Jungtinės Karalystės generolas – „mes jau kariaujame su Rusija“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2019-10-14 16:59
Nu tai įsivesim zlotą ir nebereiks pigesnės dešros važinėt.Turbūt vienintelis skirtumas. įsivesti rublį ir išstoti iš eurozonos būtų didesnis praradimas. Geriausia būtų jei prarytų Vokietija ar Švedija.
AAA000 2019-10-14 17:42
taigi ir dabar gyvena. tiesiog daug vietiniu nutautino, istreme ir asimiliavo. bet masinio iszudymo juk nebuvo. tais laikais tautiskumas ar kalbos islaikymas niekam nerupejo. cia kas liecia populiacija. o teisiniai Prusijos teritorijos paveldetojai yra Lietuva. prie ko cia aneksuot? nebutina atkurinet ta prusu kalba ir tradicijas. as tik manau ka tai butu sazininga. gali but valstybine kalba ir lietuviu bendrine. nes vistiek labai panasios. pvz airiai isvis buvo beveik prarade kalba. buvo suanglinti praktiskai 80% ar net 85%. nu bet atkure vel. toks didelis regionas uz kuri pralieta daug kraujo ir yra paveldas manau turi teise turet identiteta. o kas ten dabar pagal tave? pagal mane ten kazkokia Rusijos rezervacija su apribotu teisiu populiacija.
Gediminas Jurgaitis 2019-10-14 18:48
sako bicas su beveik -1000
Siguas 2019-10-14 20:22
Lygiai ta pati girdejau apie afganistana 40m atgal. Visi tada taip kalbejo. Sake jei tarybu sajunga nebutu uzemusi afganistano po 2 val ten jau butu buve amerikieciai:) O ten tada bazes, raketos...
Arunas1948 2019-10-14 21:17
Jusu nusivylimui Amerika mete per borta kurdus, reikes mes ir Lietuva, Amerika dave krypti Lietuvai draugauti su Rusija, zinoma musu politikai sito dar nesupranta bet Saldziunas suprato ir persimete nuo rusai puola i kinai puola, paklausykit mano patarimo kas nori padaryti karjera, keiskit plokstele.
Benediktas 2019-10-14 22:58
Arunas1948. Amerika ar Trumpas mete per borta?
conjurer 2019-10-15 00:25
Nesu istorikas, bet kiek žinau kalba išnykus jau apie 300 metų. Tiesą sakant ir Lietuvių kalba, daug skiriasi nuo savęs prieš 300 metų. Kalbos atkūrimas būtų tik pāusts kērdā gaišims. Iki antro pasaulinio, ten dauguma buvo vokiečiai, arba vokiškai kalbantys žmonės. Taip pat buvo ir lenkų, kurie turi pusę buvusios Prūsijos. O dabar, tu esi teisus, ten enklava. Beje tos teisės visur apribotos. Pabandyk alaus nusipirkt sekmadienį po bažnyčios. Wārs kumetīs pīws kvāi pōtweī. (Užtrukau nemažai laiko kol radau žodžius, iš kurių galiu padaryti sąkinį tinkantį į kontekstą). O realiai, tai nemanau kad žemių dalinimaisi/aneksavimai veda prie stabilumo. Bet jei jau apie tai, tai rerėmimas būtų daug geresnis, jei Vokietija tą darytų. Jie ir taip visą europos sąjungą ant savo pečių laiko, tikrai geriau investuotų, nei mes. Po kažkiek laiko ten galėtų būti savo balsą turinti valstybė, europos sąjungos narė. Tačiau tai nerealus scenarijus dabartiniame politiniame klimate. P.S. Ir ignoruokit jūs tą senį. Tipinis trolis, smegenys nebedinaminės, naujos info nepriima. Diskusija neįmanoma. Ignoruosit ir pats išeis. Troliai minta dėmesiu.
Talkatif 2019-10-15 08:35
Svajojantys apie Prūsiją turi sprendimą, kur padėt ten užveistus kriminalus, šliūchas ir narkomanus?