Net ir didieji amerikiečių ūkininkai vis dažniau perka senus traktorius - 1980-1995 metais pagamintų traktorių kaina auga

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

NekenciuReklamos 2020-01-08 19:51
galiu apie tai pakomentuot...kad tai rodo neramia tendencija valstybems (pasauliniu mastu) mazinti kompensacijas zemes ukiui. tai reiskia, arba politikams mazai rupi ka valgys vargsai, arba tiesiog ekonomika "persiskirsto" ir zemes ukis tampa netaip svarbus, nors man, arsiam "gyvuliskuju" zmogisku instinktu "fanui" (maistas, dauginimasis, fizinis saugumas) tai skamba nelogiskai, nes tie vargsai galutininiame rezultate tiesiog suvalgys valdanciuosius. P.S. idomu, kad zemes ukis niekada nebuvo, bendrai paemus pasaulyje, versla nesantis modelis (valstybes visada turi komensuoti zemdirbius, jeigu nori pastovaus maisto produktu tiekimo).
SaMaras 2020-01-08 22:07
Na kol pas mus dar neuždraudė importo iš „draugiškos“ Baltarusijos mūsų ūkininkams tokios bėdos negresia.. MTZ82 nelabai ką pasikeitęs nuo 1980ųjų, modifikuoti nelabai ką reikia, nes svarbiausias modifikacijas ir patobulinimus jau atliko gamintojas tik išsirink ko reikia, suremontuoti gali kas antras kaimo pijokas praktiškai viską tikras pankų džiaugsmas..
Evil Goku 2020-01-08 22:24
Ne iš vieno smulkaus ūkininko girdėjęs, kad senas džiondyrius geriau už naują belarusą, net po naujais parodiniais mtz'okais reikia statyti kibirus, kad tepalas ant žemės nevarvėtų. O grįžtant prie temos, jei naujas kainuoja ~8 kartus daugiau ir vis tiek juos perka, tai naujas bus geresnis už seną.
kukulis4 2020-01-08 22:41
Mano tevai yra stambus ukininkai, ir ta problema as matau is arti. Tiesa sakant, problemos yra dvi - zemes ukio technika yra tikrai sudetinga, bet is kitos puses, ja perkantys ir valdantys zmones yra per durni, ir kalti del to tik patys. Kodel? Ogi todel, kad dauguma ju labai sekmingai ignoravo visa kompiuterines technikos ir elektronikos vystymasi daugmaz sakydami, kad jau kam kam, bet man cia zeme berausianciam to komiuterio tai tikrau jau nereiks. O pasirodo, kad reiks. Ir jau reikia. O gamintojai is to pelnosi. Ir gaunasi taip, kad as, ismanydamas IT ir turedamas kazkiek elektronikos pagrindu, to traktoriaus valdyma galiu perprast labai greitai, o vat tevas ukinikas - ne. Arba pusvalandi panagrinejes mandros sejimo masinos konstrukcija galiu tevui sustatyt capacitive sensorius is aliexpreso po 3 eurus, vietoj tu, kur jis perka is oficialaus atstovo po 60eur +pvm. Problema ne vien tik tame, kad gamintojai blogi, ir neleidzia patiems remontuot savo traktoriaus. Problema dar ir tame, kad didzioji dauguma savininku nori geriausiu technologiju, taciau vargiai geba jomis naudotis, jau nekalbant apie su tuo susijusiu problemu sprendima. Daugelis net nesugeba internetu uzsisakyt per pus pigesniu tepalo filtru is lenkijos e-shopu
kukulis4 2020-01-08 22:42
Jei tik perki daikta, kuriuo moki naudotis, tai tikrai tas naujas bus geresnis uz sena.
SaMaras 2020-01-08 22:50
Vat čia ir bėda, kad jei garantiniu laikotarpiu užsisakysi filtrą pigesnį, nusipirksi tepalus už rinkos kainą ir tiesiog pasikeisi tai tu neteksi garantijos.. bent kol garantija nesibaigė turi atvažiuoti koks tai žmogysta ir tą darbą atlikti.. nors dažnai pats nelabai ten ką daug išmano, bet tai atlieka už nežmoniškus pinigus, sudeda detales su nesvietiškais antkainiais ir turi džiaugtis nes garatija vis dar galioja..
