Būsimoje „Tesla“ gamyklos vietoje surastos septynios bombos  (2)

Vokietijos policija pranešė, kad ekspertai sėkmingai neutralizavo septynias Antrojo pasaulinio karo laikų bombas, rastas netoli Berlyno esančiame žemės plote, kuriame netolimoje ateityje įsikurs naujoji „Tesla“ automobilių gamykla.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neutralizavimo operacija buvo įvykdyta „be jokių problemų“, naujienų agentūrai dpa sakė policijos atstovas spaudai.

Rastos bombos buvo palyginti nedidelės, o jas karo metu ant regiono numetė JAV oro pajėgos.

Praėjus 75-eriems metams po karo, Vokietijoje vis dar pilna nesprogusių sprogmenų, kurie dažnai atrandami atliekant statybos darbus.

Elektrinių automobilių gamintoja „Tesla“ praėjusią savaitę sudarė sutartį už 40,9 mln. eurų įsigyti 300 hektarų žemės plotą į rytus nuo Berlyno nutolusiame Griunheidės mieste – regionas taps namais pirmajai JAV bendrovės gamyklai Europoje.

„Tesla“ teigė ketinanti 2021-aisiais pradėti gaminti „Model Y“ visureigius ir „Model 3“ sedanus. Per metus bendrovė yra užsibrėžusi pagaminti apie pusę milijono automobilių.

Nors daug vietos pareigūnų ir gyventojų džiaugiasi, kad regione bus sukurta tūkstančiai darbo vietų, projektas sukėlė ginčų dėl gamyklos statymui pasirinktos vietos, esančios miškingoje vietovėje.

Kritikai tikina, kad planuojamas miškų naikinimas pakenks vietos laukiniams gyvūnams ir sukels pavojų geriamo vandens tiekimui.

Pastarosiomis savaitėmis dešimtys žmonių rengė protestus prieš „Tesla“.

Bendrovės vadovas Elonas Muskas tviteryje ėmėsi gamyklą ginti. „Atrodo, kad reikia keletą dalykų paaiškinti!“ – rašė milijardierius.

Atsakydamas į kritiką, kad „Tesla“ gamykla per valandą sunaudos 300 kubinių metrų vandens, E. Muskas patikino, kad tiek vandens bus sunaudojama „ne kasdien“, o piko metu.

Jis taip pat sakė, kad vietovėje esantis miškas nėra natūralus miškas. „Jis buvo pasodintas kartono gamybai, o mes sunaudosime labai mažą jo dalį“, – pridūrė E. Muskas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Lina Linkevičiūtė
(6)
(2)
(4)

Komentarai (2)