Nutekėjo „Samsung Galaxy S11“ dizaino nuotraukos: ketina visus konkurentus pavyti ir aplenkti  (3)

Praėjusį savaitgalį į viešumą išėjo pirmosios kompiuteriu sugeneruotos būsimojo telefono „Samsung Galaxy S11“ dizaino nuotraukos. Kaip ir praėjusiais metais, tikimasi trijų S11 telefonų: „normalaus“, padidinto S11+ ir pigesnio S11e, rašo „Ars Technica“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patikimas nutekintos informacijos šaltinis „OnLeaks“, sukūręs nuotraukas pagal techninius brėžinius, neseniai pademonstravo tiksliais panašiu būdu sukurtas „Pixel 4“, „OnePlus 7 Pro“, „Galaxy S10“ nuotraukas.

Iš priekinės pusės vaizdas – būdingas „Samsung“ ir labai panašus į „Note 10“: asmenukių kamerai – skylutė ekrano viršuje, centrinėje ašyje, rėmeliai aplink ekraną – minimalaus pločio, šoninės briaunos užlenktos. Kaip ir „Note 10“ atveju, „Bixby“ mygtukas pašalintas, todėl dešinėje yra tik įjungimo ir garso reguliavimo mygtukas. Apatinėje briaunoje – tik „USB C“ lizdas ir garsiakalbis su mikrofonu – 3,5 mm ausinių jungties nėra.

Svetainė „91Mobiles“, prisidėjusi prie nuotraukų sukūrimo, tikina, kad S11 (normalaus dydžio) ekrano įstrižainė bus tarp 6,63 ir 6,7 colių – smarkiai didesnis net už S10+, kurio įstrižainė yra 6,4 colio. Fiziniai šio modelio matmenys taip pat braunasi į S10 teritoriją: „OnLeaks“ nurodo, kad S11 bus 161,9 x 73,7 x 7,8 mm dydžio. Palyginimui: S10 matmenys – 149.9 x 70.4 x 7.8 mm, S10+ – 157.6 x 74.1 x 7.8 mm, nors net ir pastarąjį lenks aukščiu. Taigi, panašu, kad „Samsung“ polinkio didinti telefonus niekas nenuslopino.

Padidėję matmenys turėtų padidinti ir akumuliatoriui skiriamą erdvę. O to reikės – anot gandonešių, visi ateinančių metų telefonai palaikys ir šiuolaikines 4G, ir vystomas 5G ryšio technologijas. Tai yra pirmas kartas, kai 5G modemas bus įdiegtas visuose vienos serijos „Samsung“ įrenginiuose. Praėjusiais metais pažangiausią ryšio technologiją turėjo tik milžiniškas „Galaxy S10 5G“, kuris buvo didesnis net už S10+.

Pasaulines tendencijas įvertino ir „Samsung“ kamerų inžinieriai: abi gandus platinančios svetainės nurodo, kad Pietų Korėjos gamintojas į standartinio S10 nugarėlę sugebės įmontuoti net 5 fotografijos lęšius ir jutiklius. „Nors žinome, kad trys jutikliai bus skirti įprastinei kamerai, o ketvirtasis – 3D ToF jutiklis, penktojo jutiklio paskirtis ir tipas nėra žinomi“, rašo „OnLeaks“. Telefoto objektyvas gebės optiškai priartinti vaizdą 5 kartus. Dar vienas informacijos apie telefonus tekintojas – „IceUniverse“ – tviterio žinute nurodė, kad apatinis dešinys apskritimas kameros bloke yra lazerinio autofokusavimo modulis.

Anksčiau šį mėnesį buvo skelbiama, jog yra didelė tikimybė, kad naujame telefone pagrindinei kamerai „Samsung“ panaudos naująjį 108 MP raiškos jutiklį. Tokį spėjimą patvirtina ir „XDA Developers“ atradimas – dabartinio „Galaxy S10“ kameros programėlėje jau yra giliai paslėpta nauja fotografijos raiška – 12000 x 9000 taškų. Tai puikiai atitiktų naujo jutiklio galimybes. Bet fotografijos entuziastai neturėtų tikėtis visada būtent tokia raiška ir fotografuoti. Veikiausiai, lygiai taip pat kaip ir tokius jutiklius jau naudojančiuose „Xiaomi“ telefonuose, devynių jutiklio taškų informacija būtų apjungiama į vieną, tokiu būdu gaunant kokybiškesnes nuotraukas prasto apšvietimo sąlygomis, tačiau jos būtų „tik“ 12 MP raiškos.

Be to, naujasis telefonas turėtų gebėti filmuoti 8K raiška 30 kadrų per sekundę dažniui arba 4K raiška 120 kadrų per sekundę dažniu.

Dar viena nauja mada išmaniųju telefonų pasaulyje yra didelio atnaujinimo dažnio ekranai. „Samsung“ tokius ekranus jau ilgą laiką pardavinėjo kitiem gamintojams, tačiau savus telefonus gamino su „lėtesniais“ 60 Hz ekranais. Panašu, kad su S11 serija padėtis pasikeis: numatoma, kad korėjiečiai peršoks iškart prie 120 Hz, taip nušluostydami nosį „OnePlus“, kurie visus šiuos metus didžiavosi 90 Hz skleistine, o taip pat – „Pixel 4“. Vieninteliai telefonai, kurie dabar galės prilygti „Samsung“ pagal vaizdo atnaujinimo dažnį, bus specialiai žaidėjams skirti „Asus ROG Phone 2“ ir „Razer Phone 2“.

Galima neabejoti, kad telefonui bus panaudota pati pažangiausia įmanoma to meto platforma – veikiausiai JAV rinkoje bus panaudota „Qualcomm Snapdragon 865“, Europoje – „Samsung Exynos 990 SoC“ platforma, nors daugiau ir tikslesnės informacijos turėtų išaiškėti ateinančią savaitę, kuomet vyks „Qualcomm“ technologijų konferencijoje, kur ir laukiama naujos platformos pristatymo. „Galaxy S10“ buvo pristatytas vasario 20 dieną, tad jo įpėdinio reikėtų laukti panašiu laiku ateinančiais metais. O iki to laiko dar veikiausiai išgirsime ne apie vieną nutekėjusią techninę detalę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(11)
(15)
(-4)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: