galime suteikti snaiperio funkciją.

 

Jutiklio (Sensor) skiltyje galėsime reguliuoti pelės jautrumą. Spaudinėjant pelės DPI mygtuką, ratu suksimės tarp 5 DPI reikšmių, kurių kiekvieną galėsime nusistatyti pagal savo norus. Naudotojui dar suteikiama galimybė atskirai reguliuoti X ir Y ašių jautrumą. Perjungus DPI pasikeis visos pelės apšvietimas.

Toliau – macro skiltis, kurios dėka savo papildomiems mygtukams galėsime priskirti įvairias kombinacijas.

Nustatymų skiltyje tik keletas pasirinkimų. Čia galime pasirinkti pelės atnaujinimo dažnį, kuris gamykliškai būna parinktas 500 Hz, bet jį galime padidinti iki 1000 Hz. Čia taip pat suteikiama galybė pasitikrinti programinės įrangos versiją bei atstatyti gamyklinius parametrus.

RGB apšvietimas

„Patriot Viper V765“ RGB sugebėjimai nei nustebins, nei nuvils. Klaviatūra turi nemažai efektų. Svarbiausia – galime pasirinktinai nustatyti, kokie mygtukai šviečia kuria spalva, tai pravers kuriant savo profilius žaidimams. Su šia klaviatūra dar gauname ir šviečiančias juostas šonuose. RGB apšvietimas yra ryškus ir turi gerą ryškumo reguliavimo mechanizmą, bet kiek mažą atnaujinimo dažnį.

„Patriot Viper V530“ didelėmis RGB konfigūravimo galimybėmis nenustebins, bet apšvietimas yra ryškus ir apimantis didelę dalį pelės. Asmeniškai man labai patiko ant pelės esantis jungiklis, kuris leidžia akimirksniu išjungti RGB apšvietimą.

Naudojimas, įspūdžiai ir išvados

Jau iš praėjusios apžvalgos sužinojome, kad „Patriot“ už mažiau siūlo daugiau; labai panaši situacija ir su dabar apžvelgiama klaviatūra ir pele. Abu produktai yra puikus kainos/kokybės santykis, tad apie viską - išsamiau.

„Patriot Viper V765“

„Patriot Viper V765“ turi nemažai panašumų su prieš tai bandyta V770 klaviatūra, bet tuo pačiu yra ir kitokia. Dizaino braižo panašumas pagrinde yra metalinėje plokštelėje bei multimedia mygtukuose, bet „Viper V765“ neturi papildomų dedikuotų macro mygtukų, čia ir yra didžiausias skirtumas. Taip pat nesunku pastebėti, kad ir riešo poilsio elementas yra visai kitoks.

„Patriot Viper V765“ yra į žaidėjus nutaikyta klaviatūra, čia nieko naujo, nes bene visos mechaninės klaviatūros reklamuojamos kaip labiausiai skirtos žaidėjams. Galvojant apie žaidėjus klaviatūrose atsiranda įvairiausios funkcijos, kurios turi pagerinti malonumą žaidžiant. Gauname profilius su jau sukonfigūruotu apšvietimu, kuris yra pritaikytas įvairiems žaidimų žanrams. Galime įrašyti macro, o taip pat turime greitą atsako laiką. Bandant klaviatūrą žaidimuose viskas veikia puikiai, būtent to ir norime iš mechaninės klaviatūros. Kadangi tai linijiniai Kailh Box Red jungikliai, juos galime aktyvuoti nuspaudus ne iki galo. Įpratus prie tokio metodo, dar labiau išauga mygtukų paspaudimo greitis. Ta akimirka gali daug lemti žaidimuose. Dar nereikia pamiršti, kad klaviatūra leidžia išjungti „Windows“ pradžios juostos mygtuką, kuris gali sugadinti žaidimo sesiją.

Kaip minėjome, „Patriot Viper V765“ turi Kailh Box Red jungiklius, kurių esminė savybė yra atsparumas skysčiams. Dėl šio pagerinimo „Patriot Viper V765“ tampa pigiausia mechaninė klaviatūra, kuri siūlo atsparumą skysčiams. Mes neturime tiek drąsos, kad patys išbandytume šiuos teiginius, bet tikime gamintojo deklaruojama informacija. Patys Kailh Box Red jungikliai yra linijiniai, jų aktyvavimosi vieta nėra jaučiama. Ji maždaug ties puse paspaudimo eigos. Box jungikliai turi vos mažesnę eigą, lyginant su įprastais mechaniniais jungikliais; ši savybė mums patiko. Linijiniai jungikliai labiausiai tinka žaidimams, nes juos galima lengviau paspausti, be to, jie tylesni. Man asmeniškai su linijiniais mygtukais rinkti tekstą nėra patogu; ta pati situacija ir su „Patriot Viper V765“. Tikriausiai taip yra dėl to, kad tekstas nuolatos renkamas su žemo profilio klaviatūromis.

