„Samsung“ bando paslėpti gėdą: išreikalavo, kad būtų pašalintas „Galaxy Fold“ išardymo aprašymas (Video)  ()

Kol kas inovatyvusis perlenkiamas išmanusis telefonas „Samsung Galaxy Fold“ gamintojams galvos skausmo kelia daugiau nei džiaugsmo: žiniasklaidos atstovai, gavę šiuos įrenginius apžvalgai, jau po dienos pradėjo skųstis gedimais, dėl ko gamintojai buvo priversti neribotam laikui atidėti jų prekybos pradžią, numatytą dar iki gegužės pradžios. O dabar gėdą bandoma slėpti per spaudimą žiniasklaidai rašo „Ars Technica“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Svetainė „iFixit“, kurios pagrindinė „duona“ yra naujausių įrenginių ardymas ir viešas pademonstravimas, kas yra jų viduje, patyrė spaudimą, dėl kurio pašalino „Galaxy Fold“ išardymo aprašymą.

O šis ardymo aprašymas buvo labai netipinis. Po to, kai „Samsung“ atidėjo įrenginio prekybos pradžią, „iFixit“ savo įrašu pasinaudojo nurodydami kelias telefono projekto ydas.

Kitų interneto žiniasklaidos priemonių atstovams kilo gana pagrįstas klausimas: iš kur „iFixit“ gavo telefoną, kuriuo niekada nebuvo prekiaujama viešai ir kurio apžvalgai išduotieji telefonai buvo atšaukti – visi iki vieno? Panašu, kad būtent ši klausimus kelianti įrenginio kilmė (kartu su gėdos jausmu, kuris patiriamas, kai kažkokie žurnalistai rodo, kur suklydo „Samsung“ inžinieriai, kūrę 2000 dolerių vertės telefoną) ir buvo priežastis bei svertas, per kurį „Samsung“ ėmėsi savų veiksmų.

Svetainėje „iFixit“ rašoma:

„Savo „Galaxy Fold“ įrenginį gavome iš patikimo partnerio. „Samsung“ per tą partnerį pareikalavo, kad pašalintume įrenginio ardymo aprašymą. Mes nesame nei teisiškai, nei kaip nors kitaip įpareigoti tai padaryti. Tačiau iš pagarbos savo partneriui, kurį vertiname kaip sąjungininką siekiant, kad įrenginiai būtų lengviau remontuojami, nusprendėme pašalinti savo straipsnį iki to laiko, kol galėsime įsigyti „Galaxy Fold“ mažmeninės prekybos vietoje“.

Taigi, akivaizdu, kad „Samsung“ spaudė žiniasklaidos atstovus per tos žiniasklaidos įrangos tiekėjus, o „iFixit“ nusprendė apsaugoti partnerį ir nesigadinti santykių su juo bei pašalino turinį.

Ir tai, beje, nėra pirmas kartas, kai „Samsung“ imasi veiksmų prieš informacijos viešinimą. Kuomet 2016 metais „Samsung“ buvo patekę į kitą bėdą – kai ištiko garsusis „Galaxy Note 7“ fiasko – Pietų Korėjos įmonė pateikė autorių teisių apsaugos paraišką prieš vaizdo įrašą, kuriame buvo pavaizduota žaidimo „Grand Theft Auto V“ modifikacija, kurioje „Samsung Galaxy Note 7“ telefonas buvo naudojamas kaip sprogmuo.

Taip pat tai, veikiausiai, bus ne pirmas kartas, kai „Samsung“ teks susidurti su vadinamuoju „Streisand efektu“, kuomet bandymai cenzūruoti į internetą patekusią informaciją apsigręžia kitu galu. Mat internetas niekuomet neužmiršta. O „iFixit“ sukurtą „Samsung Galaxy Fold“ telefono išardymo aprašymą vis dar galima peržiūrėti interneto istoriją saugančioje svetainėje „archive.org“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(2)
(10)

Komentarai ()