„Huawei“ Europoje registravo savo operacinės sistemos versijos pavadinimą  ()

„Huawei“ susiduria su sunkumais nuo tada, kai JAV prekybos departamentas uždraudė amerikietiškoms įmonėms turėti verslo santykių su kinų telekomunikacijų gigante. Ir pasekmės apima daug daugiau nei vien „Android“ – tai liečia ir „WiFi“ bei „Bluetooth“ sertifikavimą, ARM licencijas procesoriams ir kita.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-06-01 „Huawei“ Europoje registravo savo operacinės sistemos versijos pavadinimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau „Huawei“ ne kartą teigė, kad turi „atsarginę“ operacinę sistemą, ir ji turėtų būti pristatyta rudenį (nors gandai prieštaringi). Tačiau dabar, ačiū Europos Sąjungos intelektinės nuosavybės biurui, žinome ir tikėtiną pavadinimą: „Ark OS“.

„Huawei“ šį prekinį ženklą užregistravo tiek bendrai pačioje ES, tiek atskirai jos narėse, tad panašu, tai ir bus naujosios išmaniųjų telefonų operacinės sistemos pavadinimas. Terminas „ark“ taip pat yra tinkamas – kompanijai juk reikia Nojaus arkos, kad išgyventų „Google“ programinės įrangos paketo netekimą, juokauja portalas „Android Police“.

Turime nepamiršti, jog nėra aišku, ar „Ark OS“ tikrai bus „Huawei“ „Android“ pakaitalas. Ji taip pat gali bandyti pakeisti ir „Windows“ – kaip „Linux“ atšaka, skirta nešiojamiesiems kompiuteriams – arba gali būti vienas iš daugelio svarstomų variantų.

Tačiau kadangi kol kas nieko negirdėti apie OS, skirtą kompiuteriams, labai tikėtina, kad vis dėlto pavadinimas yra skirtas „Huawei“ mobiliajam segmentui.

Tačiau net jei ir taip – vis dar neaišku, ar tai bus visa nauja OS, ar „Android“ atšaka (kaip „Amazon Fire OS“), ar su „Android“ suderinama OS (kaip, pavyzdžiui, „Jolla“).

Mes taip pat galime pavadinti Europos Sąjungos intelektinės nuosavybės tarnybos „Ark OS“ dėka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(14)
(8)
(6)

Komentarai ()