Tai greičiausiai bus pigiausias elektromobilis pasaulyje - paskelbta kiek kainuos pirmasis pasaulyje serijinės gamybos rusiškas elektromobilis  (26)

„Zetta“ miesto automobilis turėtų tapti pirmuoju serijinės gamybos rusišku elektromobiliu. Gamintojui dar reikia atitikties sertifikatų, tačiau kaip žadėjo šiuo projektu itin susidomėjęs Rusijos pramonės ir prekybos ministras Denisas Manturovas, pirmieji automobiliai bus surinkti jau 2020 metų pirmąjį ketvirtį. 


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laukia sertifikato

„Kolegos man raportavo, kad sertifikavimas beveik baigtas. Tikiuosi, kad tai greitai ir įvyks. 

Gamyba turi prasidėti pirmajame 2020 metų ketvirtyje. Žadėjo man apie tai pranešti pirmam“, – naujienų agentūrai TASS sakė ministras. 

„Zetta“ išsiskiria labai įdomiu dizainu ir nors automobilio ilgis – vos 3,5 metro, jame turėtų tilpti keturi keleiviai. Jį varo ratuose sumontuoti elektros motorai, kurių bendra galia siekia 98 AG. Tai leidžia nedideliam elektromobiliui išvystyti maksimalų 120 km/val. greitį. 

Vienu įkrovimu automobilis gali nuvažiuoti iki 200 kilometrų atstumą. 

Viliojanti kaina

Gegužę buvo skelbta, kad Toljatyje ruošiama nauja surinkimo linija „Zetta“ serijinei gamybai. Žadama, kad pirkėjams buvo pasiūlytos kelios skirtingos mažojo elektromobilio komplektacijos. 

Taip pat turėtų būti galimybė pasirinkti modifikaciją varomą priekiniais arba visais keturiais ratais.

Gamybos planuojamos nedidelės – „Zetta“ debiuto rinkoje metais turėtų būti surinkta apie 10 tūkst. elektromobilių. Pusė iš visų automobilių turėtų būti parduoti užsienyje. 

Orientacinė pirmojo rusiško elektromobilio kaina prasidės nuo 450 tūkst. rublių (6400 eurų).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(26)
(26)
(0)

Komentarai (26)