BMW atšaukia „Toyota Supra“ – kas vyksta? (Video)  ()

JAV Nacionalinė kelių transporto saugumo administracija liepė susigrąžinti visus 2020 m. laidos „Toyota Supra“ modelius, mat aptiko, kad vairuotojo saugos diržų jungtys šiame modelyje nėra tinkamai privirintos prie automobilio rėmo. Ir, taip, susigrąžinti naujuosius „Toyota“ kupė turės BMW, rašo thedrive.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jokia paslaptis, kad BMW koncernas yra ypač glaudžiai susijęs ir neša didžiulę atsakomybę, susijusią su „Toyota Supra“ modeliais. Vokietijos koncerno atsakomybė apima ir automobilio gamybos „Magna Steyr“ gamykloje Austrijoje priežiūrą. Tokia atsakomybė reiškia ir tai, kad BMW yra atsakingas už daugumą trūkumų, tad būtent BMW teks organizuoti ir „Supra“ modelio gamyklines remonto akcijas.

Techniškai „Toyota“ yra atsakinga tik už kelis jėgainės komponentus, tad jei tektų imtis jų remonto, tuomet „Supra“ keliautų į Japonijos bendrovės specialistų rankas.

Tiesa, kol kas masinė remonto akcija nėra tokia didelė. JAV pavyko atrasti vos septynis automobilius, kuriuose atrasti trūkumai. Trys iš jų jau sugrįžo į savininkų rankas.

Įdomi detalė ta, kad jei trūkumas yra atrastas, jo netaisys nei BMW, nei „Toyota“. Vairuotojui bus skirtas visiškai naujas automobilis, mat saugos diržų laikikliai yra privirinami prie automobilio rėmo ir trūkumų čia taip paprastai nebeištaisysi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(17)
(7)
(10)

Komentarai ()