Lenkai sukūrė įdomią programėlę - vaizdo įrašus paverčia komiksais (Video)  ()

Po to kai išmanieji telefonai virto gerais fotoaparatais ir ne ką blogesnėmis vaizdo kameromis jų vartotojai neretai tiesiog skęsta savo pačių ir iš interneto paimtų nuotraukų, bei filmukų jūroje. Lenkų studentų programuotojų komanda sugalvojo, kaip pasitelkus dirbtinį intelektą paversti tokius vaizdo įrašus komiksais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Komikso žanras turbūt pats veiksmingiausias, kai nori trumpai papasakoti ir parodyti kokią nors įdomią istoriją. Varšuvos technologijų universiteto studentų programuotojų produktas pavyzdžiui leidžia greitai sukurti tikrai dramatišką mini komiksą Brexito tema paėmus vaizdą tiesiai iš televizijos transliacijos. Į realistinio komikso stiliumi kompiuterio perpieštos premjerės Theresos May lūpas belieka tik įdėti frazę – „Aš pasitraukiu“. Tokiu būdu galima perdaryti praktiškai bet kokį vaizdo įrašą.

„Tai instrumentas transformuojantis vaizdo įrašus į komiksus pasitelkus dirbtinį intelektą. Kiekvienas gali atsiųsti vaizdo įrašą į mūsų tinklalapį ir programa atrinks esminius kadrus bei perkels juos į pasirinkto stiliaus komiksą“, – sako „Comixify“ komandos vadovas Tomasz Trzcinski.

Be abejo, būtent tas kuris filmavo geriausiai žino svarbiausias įvykių scenas, nors neretai pačiam autoriui tiesiog užtrunka labai daug laiko, kad peržiūrėtų ir susižymėtų visą vaizdo medžiagą. Jauni lenkų programuotojai tikina, kad jų produktas gali padėti išspręsti daugumą šių problemų, o svarbiausia pats produktas – toks ypač trumpas komiksas iš dešimtes paveikslėlių yra labai patogus ir tinkamas dabartiniams interneto laikams., nes autoriui belieka tik įrašyti veikėjų replikas.

„Taip sudedame ilgas istorijas, su visomis emocijomis ir prisiminimais į trumpus pasakojimus, kuriais lengva dalytis. Taigi užuot skendę viso pasaulio duomenų jūroje turime intuityvų ir gerai veikiantį instrumentą leidžiantį dalytis savo mintimis, emocijomis vaizdine prasme maloniu pavidalu – per komiksus“, – sako vadovas.

Pati programa pirma atrenka gausybę kadrų vadovaudamasi principu, kad tai ne pasikartojančios scenos ir kitais panašiais reikalavimais. Galiausiai iš jų išrenka tik dvidešimt paveikslėlių.

„Bet ir dviidešimties per daug, todėl panaudojame antrąjį mūsų modelį – estetinio vertinimo. Jis sprendžia kurie kadrai atrodo geriausiai. Atrinkti dešimt kadrų transformuojami iš anksto pasirinktu komikso stiliumi ir galiausiai gauname gražų komiksą“, – sako kitas komandos narys Adam Svystun.

Turint omenyje, kad dabar Holivudo ir kitų didžių kino, bei interneteto televizijos kompanijų produkcija tai geriausių pasaulio komiksų ekranizavimas, gal būt ir jūsų sugalvotas, nufilmuotas, bei tokiu kompiuteriniu būdu sukurtas trumpas komiksas kada nors virs milijardus dolerių uždirbsiančiu serialu.

Išsamiau – vaizdo įraše (nuo 6.10 min):

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(2)
(11)
(-9)

Komentarai ()