Amerikiečiai sukūrė hiperautomobilį ir tikina, kad šis gali pasiekti 480 km/val. greitį (Video)  ()

Pagaminti hiperautomobilį, matyt, yra kiekvieno automobilių pramonės naujoko siekis. Štai ir amerikiečių „SSC North America“ kompanija paskelbė, kad jų įspūdingas „Tuatara“ modelis pagaliau pasieks gamybos konvejerį. Šios dienos buvo laukta dar nuo 2011 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skaičiai abejonių nepalieka. Pavyzdžiui, hiperautomobilio aerodinaminis koeficientas – 0,279. Kai kurie šį rezultatą apibūdina kaip mikroskopinį.

Be to, gamintojas teigia, kad „Tuatara“ galės pagreitėti iki 480 km/val. Toks greitis automobilių pramonėje prilygsta raketos paleidimui į kosmosą.

Galią hiperautomobiliui generuoja 5,9 l darbinio tūrio dviejų turbinų V8 formos variklis, pagamintas „Nelson Racing Engines“ – bendrovės, puikiai žinomos dėl variklių, skirtų traukos lenktynėse dalyvaujantiems automobiliams, gamybos.

Ir nors minėta bendrovė jau yra pagaminusi 2500 AG variklį, šis – ne iš tų. „Tuatara“ jėgainė generuoja 1350 AG, kai į ją pilamas 91 oktatinio skaičiaus benzinas. Jei į degalų baką pripilama etanolio, arba E85, galia išauga iki 1750 AG.
 

Stebėtina, tačiau 7 laipsnių vienos sankabos transmisija pajėgi atlaikyti tokią galią. Šią sukūrė Italijos bendrovė CIMA, specialiai hiperautomobiliui suprojektavusi ir elektrohidraulinį pavarų perjungimo mechanizmą.


 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(7)
(2)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: