Pirmasis telefonas pasaulyje su nematoma kamera – „OnePlus Concept One“ (Video)  ()

Išmaniuosius telefonus gaminanti kompanija „OnePlus“ neseniai paskelbė pasauliui pristatysianti pirmąjį savo koncepcinį telefoną „OnePlus Concept One“. Daugiau informacijos iki šiol suteikiama nebuvo, tačiau prieš porą dienų paviešintas įrenginį pristatantis vaizdo įrašas. Didžiausia staigmena – telefonas turės „nematomą kamerą“, paslėptą po elektrochrominiu stiklu. Kompanija teigia pirmoji ištyrusi tokio stiklo pritaikymą išmaniuosiuose telefonuose ir taip tikisi pakeisti telefonų rinkos standartus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-01-07 Pirmasis telefonas pasaulyje su nematoma kamera – „OnePlus Concept One“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„OnePlus Concept One“ telefone naudojamas elektrochrominis stiklas, kuris elektroniniu būdu gali būti nuspalvinamas. Stikle esančios organinės dalelės, veikiamos elektrinio laukio, gali atkurti įvairiausias spalvas ir atspalvius. Taip už stiklinio telefono korpuso paslepiami galinės kameros objektyvai, kurie vėl tampa matomi tik tada, kai yra naudojami.

Taikant kitokią įtampą, šviesos pralaidumo savybės pasikeičia ir stiklas gali nuolat keistis iš permatomo į skaidrų. Tokia technologija jau naudojama aviacijos ir aukščiausios klasės automobilių pramonėje. Ji reikalinga, siekiant sumažinti akinimą, pavyzdžiui, lėktuvo „Boeing 787s“ ir „McLaren 720s“ languose. 

Naujasis „OnePlus Concept One“ žiniasklaidai ir vartotojams gyvai bus pristatytas sausio 7–10 dienomis didžiausioje pasaulyje elektronikos parodoje „CES 2020“, Las Vegase. Joje lankytojai turės galimybę ne tik įsigyti naująjį „OnePlus Concept One“ demonstracinį modelį, bet ir susipažins su „OnePlus“ technologiniais sprendimais, kai tarpusavyje bus lyginami 60 Hz ir 90 Hz atsinaujinimo dažnio ekranai bei demonstruojamas „OnePlus Piano“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(6)
(1)

Komentarai ()