JAV išsidavė: „Huawei“ puolimas – ne saugumo klausimai, o tiesiog ekonominis karas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Sigitas.lk 2019-06-18 13:51
"Tuo tarpu Europoje irgi reikia priimti sprendimus. Jei valdžia nuspręs uždrausti „Huawei“ įrangą," Nelabai suprantu, o kodel ir Europa turetu uzdrausti Huawei yranga? Velniop tas JAV nesamones
elgoog 2019-06-18 13:57
Mano prognoze tokia: labai greitai Huawei, ir Kinija bendrai, apdes Google ir kitus Silicio tech. gigantus. Pora priezasciu: -Inovacijos ateina "is fabriko grindu". Kadangi Kinijoj dazniausiai po vienu stogu yra dizainas ir gamyba-jie jau laimi pries tokias kompanijas kaip Apple. Ateity takoskyra tik dides. -Kinijoj de fakto negalioja patentai, kas ziauriai pagreitina ir atpigina inovacija. -Kinija + jos regionas tampa (realiai jau tapo) pasaulio ekonomikos centru.
Ar_as? 2019-06-18 14:20
Kinija niekada nieko apčiuopiamo nesukūrė ir nesukurs, kol joje bus neegzistuojanti patentų apsauga. Viskas ką jie gali, tai vogti ir kopijuoti, taip, tą daro pigiai ir greitai, bet tai ne inovacijos, tai vogimas ir kopijavimas. Kinija nekuria ir nekurs, nes kam gi investuoti į tą kūrimą, jei rytoj iš tavęs pavogs? Lyginant Kinijos ekonomiką, gamybinius pajėgumus, žmogiškuosius ir gamtinius išteklius, tai proporcingai jų inovacijos bus artimesnės Centrinei Afrikos Respublikai, nei žlungančiai JAV su "išsigimusia" patentų sistema.
vanduo4 2019-06-19 02:38
Teisingai pastebėta, jog Kinija vagia ir nieko nekuria, o produkciją parduoda tiems, iš kurių pavogė; - Ateis laikas, kai susilygins technologiniai ir ekonominiai pajėgumai, va tada pradės reikštis įdirbis, kurio nėra; - Ir tas laikas artėja: EU nustatinėja kvotas Kinijos prekėms; JAV skelbia sankcijas; Vakarai organizuotai nebeparduoda Kinijai stateginių objektų; - Rezultatas: nebebus kur kišti savo produkcijos, o saviems neparduosi, nes jie nieko neuždirba. Va tada iškils poreikis saugoti autorines teises, nes niekas nenorės kurti, jeigu iš jų vogs?
Shinigami 2019-06-19 06:36
Tam, kad butu galima kažką naujo kurti, visu pirma turi pasivyti tuos kurie sukūrė daugiau nei tu. Kinija tik dabar gali pradėti kažką kurti, o anksčiau negalėjo, nes neturėjo nei žinių, nei technologijų, nei įgūdžių tam. Čia tas pats, kas reikalauti iš akmens amžiaus žmogaus sukurti automobilį. Kai tas akmens amžiaus žmogus pasieks žiniomis ir technologijomis tavo lygį tik tada jis galės pradėti kažką kurti. O iki to laiko gali tik vogti ką kiti sukūrė.