Nemokamai, patogiai, greitai ir be jokių registracijų: kaip veikia video ir audio failų konvertavimas su keepvid.com („KeepVid“ apžvalga)  ()

Suredaguoti vaizdo įrašą ar tiesiog pakeisti jo formatą yra gana nesudėtinga užduotis, bet tik tuo atveju, kai turi gerą ir kokybišką įrankį. Reikia pripažinti, kad vadinamų online video converter'ių yra labai daug ir rasti tą, kuris būtų funkcionalus, patogus, kokybiškai bei greitai atliktų užduotis - ne tokia jau lengva misija. Tačiau tokių įrankių tikrai yra ir vieną jų išbandėme patys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiek mums, tiek ir turbūt daugeliui, viskas prasideda nuo vos kelių mygtukų paspaudimų.

Į paieškos laukelį įvedame online video converter ir bum – matome dešimtis, šimtus pasirinkimų. Tai kuris yra vertas dėmesio?

Iš asmeninės patirties galime pasakyti, kad rasti būtent tą geriausią – sudėtinga užduotis.

Štai vos per keletą akimirkų radome penkis iš pirmo žvilgsnio dėmesio vertus converter‘ius:

  • keepvid.com;
  • onlinevideoconverter.com;
  • convert-video-online.com;
  • video.online-convert.com;
  • aconvert.com.

Šį sąrašą galima būtų tęsti ir tęsti. Bet iškart eikime prie esmės. Visi šie ir kiti converter‘iai savo funkcijas atlieka – vieni geriau, kiti blogiau arba išvis blogai. Bet jei reikia tikrai gero ir kokybiško įrankio – užduotis ne tokia ir lengva.

Juk gali prireikti ne tik formatą pakeisti, bet ir paredaguoti garso bei vaizdo įrašus. Ir kai tik pradedame kelti reikalavimų kartelę, daugelis online video converter‘ių praranda savo žavesį.

Bet yra gerų įrankių ir vienas iš jų, kurį tikrai galime rekomenduoti, yra keepvid.com.

O kas gi tas keepvid.com?

Tai irgi online video converter įrankis, bet jis siūlo daugiau nei likę tokių paslaugų tiekėjai.

Čia galima ne tik pakeisti garso bei vaizdo įrašo formatą, bet atlikti ir dar daugiau korekcijų bei pakeitimų. O ateityje keepvid.com jau planuoja pasiūlyti ir dar daugiau paslaugų.

Viskas nemokamai, patogiai, greitai ir be jokių registracijų. Iškart išbandykime šią keepvid.com paslaugą ir įdėmiau pažiūrėkime ką jie siūlo.

Kaip naudotis „KeepVid“ ir pakeisti vaizdo įrašo formatą? Trys pagrindiniai žingsniai

1 žingsnis: įkelti norimą failą

Tiesą pasakius viskas yra ganėtinai paprasta. Pats pirmasis dalykas, kurį reikia padaryti, tai nukeliauti į keepvid.com svetainę.

Čia iškart matome pradinį keepvid.com puslapį ir informaciją apie tai, kad tai yra vadinamasis online video converter, kitais žodžiais tariant – galime tiesiog internete, net neatsisiuntę specialios programos, pakeisti savo turimo vaizdo įrašo formatą. Tik šiuo atveju galima padaryti kur kas daugiau, bet apie viską iš eilės.

Toliau būtina padaryti labai svarbų sekantį žingsnį ir išjungti turimus adblocker‘ius – naršyklių įskiepius, blokuojančius reklamas.

Patys patyrėme savo kailiu, kad to nepadarius, šis naudingas keepvid.com įrankis gali pilnai nefunkcionuoti. Tai nieko ypatingo, kone kiekvienas toks online įrankis taiko tokią ar panašią taktiką.

Tą padarius, spaudžiame „+“ ženkliuką ir savo kompiuteryje pasirenkame tą video failą, kuriam norime pakeisti formatą, ir palaukiame kol jis bus įkeltas.

Tą patį galime padaryti ir puikiai žinomu drag & drop būdu. Tiesiog pažymime norimą failiuką ir traukiame su kompiuterio pele.

2 žingsnis: norimo failo redagavimas

Kai tai bus padaryta, tada prasideda įdomioji dalis. Ekrane matome savo įkelto filmuko pavadinimą, vaizdą, jo raišką, failo dydį ir trukmę. Ir dabar galime atlikti pačius įvairiausius darbus su šiuo įrašu:

„Trim“ – galime jį apkarpyti ir išsirinkti reikiamas vaizdo įrašo dalis;

„Crop“ – apkarpyti ir pasirinkti 1:1, 4:3 ir 16:9 vaizdo santykį;

„Adjust“ – keisti kontrastą, ryškumą ir kt;

„Rotate“ – pasukti į kairę ar dešinę;

„Flip“ – apversti vertikaliai bei horizontaliai;

„Compress“ – pakeisti vaizdo kokybę į „High“, „Medium“ ir „Low“;

„Convert“ – pakeisti formatą.

Labai daug galimybių ir viskas vyksta online režimu. Tad ir išbandykime būtent convert funkciją ir .avi formato vaizdo įrašą pakeiskime į .mp4.

Labai svarbu paminėti, kad „Convert“ skiltyje galima pasirinkti skirtingus ne tik video, bet ir audio formatus.

Video formatai: mp4, flv, avi, 3gp, wmv ir mkv.

Audio formatai: mp3, wav ir wma.

Raiška: palinkti tokią pačią (pakeis tik formatą), 1080P, 720P, 480P, 360P ir 240P.

Tad įkeltas failas yra .avi formato, pasirenkame .mp4 ir paliekame tą pačią raišką. Spaudžiame „Start Now“ir laukiame.

Kiek trunka toks failo pavertimas kitu formatu? Viskas priklauso nuo pačio failo dydžio ir kokie bus mūsų pageidavimai – kuo didesnės apimties ir kuo norėsime, kad būtų atlikta daugiau įvairių pakeitimų, tuo užtruks ilgiau.

Mūsų atveju – maždaug 30 MB video failą keepvid.com iš .avi į .mp4 formatą pavertė per maždaug 1,5-2 minutes.

3 žingsnis: suredaguoto failo parsisiuntimas

Dabar belieka paspausti „Download Now“ ir atsisiųsti naujo formato filmuką. Pasirinkus „Edit Another File“ – pradėsime darbą iš naujo ir galėsime įkelti kitą vaizdo įrašą. Tad vienu metu nėra galimybės iškart dirbti su keliais failais.

Jei jums reikia dar daugiau įvairių funkcijų, dar daugiau video ir audio formatų, ir norite vienu metu dirbti su keletų failų, tada jau rekomenduojame atsisiųsti ir nemokamai įsidiegti KeepVid Video Converter programą. Ji tinka tiek Windows, tiek Mac operacinėms sistemoms.

Bet tai jau labiau skirta tiems, kurie tikrai turi daug įvairių failų ir ruošiasi daug dirbti su redagavimo programa. Įprastam naudotojui pilnai užtenka keepvid.com online video converter suteikiamų galimybių.

Tad ar galime rekomenduoti šį keepvid.com įrankį?

Tikrai taip. Dirba greitai, yra patogus, lengva naudotis, ganėtinai daug galimybių, jokių erzinančių reklamų ir viskas vienoje vietoje.

Ko gi dar gali reikėti eiliniam vartotojui, kuriam staiga prireikė vieno video formato failą paversti į kitą? Tokiais atvejais keepvid.com online video converter įrankis tampa puikiu pagalbininku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(5)
(8)

Komentarai ()