„Lexus“ pristatė pirmąją savo jachtą: prašmatnumas ir japoniškos technologijos (Video)  ()

Jei iki šiol prašmatniausias ir brangiausias „Lexus“ modelis buvo LC500 kupė, tačiau nuo rugsėjo situacija pasikeitė. Mėgstantiems komfortiškai skrosti jūras ir vandenynus gamintojas pristatė pirmąją savo jachtą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

LY 650 žymėjimą gavusio prabangaus laivo prototipas pirmą kartą buvo pristatytas dar 2017 metais. 20 metrų ilgio jachtos projekto autoriai yra kompanija „Marqui Yachts“.

Pritaikė japonų technologijas

Jos specialistai taip pat ir gamina šias jachtas, tačiau kaip skelbiama, naudojamos naujausios „Toyota“ taikomos technologijos ir kokybės užtikrinimo metodai.

LY 650 linijas padėjo sukurti dizaino studija „Nuvolari Lenard“, kurios specializacija – prabangios jachtos.

„Lexus“ su partneriais sukūrė prašmatnų laivą, kurio konstrukcijoje panaudotos anglies ir stiklo pluoštų kompozicinės medžiagos.

Tokiu būdu konstruktoriams pavyko sumažinti svorį, tačiau išlaikyti standumą.

Du varikliai ir moderni įranga

LY 650 varo du dyzeliniai „Volvo Penta IPS1350“ varikliai, kurių kiekvieno galia siekia 1000 AG. Klientai, kurie nereikia tiek daug traukos gali rinktis silpnesnius 800 ar 900 AG galios motorus.

Laivo kapitonas šią jachtą gali valdyti ir išmaniuoju telefonu, kuris turi sąsają su svarbiausiais įrengimais bei gali realiu laiku pateikti informaciją navigacijai. Viduje įrengta specialiai LY 650 interjerui sukurta „Mark Levinson“ erdvinio garso sistema, kuri turėtų sukurti koncertų salė įspūdį denyje.

Deniai yra net trys: viršutiniame yra antras valdymo prietaisų komplektas, po juo įrengtas salonas ir pagrindinis denis ir trys kabinos apačioje. Jose patogiai gali miegoti šeši asmenys.

Įsitraukė ir kiti gamintojai

„Lexus“ nėra vienintelis automobilių gamintojas siūlantis pirkėjams prabangų vandens transportą.

„Porsche“ taip pat sukūrę savo prekės ženklo jachtą, greitai bus galima įsigyti „Bugatti Chiron“ ir „Mercedes Silver Arrow“ laivus.

Henrikas Fiskeris rimtai domėjosi jachtų dizainu, o „Aston Martin“ ketina gaminti nedidelius povandeninius laivus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: