Kompanija, išgarsėjusi žaidimu „Pokemon Go“, pristatė naują išplėstosios realybės geolokacinį žaidimą – „Harry Potter: Wizards Unite“ (Video)  ()

Kompanija „Niantic“, jau išgarsėjusi žaidimais „Ingress“ ir „Pokemon Go“, bendradarbiaudama su „Warner Bros Games“ praėjusią savaitę pristatė naują išplėstosios realybės geolokacinį žaidimą – „Harry Potter: Wizards Unite“. JAV, Didžiojoje Britanijoje, Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje oficialiai startavęs per vasaros saulėgrįžą birželio 21 d., Joninių išvakarėse žaidimas pradėjo veikti ir Lietuvoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip sufleruoja pavadinimas, žaidimo pasaulis – tai Hario Poterio visata, telefono ekrane perkelta į realų pasaulio žemėlapį. Vaikščiodami realiomis gatvėmis ir parkais, žaidėjai susiduria su virtualiomis magiškomis būtybėmis, personažais ir artefaktais iš rašytojos Joanne Rowling sukurto ir daug gerbėjų pritraukusio pasaulio.

Skaitę knygas ar matę filmus tikrai prisimins Aukso Šmaukštą (angl. Golden Snitch), Šlovės ranką (angl. Hand of Glory), knisčius (angl. nifflers), doksius (angl. doxies) – visa tai yra ir žaidime. Žaidėjams taip pat teks gelbėti butelyje įkalintą profesorių Snape’ą, voratinkliusoe įkliuvusį Hagridą, hipogrifo jauniklį, Hedvigą ir kitus.

Žaidime panaudota gana daug „Ingress“ ir „Pokemon Go“ elementų – pavyzdžiui, visi „Wizards Unite“ šiltnamiai, smuklės ir pilys yra tie patys „Ingress“ portalai, kurie „Pokemonuose“ yra virtę pokemonų treniruočių aikštelėmis ir stotelėmis, tad žaidžiantys ar žaidę ankstesnius žaidimus galės grįžti prie jau gerai įprastų maršrutų.

Žaidimo mechanika paremta aplink šias lokacijas atsitiktinai kompiuterio generuojamais nuotykiais (angl. encounters) – tiek priešingai nei „Pokemonų“ atveju, kur prieš pradėdamas pokemono gaudymą žaidėjas jau žino, koks pabaisiukas čia laukia, „Wizards Unite“ atveju žaidėjas su kuo jis susidūrė sužino tik pradėjęs patį nuotykį.

Žaidime integruota ir kelių žaidėjų kooperacija – specialiose lokacijose (pilyse) galima kovoti prieš bendrus kompiuterinius priešus.

Žaidėjai gali pasirinkti priklausyti vienam iš keturių Hogvartso mokyklos koledžų (tik panašu, kad bent jau pradinėje žaidimo stadijoje tai jokios įtakos neturi), o kiek vėliau – ir savo specializaciją: auroro (kovotojo prieš tamsiąsias jėgas), magiškųjų gyvūnų specialisto ir profesoriaus.

Apie „Harry Potter: Wizards Unite“ kūrimą buvo žinoma jau nuo 2017 m. Pirmasis „Niantic“ žaidimas „Ingress“ pasirodė 2013 m., antrasis „Pokemon Go“ – 2016 m. Kompanija žaidėjų skaičiaus neatskleidžia – tik nurodo programėlių parsisiuntimo skaičius: „Niantic“ teigia, kad „Ingress“ buvo parsisiųstas 20 milijonų kartų, „Pokemon Go“ – 800 milijonų kartų. Žinoma, aktyvių žaidėjų skaičius yra gerokai mažesnis.

Visi šie žaidimai yra nemokami – tačiau žaidimuose už realius pinigus galima įsigyti priemonių, palengvinančių žaidimo procesą.

Be to, kas kelis mėnesius įvairiuose pasaulio miestuose organizuojamos ir tarptautinės „Ingress“ žaidynės. Tokios Vilniuje jau vyko Vilniuje 2014 m. ir 2016 m. Artimiausias toks renginys šių metų liepą vyks Kaune.

Apie „Harry Potter: Wizards Unite“ parsisiųsti galima iš „Google Play“ ir „App Store“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Adomas Rutkauskas
(7)
(7)
(0)

Komentarai ()