Įsigijote telefoną, kuris turi IP68 atsparumo dulkėms ir vandeniui sertifikatą, ir jau ruošiatės su juo nerti į vandenį? Neskubėkite, tam jūsų telefonas tikrai nepasiruošęs

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2019-07-14 10:57
Jei nustatėt ip67 tai ir laikykitės savo nurodymų. 6 Apsauga nuo bet kokio dulkių poveikio. 7 Apsauga nuo panardinimo į vandenį iki 1 metro gylio. Bandymo laikas: 30 minučių. Ir gamintojo problemos paruošti įrenginį, taip kad jis atitiktų nurodytą standartą, o neišsidirbinėti iš vartotojo. Neatitinka nerašyk. Vartotojui jokio skirtumo kiek įrenginių išbandė gamintojas, kaip jis juos bandė ir ar išvis bandė. Tam ir buvo standartizuota, kad gamintojai negalėtų išsidirbinėti iš vartotojų ir vartotojui būt lengviau susigaudyt. Jei įrenginys fiziškai nepažeistas ir sugedo dėl drėgmės, toliau gamintojo bėdos jį taisyt.
sigun 2019-07-14 18:28
Pritariu donatasv. Tik va bėda, kad kuo toliau, tuo labiau visi standartai tampa "kiniški". Ir kol JAV ar EU vartotojų apsaugos tarnyba neuždės milžiniškos baudos bent keliems gamintojams, gamintojai ir toliau rungtyniaus kas parašys didesnius skaičiukus.
SaMaras 2019-07-14 20:11
Na jo.. kad tik nepriimt garantiniam remontui... Standartai tam ir yra, kad jie atitiktų numatytoms normoms. Jei aš statau elektros jungiklį ar elektros variklį lauke, žiūriu į jo IP klasę, kad atitiktų minimalius reikalavimus. Gamintojai turi užtikrinti, kad per garantinį laikotarpį daiktą naudojant pagal paskirtį jis toliau funkcionuos tinkamai. Sakyčiau, kad jei atsisakytų tvarkyti telefoną, tai tuomet galima užtraukti gamintoją už melagingą reklamą, nes pasakymas, kad gaminys atitinka IPx8 standartą yra tolygus pasakymui, kad gaminys gali dirbti panardinus po vandeniu.
nemesis 2019-07-14 20:30
Manau kad trys prieš mane esantys komentatoriai nėra teisūs. Yra standarto testavimo metadologija. Bandykite kas ten parašykite ir to reikalaukite - pritariu. Tačiau jūs negalite reikalauti ko ten nėra t. y. keliskart telefonas krito be sudužimo nuo stalo ant žemės, ir aš jį dabar metu į vandenį iš 2 m. auķščio, į metro gylį, ištraukiu iš ten po 4 val, o jis neišgyvena. Ir dėl visko kaltinu visus bet tik ne savo nesupratimą apie standarto raidelių reikšmę. Mano nuomone kaltas tik savininkas o standartai čia net ne prie ko... Aš pretenzijas priimčiau tik jei daryta pagal standarto metadologiją, o ne pagal realaus gyvenimo shit happens atvejus.
donatasv 2019-07-14 20:45
Gamintojui pirma reiktų įrodyt. Aš ir paminėjau jei įrenginys nėra fiziškai pažeistas. Jei mėtai iš antro aukšto tai pats ir kaltas.
nemesis 2019-07-14 21:27
Ok. Pasimuliuokim situaciją - žmogus atneša ip67 standarto telefoną gamintojui, kurio viduje tyvuliuoja jūra. Gamintojas skiria biudžetą 10 įrenginių testavimui. Testuotojas nuperka atsitiktiniu laiku atsitiktinai 10 identiškų įrenginių, prasuka ip67 testus ir visi įrenginiai juos atlaiko. Jūsų nuomone įrenginyje tyvuliuojanti jūra yra gamintojo ar pirkėjo problema? Mano nuomone pirkėjo...
Shinigami 2019-07-14 22:03
Su vandeniu yra viena didelė problema. Jei atneši telefoną pilna vandens ir sakysi, kad gamintojas jį pakeistu, nes neatitinka IP68 standarto, visu pirma reiks tau įrodyti kad jis jo ne atitiko. Kaip tu įrodysi kad tas telefonas buvo negiliau kaip 1m ir ne ilgiau kaip 30 min? Gal jį po vandenių visa para laikei, o dabar tik sakai, kad tik 30 min? Taip pat telefone nebus jokių įrodimų kokiame gylyje tas telefonas buvo kai prisėmė vandens.
donatasv 2019-07-14 23:38
Perskaityk straipsnį. Pamirkius Jūros vandenyje, baseino vandenyje, gali pakenkt telefonui. Nesvarbu, kad gylio neviršijai. Tai jau keičia žaidimo taisykles. Vieną kart gal ir nieko, du ir daugiau ne mūsų bėdos... Garantinis nebesvarbu. Tikriausiai izoliacinės medžiagos nepakankamai patvarios atlaikyt. Taip kad prieš mirkydami telefoną patikrinkite vandenio bakterijų ir druskų koncentraciją, jei nors ką nors rasit geriau nemerkt...
kukulis4 2019-07-15 07:42
As tai irgi laikausi tos minties, kad jei telefonui klijuojamas atsparumo standartas, tai telefonas turi ji 100% atitikti. Be jokiu islygu. Gamintojo negalejimas patikrinti eksplotacijos salygu (gylis, druska, chloras, etc) nera, ir negali buti laikomas priezastimi atsisakyti garantinio aptarnavimo isipareigojimu. Probelma cia yra tiesiog tame, kad kiekvienam zmogui individualiai gincytis su didele kompanija yra sudetinga, ir kompanijos sioje vietoje naudojasi savo geresne padetimi. Iki kol atsakingos ES institucijos prieis prie sito klausimo sprendimo is esmes. Ir tada arba neliks ip67/68 telefonu aplamai, arba visi jie atrodys daugmaz kaip dabar atrodo CAT'ai.
SaMaras 2019-07-15 09:46
Na chloras/druskos išdžiuvus vandeniui palieka charakteringas nuosėdas. tsi išsrdžius matysis. O taip, jei telefonas ip67 tuomet dar sakykim galima spyriotis, jei jau 68 viskas, jis turi dirbti ištrauktas iš vandens (aišku, jei nepažeistas mechaniškai, ne agresyvus vanduo ir tt)
HardAxe 2019-07-15 10:33
Aš irgi pritariu. Jeigu telefonas IP8, tai pusmetrį vandens tikrai turi atlaikyti. Išplauti tokį telefoną stiklinėj ar fotografuoti po paviršiumi neturėtų būti problema. Kodėl tai nėra problema su vandeniui atspariais foto aparatais ir visa kita elektronika?
HDi 2019-07-15 12:35
Šiuolaikiniai telefonai - krūva sensorių turinti maža dėžutė. Pridėti dar vieną, kuris galėtų pajustų kada jau telefonas pateko į vandenį, manau juokų darbas. Išskaičiuoti apytikslį gylį kuriame telefonas pabūvojo, ir kaip ilgai? Manau ir juokų darbas, kai kiekvienas ne pigiausias telefonas, turi ir akselerometrą, ir barometrą. Kažkur saugiai, atskiram, labiau nuo vandens apsaugotam čipe tuos duomenis laikyt? Centai. Suregistruoti visus stiprius smūgius, kurie galėjo pažeist telefono sandarumą? Programuotojo išmintis. Po vieno tokio smūgio jau net drąsiai vartotoją galima informuoti ekrane, kad soriuką, bet garantija nuo vandens nebegalios, nebent ten papildomai nešt į servisą kad naujai perklijuotų ir t.t. Aš sutikčiau mokėti daugiau už telefoną ir būti tiek sekamas, jei tik man galiotų garantija, o dabartinė situacija tai kažkiek primena apple baerius su sumažėjusia baterijos talpa ir apribotu telefono spartumu arba tam tikrų programinių funkcijų nepaleidimu ant senesnių modelių - nes tipo nepaveš. Tipo pirkit vandeniui atsparius telefonus, o mes nieko negarantuosim, ir paskui naujus pirksit, nes paaiškės, kad ne distiliuotam vandeny buvo mirkyta ar dar kažkas... Variantų pilna ir iš gamintojų pusės apsidrausti nuo neteisingo naudojimo ir taikyti garantiją, bet lengviau nusimesti atsakomybę išvis, bet tada nereiktų ir klaidingai reklamuoti. Pridurčiau, kad turėjau vandeniui atsparų telefoną "before it was cool", kažkurį iš Sony pirmesnių vandeniui atsparių modelių, ir buvo jis ir alui mirkytas specialiai, ir juodojoj jūros maudytasi su juo ir ežere, ir apart to, kad ausinių lizdas "pagliučindavo" iki kol išdžiūdavo, problemų dėl drėgmės neatsirado, guli dabar nenaudojamas, bet kažkada ne per seniausiai bandžiau tai įsijungė.
HardAxe 2019-07-16 11:02
Mano telefonas moka pasakyti "Chebra, aš šlapias, prieš kraudamas išdžiovink mano USB portą!" p.s. mašina tai nepradeda varvėti važiuojant per balą, nepriklausomai kiek purvo toj baloj.