Pristatyti naujausi „OnePlus“ telefonai: su išskirtiniu 90 Hz QHD + ekranu, 48MP kamera, spartesniu 30W įkrovimu ir aišku, modelis su 5G (Video)  ()

Flagmanų „žudikų“ serija išgarsėjusi kinų išmaniųjų gamintoja „OnePlus“ vėl pasauliui žada kai ką intriguojančio ir Londone, JAV bei Indijoje surengė naujausių savo telefonų pristatymo renginius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dalyvavau Helsinkyje vykusiame regioniniame pristatymo renginyje, skirtame Baltijos šalims.

Renginio metu pristatyti net trys „OnePlus 7“ serijos modeliai – standartinis „OnePlus 7“ panašiu dizainu į „OnePlus 6T“, bet su atnaujintais vidiniais elementais, „OnePlus 7 Pro“ su išskirtiniu 90 Hz QHD + ekranu, 48MP kamera ir spartesniu 30W įkrovimu bei „OnePlus 7 Pro 5G“, kuris be abejonės palaikys 5G ryšį.

Jei anksčiau „OnePlus“ išmanusis telefonas buvo tituluojamas kaip flagmanų žudikas, tai dabar jau šią estafetę galima perduoti „Xiaomi”. Ir nors pas mus šie išmanieji išpopuliarėjo dėl itin patrauklios kainos, lyginant su kitų gamintojų telefonais, šį kartą, ko gero, kaina nebus pagrindinis „OnePlus“ pasirinkimo akcentas. Pigiausia „OnePlus 7“ versija kainuos 549 eurus, tačiau įdomesnė ir patrauklesnė „Pro“ versija kainuos nuo 749 eurų, panašiai kaip ir naujausi „Samsung“ ar „Huawei“ flagmanai.

„OnePlus 7 Pro“ yra pats brangiausias kompanijos išmanusis telefonas. Pakankamai ilgas, su triguba kamera nugarėlėje, iškylančia priekine kamera, o ekranas, kaip teigia kompanija, bus geriausias šio modelio elementas.

„OnePlus 7 Pro“ įvertintas ne tik ekranas, bet ir kamera. Specialistai iš „DxOmark“ skyrė net 111 balų.

Iššokanti kamera ekrane

Ankstesniuose šios kompanijos modeliuose telefono ekranas buvo bene viena iš silpniausių vietų, tačiau šį kartą situacija pasikeitė. „OnePlus 7 Pro“ turi 6,67 colio AMOLED ekraną, 90 Hz dažnio su 3120x1440 pikseliais, šiek tiek suapvalintais kraštais ir HDR10+ palaikymu.

„OnePlus 7 Pro“ pristato pirmaujančią pramonės šaką su itin sklandžiu 90 Hz ekranu, o tai reiškia, kad ekranas atsinaujina devyniasdešimt kartų per sekundę. Nesvarbu, ar žaidžiate, ar žiūrite filmą, 19,5: 9 formato ekranas užtikrina neįtikėtiną kokybę QHD + skystame AMOLED ekrane.

„OnePlus“ atsisako išėmos ir siūlo naują priekinės kameros sprendimą - „pop-up“ arba iškylančią kamerą tam, kad vartotojas turėtų išmanųjį su pilnai užpildytu ekranu. Pirštų atspaudų skaitytuvas yra ekrane.

Geriausia tikriausiai tai, kad dabar ne tik „Samsung“, bet ir „OnePlus“ gali pasigirti „A+“ reitingu, kurį suteikė ekrano kalibravimo specialistai „DisplayMate“. Bus labai įdomu išbandyti ir pasižiūrėti „Netflix“ turinį.

Greitas kaip niekada

Šių metų pristatymo šūkis – „Go beyond speed“. Ankstesni mano bandyti „OnePlus“ modeliai buvo vieni greičiausių išmaniųjų. Telefone iš anksto įdiegta „Android 9 Pie“ operacinė sistema kartu su „OxygenOS“ vartotojo sąsaja, kuri nėra apkrauta nereikalingomis programėlėmis, o tik pagrindinėmis „Google“. Tai leidžia stabiliau veikti telefonui.

