„Už tokią kainą tikrai būtų sunku rasti geresnį biudžetinį projektorių. Tikrai rekomenduoju“. Kuo toks geras turbūt pats perkamiausias biudžetinis projektorius iš Aliexpress? („AUN C80 UP“ apžvalga, Video)  (1)

Apžvalgininkas teigia, kad „AUN C80 UP“ yra perkamiausias biudžetinis projektorius Aliexpress parduotuvėje. Jau dabar užsakymų daugiau nei 4670, net 4,8 reitingas iš 5 ir beveik 3000 atsiliepimų, kurie yra išskirtinai teigiami. Tad kuo taip pirkėjams patinka šis Kinijos kompanijos pagamintas projektorius? Ką jis gali pasiūlyti? Kaip veikia ir kokia garso bei vaizdo kokybė? Drauge su apžvalgininku tai ir sužinosime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pakuotės turinys

Pati projektoriaus pakuotė yra gana įprasta – kartoninė dėžė su modelio užrašu ir keletu pagrindinių įrenginio savybių.

Viduje randame dvi 3D akinių poras, išsamią instrukciją anglų kalba, itin kokybiškai ir saugiai supakuotą „AUN C80 UP“ projektorių (0:48 min.), 1,5 metro ilgio maitinimo adapterį (AC100V – 240V, 50Hz/60Hz, 145W), patogų ir paprastą naudoti nuotolinį valdymo pultelį (maitinamas 2 AAA tipo baterijomis, kurių pakuotėje nėra), trumpą instrukciją, kaip naudotis pulteliu ir AV laidus.

„AUN C80 UP“ projektoriaus išvaizda, valdymo mygtukai ir jungtys

Pats „AUN C80 UP“ projektorius yra gana kompaktiškas ir lengvas: 200 x 155 x 75 mm, sveria 0,97 kg.

Projektoriaus korpusas yra pagamintas iš kokybiško plastiko ir jo viršuje yra įjungimo mygtukas.

Priekyje yra įtaisyta projektoriaus LED lempa, kuri uždengiama paprastu plastikiniu dangteliu. Priekyje taip pat yra specialios angos, skirtos projektoriaus aušinimui.

Kairėje pusėje turime du valdymo ratukus, kuriais yra reguliuojamas projektoriaus perduodamo vaizdo projekcijos kampas ir atliekamas fokusavimas. Taip pat čia dar yra papildomų angų, skirtų projektoriaus aušinimui. Kaip, beje, ir kitoje projektoriaus pusėje (1:49 min.).

Projektoriaus apačioje yra keturios guminės kojelės, kurios užtikrina, jog projektorius stovės stabiliai ir nebraižys paviršių. Geras dalykas ir tas, kad apačioje yra speciali, atlenkiama kojelė, tad tai leidžia taip pat keisti projektoriaus kampą (2:01 min.)

Na, o „AUN C80 UP“ apačioje yra standartinė skylė, skirta projektorių pritvirtinti prie trikojo.

„AUN C80 UP“ nugarėlėje yra keletas logotipų ir sertifikatų, patvirtinančių šio projektoriaus kokybę.

Tačiau apžvalgininkui ypač patinka, kad šis biudžetinis projektorius turi išties daug jungčių, kurios užtikrina, jog prie šio prietaiso galėsime prijungti pačius įvairiausius įrenginius.

Pirmasis įjungimas, „Android“ operacinė sistema ir „AUN C80 UP“ testavimas

Pirmą kartą įjungus „AUN C80 UP“ projektorių (2:25 min.) pamatysime visiškai paprastą meniu. Galima pasirinkti prie projektoriaus prijungtą įrenginį ir kokį media failą norime paleisti.

Taip pat yra galimybė nustatymuose keisti kalbą, šviesos temperatūrą, ekrano santykį (4:3 arba 16:9), garso parametrus – palikti projektoriaus garsą arba prijungti papildomą garso įrangą. Projekcijos kampas ir fokusavimas yra valdomas tik rankiniu būdu.