HardAxe 2020-01-08 23:17
nekainuoja tiek daug orginalios dalys kaip atrodo. Mes paremontuojam kuo pigiau, paskui viskas 3x dažniau genda, galiausiai spjaunam ir ieškom "lietuvoj nevažinėta". Pas mus gal ir apsimoka (apsimokėjo kelis metus atgal), o vakarų europoj kai servisiukas paima 50e/val pigiausias remontas - tom dalim, kurios greit nesuges. O jei apie traktorius... Gal ir geri tie seni traktoriukai, bet naujas ir galingesnis gali tempti 2x-3x platesnį padargą. Vėlgi kai darbuotojai dirba 8-17 ir ne už dyką + su visais mokesčiais tai pradeda darytis gėris. Kitam lauke gal lengvas ir mažas - geresnė technika, manau priklauso nuo situacijos.
AAA000 2020-01-09 01:17
cia del mokesciu politikos sita nesamone gaunasi su "butinu" remimu. zemes ukis pagrinde laikosi ant kuro ir technikos. liuto islaidu dalis. o kuras yra apmokestintas virs 60%, technika arti 40% ta prasme pirkdamas kura ir technika tu is anksto susimoki mokescius i prieki - didesne dali nei uzdirbsi pelno iskarto valstybe atgauna. ir dar net nieko neuzauginus. nors ukininko darbas jau idetas. gaunasi kad valstybe pelna gauna bet kokiu atveju, net nepagaminus produkcijs, ir dar i prieki. o ukininkas is esmes tik rizika prisiima nu tai ir gaunasi - ked remt butina - kad nepratrast valtybei garantuotuju pajamu. ten tik grazina kazkokia dali is tu pajamu ir tiek. aisku jei ukininkas rastingas - ka nors apknisa, parama "isisavina" nu ir gal sedi geram pliuse. ar jei stambus - bent jau turi garantuoto pelno normele kazkokia nuo apyvartos. jei nuimt mokescius - zemes ukis pasidarytu pelningas. pas rusu buvo pelningas - nes kuras principe nemokamai buvo atvezamas. centralizuotai. tai pilni kaimai lodariu buvo ir visi darbo turejo sociai ir ka veikt. o vakaruose kontrole yra nors pelnas vistiek dar imanomas. bet tik jei sugebi galvot. ---------- o problema kur apraso straipsnyje - cia irgi valdzia kalta. sukure zemes ukio monopolius ir pertekline kontrole, su viosokiom draudiminem garantijom - tai gamintojai prisitaike prie sito modelio. ir tiek. turi dalyvaut - nes rinka apsaugota as manau isvis robotizuos zemes uki su laiku iki tiek - kad ten dirbanciuju poreikio praktiskai neliks. zemes uki lengva robotizuot - ten paprastos tecnologijos ir dideli masteliai. o pagrindinis objektas - zeme, is esmes visuomenes bendranuosavybe - nes jos kiekis nedideja. tai ja kontroliuos valdzia bet kokiu atveju. nebent i kosmosa kaip nors sulisim - ten dar yra kur plestis... zemeje tai jau viskas... bus totali kontrole.
empti 2020-01-09 09:41
Na, gamintojas taip saugo savo rinką - neleisdamas jos remontuoti niekam kitam tik sau. . Panašiai, tik dar aršiau elgiasi įmonė 'Monsanto'. Jie bioinžinerijos pagalba sukuria naujus genetiškai modifikuotus augalus, kurių sėklas pardavinėja ūkininkams - bet ūkininkai privalo pasirašyti dokumentus, kad išauginę augalą sunaikins jo sėklas ir kitąmet vėl pirks sėklas iš Monsanto. Vat toks vat verslo modelis
HardAxe 2020-01-09 10:00
Čia tinka vežėjam, bet ūkininkai gauna dažytą dyzelį.
kiesza 2020-01-09 11:55
Ieškojau seno JD, Lietuvoje tokį nupirkti begalo sunku, nes gerų traktorių niekas neparduoda. Teko imt kitokį, čiut naujesnį, su trupučiu elektros. Tačiau iš po MTZ tai lyg BRABUS. Belarusas gesdavo kasdien, bėga tepalai per kur įmanoma, cypia, kaukia, džeržgia.. kokybiškų detalių nėra, vien kinietiškos iš varškinio metalo, komfortą užmiršk, dulkės, triukšmas išsunkia lyg para priešakinėse fronto pozicijose. Belarusas tinkamas tik tiem kas patys nedirba, O samdo. O iš vakariečio po darbo dienos išlipęs dar pilnas jėgų treniruotėms.