Šiais metais „OnePlus 7“ viduje turi 2.84GHz greičio „Snapdragon 855“ procesorių su 6GB, 8GB ir 12GB RAM. Modelis su 6GB RAM turi 128GB atminties, o 8GB ir 12GB RAM modeliai bus siūlomi su 256 GB atmintimi. Vidinė „flash“ atmintis pirmą kartą naudoja itin spartų UFS 3.0 standartą, kuris skirtas greitesniam dokumento įkėlimui, vaizdo įrašymui iš fotoaparato ar programų paleidimo laikui. Tačiau „MicroSD“ kortele praplėsti atmintį nebus galimybės. Gerai tuo, kad turi du SIM kortelės lizdus. Taupantiems ir keliaujantiems tai turėtų būti naudinga.

Naujasis modelis pagaliau turės stereofoninius garsiakalbius, kuo ankstesnieji „OnePlus“ telefonai pasigirti negalėjo. Taip pat „OnePlus 7“ palaikys „Bluetooth 5.0“ ryšio standartą.

Triguba kamera tik su „Pro“ versija

Kamera buvo silpniausia ankstesnių modelių vieta. Nusileisdavo visiems pagrindiniams konkurentams rinkoje. Šiais metais „OnePlus 7 Pro“ jau turi tris kameras nugarėlėje - 48 megapikselių („Sony“ IMX586 jutiklis, f/1.6 diafragma, OIS), 16 megapikselių (plataus kampo kamera, f/2.2 diafragma, 117 laipsnių matymo laukas) ir 8 megapikselių (teleobjektyvo, 3x optinio priartinimo, f/2.4 diafragmos, 78 mm židinio nuotolio). Daugėja ne tik kamerų, bet ir pikselių skaičius. Tai jau ne pirmas išmanusis, kuris siūlo 48 MP. Jau teko bandyti „Honor View 20“ bei „Xiaomi Mi 9“, kurie turi tiek pikselių.

Kompanija teigia, kad naujasis „OnePlus 7“ telefonas turės trijų dalių automatinę fokusavimo sistemą – PDAF, CAF ir lazerinį fokusavimo metodą, kad kamera geriau veiktų dienos šviesoje. Atnaujinta ir naktinė fotografija su „Nightscape“ režimu. Kartu su šiomis savybėmis „OnePlus 7 Pro“ turi ir dvigubą LED blykstę.

Kiek pigesnis „OnePlus 7“ modelis turi dvigubą kamerą nugarėlėje - „Sony“ IMX586 48 megapikselių sensorius (f/1.7 diafragma su OIS ir EIS) ir 5 megapikselių. Taip pat kamera turi naują „UltraShot“ variklį.

Norėdami turėti kuo didesnį ekraną, gamintojai naudoja išėmą, slankiojančias sistemas ar net besisukančias kameras. Naujausiuose „OnePlus 7“ modeliuose priekinė kamera yra 16 megapikselių („Sony“ IMX471 jutiklis, f/2.0 diafragma), kuri yra iškylanti. Į priekį atsukta kamera yra padengta safyro stiklu, o mechanizmas buvo išbandytas daugiau kaip 300 000 kartų. Gamintojai žada, kad kamera gali būti atidaryta ir uždaryta 150 kartų per dieną, kasdien, daugiau nei penkerius metus.

Skirtingos versijos – skirtingos kainos

Abu naujausi „OnePlus 7“ turi 4 000 mAh bateriją, o „Pro“ versija palaikys „Warp Charge 30“ krovimo technologiją, kuri akumuliatorių įkraus nuo 0 iki 50 proc. per 20 minučių. Bevielio krovimo naujausiuose modeliuose dar nėra.

Apsaugos nuo dulkių ir vandens sertifikato neturi, bet "OnePlus 7 Pro" yra vandeniui atsparus.

Daugumoje Europos šalių „OnePlus 7“ 6GB RAM su 128 GB atmintimi kainuos 699 eurus, o 8GB ir 12GB RAM su 256 GB bus galima pasirinkti atitinkamai už 749 ir 829 eurus. Pigiausia versija bus pilkos spalvos, o brangesnės turės pilkos, mėlynos ar migdolų „Almond“ spalvų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Robertas Narmontas
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: