Pirkėjai neatsidžiaugia – vienas po kito praneša apie savo naujuosius „Tesla Solarglass“ namų stogus (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2020-01-30 21:22
Na čia neikas nežino kas toje loterijoje gali laimėti, garantuotai laimi tik pardavėjas.
bahuriux 2020-01-30 21:33
To Tai kaip ten gaunasi su tuo +36% (prie suvartotos) energijos atsiskaitymo būdo, čia jau viskas visi mokesčiai, ar dar bus įkaltas, kaip "antibonusas" "Atsiskaitymas už elektrinės instaliuotą galią"?
immortallt 2020-01-30 22:59
Taip, čia visi mokesčiai. Ar apsimoka? Nežinau, čia reikia konkrečiai pagal kiekvieną žiūrėti. Kai bus pilnai įdiegti išmanieji skaitikliai, tai bijau kad gali būti pravalas. Nors sutartį pasirašius niekas negalės taip paimti ir atšaukti tau plano.
Virtusolar 2020-01-30 23:42
Taip, čia vienas iš atsiskaitymo variantų. Kur jūs pažiūrėjot tą variantą už instaliuotą galią, aš to ir neaprašiau, nes man ir pačiam ten visiškas vėjas, neapsimoka jokiu atveju. O mano atveju gaunasi taip: statau 10kw jėgainę, atgavęs paramą turiu tarkime 3570 eur nuostolį. Ta 10kw jėgainė, tarkime pagamins man 8000kwh per metus. Kitos įmonės drasiai skaičiuoja 9500kwh per metus, bet čia jau patiems spręsti, aš imu pesimistinį variantą ir geriau jei ką bus virš prognozės. Jei nuo tų 8000kwh iškart (metų nuo balandžio 1 iki kovo 31 bėgyje) sunaudoju 20% pagamintos elektros (panašiai tiek sunaudoja pastoviai dirbanti technika), tai 8000*0,8 = 6400kwh. Reiškia 1600kwh jau sunaudojau nepatekus į tinklus, o nuo 6400kwh, kuriuos tinklai pasiglemžė atiduodu 36%, t.y. 2304kwh. Viskas baba, tų kwh nebeturiu. Man lieka 4096kwh nemokamos elektros. Iš viso nuo tų 8000kwh man realiai lieka 1600kwh+4096kwh, 5696kwh, arba 854,4 eurai nemokamos elektros per metus (po 0,15ct/kwh), kuriuos būčiau sumokėjęs bet kuriuo atveju. Vadinasi, visai pesimistiniu variantu, turiu 3570 eur nuostolį ir 854,4 eur sutaupymą per metus. Padalinus gaunu 4,18 metų. Tai yra būtent tas laikas, per kurį man pesimistiniu variantų atsipirktų 10kw galios jėgainė. Verta ar neverta sprendžia kiekvienas pagal save. Jei labai nesikeis eso sąlygos, kurios ir taip ties absurdo riba - mano nuomone auksinis biznis. Investicija su bene 25% garantuota metine graža. Jei skaičiuosiu, kaip skaičiuoja kiti pardavėjai ir turėsiu 9500kwh per metus iš tos pačios jėgainės, valio, turėsiu 6764 kwh nemokamos elektros per metus ir tuomet jėgainė atsipirks per 3,52 metus.
AAA000 2020-01-30 23:52
ne visi cia mokesciai ten neblogai parase tas virtusolat ta ilga komentara. tik dar yra ten niuansu visokiu. as irgi uz ta buda kur atsiskaitymas trecdaliu - jis pagal mane logiskiausias ir geriausias - kol negali pinigais atgaut. nes iranga tikrai gana gerai atpigus. ir tu ja bent turesi (kaip daikta kuri gali issimontuot ir parduot, ar persivezt. ir bent kazka atgaut ateity jei keistusi situacija), o ne kazkokias sutartis kurias vienasaliskai gali keist tinklai, ar ten ikainiu kainodara kas metai ar pusmetis "paderint" tau i nenauda kokia kainu komisija... galetu dar praplest ta ilgali komentara pvz apie ribotus ivadus - kas vyksta tada nes tu 30kw tik teoriskai gali statyt kai nori ir turi pinigu arba pvz praplest komentara apie atsiskaitymus - kai tu dar nesi sukaupes pertekliaus - kas vyksta tada arba esi sukaupes pertekliaus nedaug - ji sunaudoji ir kas vyksta tada metinis nurasymo momentas irgi ten gana idomu, kas vyksta su apskaita ne viskas ten rozem klota ir tipo "nieko nemokesi"
AAA000 2020-01-31 00:03
va tokiu "astrologiniu prognoziniu" komentaru tai geriau nerasinet... cia yra paistalai. vartojimo planu yra visokiu ir vartojimo iprociai skiriasi ir negalima net remtis i tuos 15 centu uz kwh... paciam suvartojime ir saules jegaines eksplotavime niekada neisgausi idealaus rezultato. ten bus ir pervartojimai, ir gedimai visokie, ar irangos pakibimai... visko nenumatysi... as isvis manau reiketu kaip minimum dvigubai dubliuota jegaine statytis. kad jei uzsilenkia - puse jegaines tik uzsilenktu. jei viskas ant vieno inverterio - cia prastas variantas. ------------ p.s. su veju - gal jau nebesvaigt reiketu... ten viskas maziausiai 3-5 kartus prasciau.... problemu tiek - kad siulau net neziuret i ta puse... jei jau saules nesugebama pasistatyt - primityvi cia sistemele - apie veja uzmirskit ;:) ten pardavineja 1 metu nelaikanti slamsta...
Virtusolar 2020-01-31 00:15
Su ribotais įvadais yra du variantai, pirmas variantas, jei trūksta įvado galios ir eso turi galimybę nemokamai padidint tavo įvado galią, tada 4eur su centais už kiekvieną kilovatą. Kai neturi galimybės padidint įvado, tada ir visa gatvė gali pamiršt apie jėgaines. Kol gali, gali visi, bet kai visi prisistato, nebeužtenka galios ant linijos ir tada daugiau niekas nebegali. Nebent daug tūkstančių sutinka sumokėti, kad pravestų galingesnę liniją. Kai nesi sukaupęs pertekliaus? Nelabai supratau klausimo. Jei nieko nepagaminai, tai nepagaminai, jei pagaminai, ir viską suvartojai, laimi į vienus vartus. Jei nesuvartojai ką pagamini, tai arba pasaugojimo mokestis 5ct/kwh arba 36%. Jeigu pertekliaus neturi ir reikia elektros, perki iš eso standartiniu tarifu, kaip neturėdamas jėgainės. Metinis nurašymas visai neįdomus reikalas, jeigu turite 10000kwh per metus, o suvartojote tarkime 5000, balandžio 1 dieną atsisveikinate su kitais 5000kwh kuriuos prigaminote, neatlygintinai. Neįdomu visai Todėl mano aprašytas paskutinis variantas su 10kw jėgaine yra realiai pats geriausias variantas, kai sumoki vieną kartą, ir daugiau nebemoki. Buvau pas konkurentus seminaruose, tai jie skaičiuoja su pasaugojimo mokesčiu (tuo 5ct/kwh), taip gražiau skamba, jei naudojate daug elektros. Išeina taip: pagaminate 9500kwh, į tinklą atiduodate 8000kwh, per metus be elektrinės sumokėsite 1415eur, metinė sąskaita su elektrine 395 eur. Pagal tokius jų paskaičiavimus per metus sutaupote 1020eur, reiškia mano pastatyta elektrinė jums atsipirks per 3570/1020= lygiai 3.5 metai, kas yra keliomis savaitėmis greičiau, nei atiduodant 36% eso dovanų.
