JAV laivynas perka naujus prezidentinius sraigtasparnius: viduje planuojama sumontuoti priešraketines sistemas, kulkosvaidžius ir atitinkamą ryšio įrangą (Video)  ()

JAV karinis jūrų laivynas pasirašė sutartį su sraigtasparnių gamintoju „Sikorsky“ dėl naujų prezidentinių sraigtasparnių VH-92A pirkimo, pasakoja Lietuvos kariuomenės atsargos majoras ir ginkluotės entuziastas Darius Antanaitis – sutarties suma siekia 542 mln. JAV dolerių. Ši suma apima 6 sraigtasparnius, atsargines dalis bei kitą įrangą. Tikimasi, kad pradiniai pajėgumai atsiras jau 2020 metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ši programa prasidėjo dar 2003 metais, kad būtų pakeisti labai seni prezidentiniai sraigtasparniai „Sea King“. Tačiau užsitęsė dėl įvairių priežasčių“, – pasakoja karys.

Pasak jo, naujų sraigtasparnių viduje planuojama sumontuoti priešraketines sistemas, kulkosvaidžius ir atitinkamą ryšio įrangą. Sprendžiant iš to, kad sraigtasparniams vis dar pritaikomi galingesni varikliai bei kitokia nusileidimo sistema, kuri leistų nusileidimo aikštelėms atlaikyti sraigtasparnių svorį, galima būtų daryti išvadą, kad sraigtasparniai bus labai gerai šarvuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(3)
(3)
(0)

Komentarai ()