kiesza 2020-01-09 12:03
Negauna. Perka! Sumažintas akcizas viso labo. Tačiau ūkininkai įsuka visą ekonomiką pirkdami techniką, chemiją, trąšas, medžiagas, naudojasi paslaugomis, kurios generuoja darbo vietas, smulkius verslus, aprūpina maisto pramonę žaliavom. Vism pasaulį ūkininkus dotuoja valstybės. Visos valstybės stiprios, kur stiprūs ūkiai. Tik Lietuvoje blogybė, kad latifundijos įsigalėję, valdančios tūkstančius hektarų, žemė suplaukusi pas kelis asmenis reikėjo tą riboti. Skaldyti didžiuosius imant Šveicarijos modelį, nes matom kad 70%paramis tenka 15% ūkių
amas 2020-01-09 12:44
Ko tik rednekai neprisigalvos. Jiem mat kompiuteriai nepatinka. O apie taisymą patiem, tai aišku kol garantinis ten geriau nagų atgrubnagiams nekišt. Teko prie žemės ūkio technikos dirbt, tai kai naujo kombaino neleisdavo aptarnaut angare nes ištepsit naujas grindis. Geriau jau greičių dėžei tepalus keist ant žvyro. Pakeiti tepalus hidraulinėj sistemoj, ir žinai, kad prikabins koki samadėlkinį drandalietą kurio cilidruose žvyro pilna ir panašios situacijos. Tai šūdas ta nauja technika, genda dažnai.
AAA000 2020-01-10 01:16
dazytas nereiskia uz savikaina. jie tiesiog gauna siokia tokia lengvata. kad valdomas procesas suktusi. panasiai kaip pvz sildymo monopolio vergai (centralinio sildymo vartotojai) gauna siokia tokia pwm lengvata. nes valdzia nuverstu greiciausiai - jei pilna pwm tektu moket cia yra absoliutaus gyventoju valdymo ir reguliavimo sistemos. centralizuotam sildyme yra apie trecdalis kur susimoka ir vaizduoja tipo "laisvus" mokius piliecius, taip pat trecdalis kur gauna kompensacijas ir yra "lojalus pilieciai", ir trecdalis skursta, nes neissimoka, bet ir kompensaciju negauna ir i skolas klimpsta, ir yra tiesiog socialiai persekiojami. toks idealus subalansuotas uzdaras mechanizmas is triju supriesintu grupiu. su ukininkais yra lygiai ta pati sistema, ir monopoline technika yra tik vienas is komponentu nes cia tapo specifine paslauga - ta specializuota technika niekam daugiau nereikalinga. ir daug tokiu sistemu yra - tiesiog mazai kam idomu, kad ju gyvenimai realiai yra labai apriboti ir valdomi. visur kur tik yra "naturalus" monopolis. visi vis tikisi rast kokia nors landa ir papult prie "isrinktuju", ar ten "uzsidirbt saziningu darbu" - kaip propaganda vis trimituoja bet nesuvokia kad ir vartojime ir zemes ukyje jau is anksto viskas yra isdalinta - tame tarpe ir uzdarbis. ir tave tiesiog organizuotai apiplesia. vakaruose tai geriau suvokia - nes kapitalizme ilgiau pragyvene ir daznai zino kaip bent jau apribot. isisteisint ukininkams ju naudojamos technikos remontuojamuma - cia vienas is budu kaip apribot monopoli. tai yra svarbu. nes gamintojas tiesiog pareiskia - kad tu ne savo pinigais isigyji ju technika, o visuomenes paramos. tipo kaip ir niekieno - nes valdzia "paskiria". ir tipo gaunasi, kad gaminys net kai tu ji nusiperki - ne tavo - o kazkokia "autorine gamintojo nuosavybe", o tu nuomotojas va toks yra pasaulis. centralizuotams sildyme kol neisiteisins gyventojai sildymo apskaitos ir individualios sildymo sistemos dalies - tol irgi monopoliai maudys nes gyventojai per durni organizuotis pries monopolius - po viena vis kovoja. va ukininkai biski protingesni - bent jau buriasi kazkiek. cia viska sprendzia teisiniai klausimai. valstybe jei noretu - priverstu gamintojus gamint nesunkiai suremontuojama technika. toks pvz pvz galetu but sakykim dakare dalyvaujancios gamyklines masinos. jos pritaikytos remontuot visa lenktyninio aitomobilio baze tam sukurta. bet ukininkai tokiu traktoriu negauna nors galetu. jei labiau susiburtu. klientai daug gali siaip - jei TIKRAI panoretu. galetui net koki atskira naglesni gamintoja subankrotint, jei pvz pabaikotuotu kelis metus Europos rinkos mastu. specializuoti gammintojai is keliu technikos vienetu pardavimu per metus gyvena.