Atrodo, kad gaisras nesustabdys „Admirolo Kuznecovo“ - ugnis siautėjo kelias valandas, bet tolesni planai tokie, tarsi... nieko nebuvo?  ()

Klausimas „Ar gaisras pagaliau nutrauks nevykėlio kančias?“ buvo atsakytas - ne, nenutrauks,„Admirolas Kuznecovas“ bus remontuojamas toliau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Admirolas Kuznecovas“ užsiliepsnojo gruodžio 12 dieną. Laivą remontuojantys vyrai kažką virino, kibirkštys krito ant mazuto likučių, liepsnos per kelias valandas išplito po kelis denius ir apėmė 600 kvadratinių metrų plotą. Du žmonės žuvo, 14 buvo sužeisti arba apsinuodijo dūmais. Turint omenyje viską, kas su „Admirolu Kuznecovu“ įvyko vien šio remonto metu ir prieš tai, daug kas manė, kad vienintelis Rusijos lėktuvnešis iškeliaus į amžinąjį vandenyną kažkur anapus. Bet, atrodo, kad „Admirolas Kuznecovas“ yra toks pat gyvas, koks buvo anksčiau.

Sprendimas apie tolesnį lėktuvnešio remontą, žinoma, pirmiausia priklauso nuo kainos. Jei sutaisyti laivą kainuos daugiau nei pastatyti naują, tai kam jį taisyti? Šaltiniai laikraščiui „Kommersant“ teigė, kad „Admirolo Kuznecovo“ remonto kaina dėl gaisro išaugs 1,5 milijardais dolerių. Tai, greičiausiai, būtų per didelė suma, turint omenyje, kad šis lėktuvnešis ir taip nebuvo labai naudingas. Aleksėjus Rachmanovas, valstybės valdomos „Jungtinės laivų statybos korporacijos“ vadovas, paneigė šiuos gandus, tvirtindamas, kad remonto kaina nesieks paties laivo vertės. Dar daugiau - pasirodė pranešimu, kad gaisras net nenukels remonto pabaigos datos.

Taigi, nors tai dar nėra galutinis patvirtinimas, panašu, kad „Admirolas Kuznecovas“ bus remontuojamas toliau. Tas kelias valandas trukęs gaisras nepadarė kritinės žalos, kaip teigė pats Rachmanovas.

Pasirodo, liepsnos apėmė gyvenamąsias patalpas, kuriose kažkodėl buvo šiukšlių. Netoli gaisro zonos buvo ir dyzelino talpyklos bei atsarginiai generatoriai, kurie, atrodo, nenukentėjo. Jei visa tai tiesa, tai „Admirolas Kuznecovas“ bus suremontuotas ir sugrįš į aktyvią tarnybą. Gal net į aktyvesnę nei anksčiau, kai daugiau laiko neveikė nei veikė.

Vos tik pasirodė žinios apie gaisrą „Admirole Kuznecove“, pasirodė ir sąmokslo teorijos, teigiančios, kad su laivo bandoma atsikratyti. Juk iš jo ir taip nebuvo daug naudos, o jo nuskendimas padėtų sutaupyti pinigų, kuriuos vėliau būtų galima investuoti į naują lėktuvnešį. Tačiau „Admirolas Kuznecovas“ niekur nedingo, kaip ir planas pratęsti jo tarnavimo laiką dar 25 metais.

Šių metų gegužę Rusija paskelbė planus statyti naują branduolinį lėktuvnešį. Jis turėtų būti mažesnis nei amerikietiški „Nimitz“ ir „Ford“ klasės laivai, bet didesnis nei britų, kinų ir indų lėktuvnešiai. Tik planai kūnu greitai nevirsta, todėl „Admirolas Kuznecovas“ dar yra reikalingas bent jau kaip vienintelis Rusijos lėktuvnešis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(9)
(-5)

Komentarai ()