Suprantama, kiekvienas produktas turi savo minusų. Kaip „Patriot Viper V765“ trūkumus reiktų įvardyti kiek per siaurą riešo poilsio elementą. Ant jo laikyti plaštakas nėra patogu, jis tiesiog per siauras. Gerai bent tiek, kad tekstūra yra maloni ir minkšta. Tie, kam patinka pasvirusi klaviatūra, irgi kiek nusivils, nes „Patriot Viper V765“ kojelių pagalba eina pakreipti tik šiek tiek.

„Patriot Viper V765“ RGB apšvietimas yra pakankamai geras, ryškus ir plačiai konfigūruojamas. Tą galima daryti su pačia klaviatūra ar per programinę įrangą. Kalbant apie programinę įrangą, ji yra paprasta, bet funkcionali. Ką ir kaip daryti, supras kiekvienas.

Galiausiai, lieka klausimas: ar verta pirkti „Patriot Viper V765“ klaviatūrą? Mes manome, kad ši klaviatūra tikrai verta 90 €, ypač jei jums svarbu atsparumas skysčiams. Klaviatūros surinkimo kokybė ir medžiagos, metalinė plokštelė ir stabilus korpusas, irgi klausimų nekelia. Priekaištų sulaukia tik siaurokas riešo poilsio elementas ir mažos kojelės.

 

„Patriot Viper V530“

Iš pažiūros „Patriot Viper V530“ pelytė atrodo kaip nemažai kainuojantis produktas, graži forma, gera spalvinė gama, RGB apšvietimas, profiliai, macro, bet tada pažiūri, kad jos kaina tik 18 €, ir pagalvoji, kaip čia taip? Panašu, kad „Patriot“ siūlo puikią biudžetinę pelę, tad pažiūrėkime į viską iš arčiau.

„Patriot Viper V530“ išsiduoda, kad yra biudžetinė pelė, kai pažiūrime į jos jutiklį, kuris turi 4000 DPI; bet tokio jutiklio daugeliui bus per akis. Kiek teko naudoti, jis tiksliai fiksuoja judesius ir veikia ant įvairių paviršių. Panaudotos medžiagos gaminant pelę yra tikrai geros ir pačiupinėjus pigumas nesijaučia. Gaila, kad šonuose ne guma, o plastmasė su tekstūra. Ši tekstūra tokia gera, kad net atrodo, kad ten prastesnės kokybės guma. Laikant pelę ją reikės imti į delną, ją dar galime laikyti ir letenos pozicijoje. Laikymo būdas priklausys nuo jūsų rankos didumo. Bendras patogumas atrodo geras, bet kiek nusileidžia brangesnėms pelėms. Panašu, kad trūksta vieno kito ergonomiško išlenkimo. Bet šie potyriai gali skirtis priklausomai nuo pripratimo ir rankų dydžio.

Pelytė turi kelis papildomus mygtukus. Du viršuje skirti keisti DPI, bet jų funkcijas galime pakeisti per programinę įrangą. Du esantys šone turi pirmyn/atgal funkcijas, kurias irgi galime pakeisti. Šoninius mygtukus paspausti gan lengva. Jie yra iškilę, tad juos eina apčiuopti ir suprasti, kurį mygtuką spaudi.

Nepaisant mažos kainos, „Patriot Viper V530“ dar siūlo ir pakankamai neblogą RGB apšvietimą. Jis ryškus ir apraizgęs visą pelę. Pelė dar turi jungiklį apačioje, kuris leidžia RGB apšvietimą lengvai išjungti. RGB apšvietimas pasitarnauja ir kaip DPI indikatorius. Perjungus DPI pasikeičia ir apšvietimo spalva. Atskiro DPI indikatoriaus nėra.

Žvelgiant į „Patriot Viper V530“ funkcijų rinkinį vis dar sunku suvokti, kad ši pelė kainuoja 16 €. Jei reikia biudžetinės pelės žaidimams ir būtinai norima RGB apšvietimo, tai „Patriot Viper V530“ atrodo kaip tvirtas pasirinkimas. Pelė neturi didelių trūkumų, bet geba pasiūlyti įvairių funkcijų už labai patrauklią kainą.




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(2)
(3)
(-1)

Komentarai ()