Į Lietuvą ateina konkurentas Payserai: elektroninių mokėjimų tarpininkas iš Estijos  ()

Elektroninių verslų mokėjimų apdorojimo startuolis „Make Commerce“, priklausantis Estijos bankui „Inbank“ ir „Omniva“ grupei, Estijoje veikiantis su prekės ženklu „Maksekeskus“ pradeda veiklą Lietuvoje. Įmonės skelbiamais duomenimis, Estijoje turinti daugiau nei 2500 elektroninio verslo klientų Lietuvoje didžiausią dėmesį skirs į mažų ir vidutinių e-verslų aptarnavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naudojantis „Make Commerce“, elektroninę prekybą vykdančios įmonės galės rinkti mokėjimus už parduotas prekes ar paslaugas Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje bei Suomijoje.

Pasak Eugenijaus Toleikio, vadovo Lietuvai, plėtra Baltijos šalyse – sausį Latvijoje, rugpjūtį – Lietuvoje, tai ilgai brandintas įmonės akcininkų siekis išplėsti veiklą į visas tris Baltijos šalis. Planuojama, kad Lietuvoje įkurtas įmonės padalinys veiks per Estijoje įsteigtą įmonę, netrukus bus pradėta ir darbuotojų paieška. Svarstoma dalį IT palaikymo komandos, taip pat turėti Lietuvoje. 

„Žinant, kad mūsų akcininkams Lietuvoje priklauso paštomatų tinklas „Omniva“ bei lizingo paslaugas teikiantis „Mokilizingas“, o Estijoje mokėjimų apdorojimo veiklą vykdome šešti metai, noras įsitvirtinti ir Lietuvos mokėjimų apdorojimo rinkoje atėjo natūraliai. Matėme, kad Lietuvoje veikia praktiškai tik vienas didelis rinkos žaidėjas, neskaitant bankų, o turėdami ilgametę patirtį puikiai išmanome elektroninių verslų poreikius, tad sieksime juos įgyvendinti ir čia, Lietuvoje.“ – kalbėjo vadovas Lietuvai Eugenijus Toleikis.

„Make Commerce“ bendradarbiauja su visais Baltijos šalyse veikiančiais bankais bei kreditinių kortelių apdorojimo operatoriais. Įmonė yra registruota Lietuvos Banke kaip finansų rinkos dalyvis, ir turi leidimą vykdyti visas su mokėjimais susijusias operacijas Lietuvoje. Elektroninę prekybą vykdančioms įmonėms skirti mokėjimų apdorojimo įskiepiai tinkami įvairiausioms elektroninių parduotuvių platformoms bei pasižymi ypač paprastu ir lengvu integracijos procesu – įskiepį įsidiegti gali ir pats el. verslo savininkas ir jau po 30 minučių gali pradėti rinkti mokėjimus.

Naujasis startuolis labiausiai sieks sudominti smulkių ir vidutinių elektroninių verslų atstovus, kuriems stinga resursų bendradarbiauti tiesiogiai su bankais, o ir bankai dažnai nenoriai dirba su mažomis elektroninio verslo įmonėmis. Pasak įmonės, elektroninę prekybą vykdančiam verslininkui nereikės ieškoti ir IT specialistų norint pradėti rinkti mokėjimus internetu, kadangi pati įmonė turi didelį IT padalinį ir kuria integracijoms reikalingus modulius, kuriuos net IT išsilavinimo neturintis verslininkas pats gali įsidiegti į savo elektroninę parduotuvę.

„Ieškodami būdų, kaip maksimaliai supaprastinti bei automatizuoti mokėjimų apdorojimo procesus verslininkai dažnai susiduria su dvejomis alternatyvomis – arba sudaryti sutartį su šalyje veikiančiu kiekvienu banku, arba galimybę pasirinkti tarpininką. Dažnu atveju tarpininko pasirinkimas palengvina bei pagreitina procesą, ypač vidutinių bei smulkių verslų savininkams, kurie nenori papildomai investuoti į brangias, sudėtingas ir ilgo integracinio proceso reikalaujančias technologijas, be to vienu kartu gali turėti pilną, visų šalyje veikiančių bankų bei kreditinių mokėjimo kortelių operatorių paketą.” – minėjo p. Eugenijus Toleikis.

Nuo 2013 metų Estijoje veikiančios bendrovės kontroliuojantis akcijų paketas - 56% priklauso „Omniva“ grupei, 20% įmonės valdo Estijos bankas „Inbank“. „Omniva“ grupė Lietuvoje valdo 100% siuntų pristatymo paslaugas teikiančios „Omniva“ akcijų, o Estijos bankui „Inbank“ Lietuvoje priklauso „Mokilizingas“.

Estijos įmonės „Maksekeskus AS“ skelbiamais duomenimis, jos pardavimo pajamos 2018-aisiais metais siekė 1,9 mln. eurų ir tai yra 58 proc. daugiau nei 2017. Estijoje įmonė turi per 2500 elektroninio verslo klientų, kurie naudojasi Baltijos šalių bankų “Bank Link” paslaugomis bei renka mokėjimus Visa/Mastercard kortelėmis. Lietuvoje įmonė veiklą vykdys su prekių ženklu „Make Commerce“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(2)
(3)

Komentarai ()