„Bendrai, tokios paprastos programos pilnai užtenka naudotis šiuo AUN projektoriumi bei prie jo prijungti bet kokį įrenginį. Ar tai būtų žaidimų konsolė, kompiuteris, TV priedėlis, ar koks kitas įrenginys. Bet jei jums to mažai, šiame baziniame meniu dar yra Android ženkliukas, kurį paspaudę – įjungsite Android 6.0 operacinę sistemą.“

„Tad projektorius turi gana bazinę sistemą ir keliauti per parametrus yra labai paprasta, bet kai įjungiame Android (3:08 min.), šis projektorius pavirsta į savotišką TV priedėlį .

Čia jau ir Kodi, Netfilx, Youtube ir kt. yra. O nuėję į Google paskyrą galime naudotis visomis jo suteikiamomis naudomis. Taip pat prie projektoriaus tampa įmanoma prisijungi belaidžiu būdu: MiraCast, AirPlay, DLNA. Tad čia yra viskas ką turi įprastas TV priedėlis ir Android 6.0 operacinė sistema dirba gerai.

Šio projektoriaus techniniai dalykai taip pat yra labai geri: 4 branduolių, 1,5 GHz Cortex-A56 procesorius, Mali-450 vaizdo plokštė, 1 GB RAM atminties ir 8 GB ROM. Palaiko Bluetooth 4.0 ir WiFi.“

Kalbant apie vaizdo kokybę, tai ji yra labai gera (4:10 min.). Įprastai yra 1280 x 720, tačiau palaiko ir 1920 x 1080 FHD. Ryškumas siekia 2000 liumenų, kontrasto santykis 1000:1 – 2000:1, ekrano įstrižainė gali siekti nuo 38 iki 120 colių (geriausias vaizdas, kai išlaikoma 40-85 colių įstrižainė), ir projektorių rekomenduojama pastatyti 1,2-3,5 metrų atstumu sienos ar kito paviršiaus, kuriame bus pateikiamas vaizdas. Na, o projektoriaus lempa tarnaus 30 000 valandų.

Vaizdas išlieka kokybiškas ir vidutiniškai apšviestame kambaryje, bet, žinoma, geriausia žaisti žaidimus bei žiūrėti filmus, kai kambaryje yra tamsu. Tada vaizdas sodresnis, ryškesnis.

Beje, daugelis tokių projektorių susiduria su ta pačia problema. Pastatyti statmenai rodomam vaizdui, pastarojo kraštuose būna tam tikri neryškumai, vaizdo susiliejimas. Šiuo atveju tokių dalykų nepastebėjau. Visas projekcijos plotas yra ryškus ir be kažkokių suliejimų. Už tokią kainą projektorius užtikrina puikų rezultatą.

Garso kokybė taip pat visai gera. 5W garsiakalbio užtenka. Ir be papildomos garso įrangos ne gėda bičiuliams parodyti kokį nors filmą.

Apibendrinant, už tokią kainą tikrai būtų sunku rasti geresnį biudžetinį projektorių. Tikrai rekomenduoju.“

Kaina ir sąlygos

Verta atkreipti dėmesį, kad internetinėse parduotuvėse šis projektorius vadinamas „AUN C80“ ir „AUN C80 UP“. Skirtumas yra visiškai nedidelis. Visi techniniai dalykai yra identiški ir skiriasi tik tai, kad „AUN C80 UP“ palaiko „Android 6.0“ operacinę sistemą. 

Tad jei jau turite TV priedėlį arba jums šios operacinės sistemos apskritai nereikia - tada galite drąsiai rinktis bazine programine įranga aprūpintą „AUN C80“ projektorių, kuris užtikrins visas pagrindines savo funkcijas ir dar leis sutaupyti 40 eurų.

„AUN C80 UP“ - be „Android 6.0“:

  • Aliexpress74,15 €,
    • 55 % nuolaida
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
  • Gearbest79 €,
    • 5 % nuolaida
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

„AUN C80 UP“ - su „Android 6.0“:

  • Aliexpress - 114,87 €,
    • 55 % nuolaida
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

„AUN C80 UP“ - su „Android 6.0“ ir papildomu „Air Mouse“ valdikliu:

  • Aliexpress - 110,61 €,
    • 55 % nuolaida
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
  • Gearbest118 €,
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(3)
(3)

Komentarai (1)