O čia tai dronai – stebėtinas taiklumas ir vienu valdikliu galima valdyti net kelis tokius žudikus: Turkija tampa pirmąja šalimi, kuri ginkluojasi kulkosvaidžiais aprūpintais dronais (Video)  (2)

Besibaigiant 2019-iems metams, Turkija tapo pirmąja šalimi pasaulyje, įsigijusi visiškai karinį droną, aprūpintą kulkosvaidžiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dronas vadinamas „Songar“ ir su savimi gali gabentis 200 šaudmenų apkabų.

Pabrėžiama, kad „Songar“ dronas yra pakankamai tikslus ir šaudant iš 200 metrų atstumo, kiekviena kulka gali pasiekti žmogaus dydžio taikinį. Stebėtinas taiklumas ir jį galima dar padidinti - į taikinį kulkos lėktų ir iš 400 metrų atstumo.

„Songar“ droną sukūrė Turkijos elektronikos kompanija „Asisguard“ ir kompanijos teigimu, žmogus šį droną gali valdyti nuo jo nutolęs iki 10 km.

Vos vienu valdikliu galima vienu metu valdyti 3 skirtingus „Songar“ dronus, atlikti misijas dienos bei nakties metu, peržiūrėti dronų fiksuojamą vaizdą ir spręsti – kada šaudyti.

Kompaniją droną aprūpino dviem sistemomis, kurios leidžia maksimaliai sumažinti neigiamą vėjo poveikį, šaudymo metu atsirandančią atatranką ir užtikrinti itin didelį ginklo valdymo tikslumą.

Reikia pripažinti, kad „Songar“ nėra pirmasis dronas su kulkosvaidžiu, ir akivaizdu, jog tokie dronai yra skirti būtent kariuomenėms. Karys gali užpulti priešą būdamas ganėtinai toli nuo jo ir taip apsaugoti save.

Tačiau kai vis daugiau atsiranda ginkluotų dronų, atrodo tik laiko klausimas kol kariškiai nuspręs pašalinti dronų valdytojus. Ir, tiesą sakant, taip jau daroma.

Štai Kinija visai neseniai pradėjo į Artimuosius Rytus eksportuoti savarankiškai veikiančius dronus-žudikus.

Tad nors šiems „Songar“ dronams vis dar reikės operatoriaus, yra tikimybė, kad kiti ginkluoti dronai, kuriais savo arsenalą papildys Turkija, bus autonominiai. Ir tai skamba dar baisiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(19)
(4)
(15)

Komentarai (2)