„Bentley Continental GT“ virto vikšriniu visureigiu - vaizdo įrašą jau matė milijonai (Video)  ()

Naudoti prabangūs automobiliai metams bėgant tampa įperkami gerokai platesniam technikos entuziastų ratui. Pasitaiko netgi atvejų, kai jie perdaromi taip, kad visiškai neatitinka savo pradinės paskirties. „AcademeG“ vaizdo kanalo autorius Konstantinas Zarutskis yra tikra žvaigždė Rusijoje. Naujausias jo projektas – tanku paverstas „Bentley Continental GT“ sužavėjo ir užsieniečių auditoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išliko tik kėbulas ir salonas

Išoriškai ši neįprasta transporto priemonė labai primena „Bentley“ – dauguma kėbulo detalių pradedant nuo priekinių sparnų liko nepakeistos. Visgi po kėbulu buvo sukonstruotas visiškai naujas rėmas, kuriame sumontuotas vientisas galinis tiltas suka vikšrų būgnus. 

Visureigiu virtęs prašmatnus kupė vietoje savo W12 variklio gavo iš „Lexus“ paskolintą V8 tipo motorą. Jo trauka į galinį tiltą perduodama per automatinę transmisiją su hidrotransformatoriumi.

Meistrai viską sukonstravo savo rankomis, jiems pavyko netgi pavyko padaryti taip, kad mašiną butų galima valdyti sukant standartinį vairą.

Valdomas stabdant vikšrus

Sistema sumanyta taip, kad galinis diferencialas yra atviras. Kai reikia pasukti visureigį, vienas vikšras yra pristabdomas, o kitas sukasi toliau. 

Pirmo bandomojo važiavimo metu „Bentley“ ne kartą nukrito vikšrai.  Visgi sprendžiant pagal vairo įrašą, kuris jau surinko daugiau nei 5 mln. peržiūrų, jo kūrėjai puikiai praleido laiką. Jiems netgi beveik pavyko pašokti su vikšrine mašina į orą.

Galima tik įsivaizduoti, ką unikalios transporto priemonės savininkas išdarinės, kai visi tobulinimo darbai bus baigti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(7)
(4)
(3)

Komentarai ()