„Apple“ siūlo kompiuterį už daugiau nei 52 tūkst. dolerių: kuo jis toks ypatingas? (Video)  (5)

Koks yra brangiausias jūsų kada nors pirktas kompiuteris? Jeigu neteko dalyvauti kokio nors superkompiuterio pirkimo procese, galima lažintis, kad jis nebuvo brangesnis už maksimalių techninių charakteristikų „Mac Pro“, kuris gali kainuoti iki 52,6 tūkst. dolerių. Be monitoriaus ir ratukų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pati mažiausia suma, už kurią galite įsigyti „Mac Pro“ su gerokai kuklesniais komponentais – „tik“ 6 tūkst. JAV dolerių – už tokią kuklią sumą gausite kompiuterį su 32 GB darbinės atminties, 256 GB talpos SSD kaupikliu, aštuonių branduolių „Intel Xeon“ procesoriumi ir „AMD Radeon Pro 580x“ vaizdo plokšte.

Bet jeigu norėtumėte pasitaškyti poniškai, tai už maksimalią kainą gautumėte:

  • 28 branduolių, 56 gijų 2,5 GHz „Intel Xeon“ procesorių (taktinį dažnį galima pakelti iki 4,4 GHz). Deklaruojama šio komponento kaina – 7000 dolerių;
  • 1,5 TB 2933 MHz dažnio darbinės atminties – 12 plokštelių po 128 GB. Jų bendra kaina – 25 000 dolerių.
  • Du SSD tipo duomenų kaupiklius, kurių bendra talpa yra 4 TB. Jie kainą padidina 1400 dolerių suma (nors ateityje žadama pasiūlyti ir 8 TB, kas reikštų dar didesnę galutinę kompiuterio kainą).
  • Du „AMD Radeon Pro Vega II Duo“ vaizdo plokštės modulius, kurių kiekviename yra po 2 grafikos procesorius, o kiekvienam grafikos procesoriui priskirta po 32 GB dedikuotos darbinės atminties. Viso – 10 800 dolerių.
  • Be to, brangiausioje komplektacijoje gali būti ir netipinė greitinančioji „Afterburner“ plokštė, pagreitinanti vaizdo įrašų dekodavimą ir atkūrimą. Jos kaina – 2000 dolerių.

Bet turbūt geriausiai kompiuterio prabangumą iliustruoja ratukai kompiuterio korpusui: 4 ratukų komplektas kainuos 400 dolerių.

Standartiniame kompiuterio komplekte bus ir „nemokamų“ komponentų – klaviatūra ir pelė.

Bet už tai standartiniame komplekte nebus monitoriaus. „Apple“ veikiausiai rekomenduotų rinktis jų pačių „Pro Display XDR“ monitorių – jis išlaidas padidintų dar 5000 dolerių, nors jeigu norėtumėte iš techninės pusės tokio paties, bet išskirtinės išvaizdos monitoriaus su matine „nano tekstūros“ danga, tektų pridėti dar 1000 dolerių (kartu nemokamai gautumėte ir specialiai šiam monitoriui valyti skirtą „Apple“ mazgotę). Ir tikriausiai vertėtų pridurti, kad monitoriaus stovas parduodamas atskirai. Už jį – dar 1000 dolerių.

Tad iš viso už geriausią kompiuterio komplektaciją (su ratukais!) ir monitoriumi turėtumėte pakloti beveik 60 tūkst. dolerių.

Jeigu sudomino – „Apple“ savo svetainėje jau priima šių kompiuterių išankstinius užsakymus.

Beje, palyginimui: brangiausias iki šiol „Apple“ kompiuteris buvo ankstesnės kartos „iMac Pro“ – pati prabangiausia jo konfigūracija kainavo vos daugiau nei 14 tūkst. dolerių. Brangiausias „Apple“ nešiojamasis kompiuteris „MacBook Pro“ su pačiais brangiausiais komponentais kainuoja „tik“ 6100 dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(5)
(17)
(-12)

Komentarai (5)