Pratęstas terminas teikti paraiškas 1000 eurų kompensacijoms įsigyjant automobilius  ()

Aplinkos ministerija pranešė, jog pakeitė Klimato kaitos programos kompensacinių išmokų fiziniams asmenims mažiau taršių judumo priemonių įsigijimui skatinimo tvarką ir metams – iki 2020 m. gruodžio 1 d. pratęsė terminą teikti paraiškas šioms išmokoms gauti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-12-13 Pratęstas terminas teikti paraiškas 1000 eurų kompensacijoms įsigyjant automobilius  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bet kai prašymų bus pateikta visai šiam tikslui iš Klimato kaitos programos lėšų skirtai sumai – 5 mln. eurų – šis terminas gali būti paankstintas.

ELTA skelbė, kas kiekvienam gyventojui, pagal nustatytą tvarką įsigijusiam mažiau taršų automobilį, bus skiriama 1000 eurų kompensacinė išmoka.

Kompensacijų išmokėjimą administruoja Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA).

ELTA primena, jog galimybė gyventojams teikti paraiškas 1 000 eurų kompensacijai mažiau taršiam automobiliui įsigyti atsirado nuo šių metų lapkričio mėnesio.

Tvarka numato, kad asmenys privalo taršų automobilį atiduoti sunaikinimui ir gauti eksploatuoti netinkamos transporto priemonės sunaikinimo pažymėjimą. Tarp kitų sąlygų minėtai kompensacijai gauti – sunaikintą automobilį išregistruoti iš „Regitros“ kaip netinkamą eksploatuoti transporto priemonę.

Išmokos bus skiriamos įsigyjant 2013 metais pirmą kartą registruotus ir naujesnius automobilius, kurių CO2 tarša ne didesnė kaip 130 g/km.

Aplinkos projektų valdymo agentūra prašymus ir vertins, taip pat skirs kompensacines išmokas ir prižiūrės, ar gavėjai laikosi įsipareigojimų.

Kartu su asmens ir kontaktiniais duomenimis bei sąskaita, į kurią vėliau bus pervesti pinigai, taip pat reikės nurodyti išregistruoto ir vietoj jo įsigyto mažiau taršaus automobilio valstybinį ir VIN numerius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(9)
(5)
(4)

Komentarai ()