Elonas Muskas žada dar vieną revoliuciją: „Tesla“ automobiliai greitu metu galės patys šnekėti su žmonėmis  ()

Elonas Muskas teigia, jog „Tesla“ automobiliai greitu metu galės kalbėtis su šalia esančiais praeiviais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos generalinis direktorius „Twitter“ pranešime pasidalino trumpu vaizdo įrašu, kuriame matomas važiuojantis „Model 3“, o jame įmontuota kolonėlė ragina įlipti į vidų. Šiame pranešime Musk teigia, kad jei klientai to norės, „Tesla“ automobiliai galės kalbėtis su žmonėmis.

Jau žinoma, kad „Tesla“ pradėjo išorinių kolonėlių montavimą savo mašinose, tam, kad jos atitiktų naujus saugumo reglamentus, kurie reikalauja, jog elektrinės mašinos skleistų dirbtinį garsą. Panašu, kad šios kolonėlės gali pasitarnauti ir kitiems tikslams. Kitame pranešime Musk pareiškė, kad naujoji funkcija galėtų veikti su mašinoje esančia sargybos rėžimo aliarmo sistema, kad atbaidytų vagišius.

Vaizdo įraše girdima audio žinutė primena Musk didįjį planą paversti visas „Tesla“ mašinas į savarankiškus taksi automobilius. Tokiu atveju automobiliai uždirbtų pinigų savo savininkams, kol šie nevairuoja. Mašina be vairuotojo galėtų pakviesti keleivius įsėsti į vidų.

Muskas pranešime pabrėžiama, kad tokios funkcijos galime sulaukti greitu metu, tačiau nesiūlome tuo aklai pasitikėti. Generalinis direktorius spalio mėnesį pareiškė, jog greitu metu sulauksime galimybės pakeisti garso signalą bei judėjimo garsus, tačiau ši naujovė vis dar nėra realizuota. Taip pat dar nebuvo įvykdytas savarankiškas „Tesla“ žygis nuo Los Andželo iki Niujorko, kuris buvo žadėtas 2016 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Sugedo.lt
Sugedo.lt
(14)
(1)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: