Gyvenimas 154 aukštų dangoraižyje musulmonams kelia netikėtą iššūkį – kada pasninkauti?  (5)

Aukščiausio pasaulyje pastato Burj Khalifa gyventojai, išpažįstantys islamą, Ramadano metu susiduria su netikėtais iššūkiais – jie turi nutraukti savo pasninką vėliau nei kiti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mat musulmonai Ramadano metu turi pasninkauti dienos metu, tačiau jau gali valgyti, kai saulė nusileidžia ir nuskamba Maghrib malda.

Tačiau aukščiausio pasaulyje pastato Burj Khalifa 828 metrų aukštis reiškia, kad aukštai gyvenantys gyventojai vis dar mato saulę kelias minutes po to, kai ji nusileidžia visiems kitiems, esantiems ant žemės.

Dėl šios priežasties Islamo reikalų ir labdaringos veiklos departamentas išleido įsakymą, kuriuo reikalauja šio dangoraižio gyventojų nustoti ir pradėti pasninkauti laikantis šiek tiek kitokio laiko, nei visi kiti. Aukščiau nei 150 aukšte gyvenantys turi pasninkauti 3 minutėmis ilgiau, o 80 – 149 aukštų gyventojai turi pasninkauti 2 minutėmis ilgiau. Pirmų 79 aukštų gyventojai turi laikytis tokių pačių taisyklių, kaip ir likę Dubajaus gyventojai.

Dr. Ahmedas Al Haddad iš Dubajaus Islamo reikalų departamento taip pat perspėja musulmonus, keliaujančius lėktuvu – kad šie neturėtų laikytis tokio paties pasninko laiko, kaip ir kiti musulmonai, o nustoti pasninkauti tik pamačius nusileidusią saulę.

Parengta pagal arabianbusiness.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(11)
(18)
(-7)

Komentarai (5)