Virtusolar 2020-01-31 00:25
Visai tikėčiau, jeigu niekada nebūtų tekę važiuoti pas ne pirmus metus saulės jėgaines turinčius žmones, kad pridėti jiems papildomai modulių. Jie tada visai kvaili, jeigu pasistatė neapsimokantį dalyką, pamatė per kelis metus, kad neapsimoka, tada pasikvietė vėl tą pačią įmonę, kad pridėtų papildomai neapsimokančių modulių. Juokingai skamba net, reiškia nelabai tiesa. Mano nuomone čia ne paistalai, bet kiekvienas sprendžia pagal save. Internete pilna ir medžiagos ir atsiliepimų - bendrą vaizdą susidaryti lengva. P.S. šiemet apva leidžia gauti paramą nepriklausomai nuo inverterių skaičiaus, galite nors ir 10 prisistatyti kiekvienam kilovatui, tik kainoje klausimas geresnis
AAA000 2020-01-31 00:34
kaip tai neidomu? cia topu topo idomumo vinis yra sakykim pasirenki plana, kur susimoki uz pertekliu. privarai metinio pertekliaus. jie viska perparduoda kitiems. ir ateina "ta diena" - terminas, kai nuraso viska naglu snukiu. tada jokio pertekliaus neturi ir dar vartoji mokedamas pilna kaina turetu but kokie pereinamieji rezimai kokie, ar kazkas tipo - "nusiraso tik viskas virs sukauptu 1000kwh"... o dabar skatina matai saules energetika tokiais "perlais" pagal mane cia vagia is vartotoju tiesiog... --------- dar as noriu paklaust - ka tu ten rasei apie ta supirkima po 5 centus? nelabai supratau. yr jau toks planas kur perveda tau realius pinigus uz pertekliu buitiniams elektros vartotojams?
Virtusolar 2020-01-31 00:50
Na aš čia su sarkazmu parašiau. Žinoma, kad visiškas apsurdas, jog nuskaičiuojama visa pagaminta energija, jei nespėjai sunaudot. Bent mokėtų sumą lygią pasaugojimo mokesčiui, o čia išvis nieko Už perteklių nemokam, mokam tik kai reikia susigražinti. O jei nėra iš ko susigražinti, mokam standartiniais tarifais. Apie tuos supirkimus yra čia parašyta https://www.eso.lt/lt/verslui/elektra_9 ... kimas.html realiai pats nesusidūriau, tik domėjaus kažkada. Kai buvo regulos nustatytos kvotos, buvo privaloma supirkti elektrą iš gamintojų už labai gerą kainą, bet dabar kvotų jau nebėra ir eso jei neklystu moka po 5ct už 1kwh. Bet dėl šito bijau sumeluoti. Ir kai gaunama parama iš apva, 5 metus negalima parduoti elektros niekam, o tik naudoti savo reikmėms.
apuokas 2020-01-31 07:45
Ignitis turi sprendimą ir daugiabučių gyventojams https://www.saulesparkai.lt
Virtusolar 2020-01-31 08:32
Ne tik ignitis turi saulės "parkelių", ir tie patys rangovai pamažu įsijungia į žaidimą aišku su atsipirkimu ten kiti klausimai, ne mano daržas tai nediskutuosiu ta tema
bahuriux 2020-01-31 09:21
Gal moderatoriai, ar kažkas su didesnėm teisėm šitame forume galėtu perkelti šitą diskusiją tiksliau Q&A į atskirą temą kurnors energetikos skilyje? Pavadinimas galėtu būti "Saulės energetika nuo A iki Z", nu arba kažkas panašaus. Man, tikiuosi ir kitiem, (kaip ir visai gamtai netiesiogiai) labai padėjo šita diskusija. Ir prie to pačio ištrinkit mano šitą postą.
AAA000 2020-01-31 10:09
del supirkimo. ten verslo subjektas turi but. apsiribokim vartotojais. vartotojas tai kai jegaine pagal poreikia, o ne i uzdarbi orietuota. 5 centai yra siaip labai daug. didmenine REALI kaina panasios eiles yra kazkur iki 6-8 centu tik. as manau vartotojam supirkimas turetu but mazesnis uz verslui. jei 5 duoda verslui - nu tai sakykim vartotojams turetu duot bent 3-4 centus uz pertekline kwh. nes infrastruktura ilgesne iki ju. mazuju. bet uztat nuimt biurokratine nasta. ir butu labai paprasta sistema. o ne kazkokie nesamoningi planai. ir metu begyje turetu but ne sukauptos elektros pavogimas, o balansinis atsiskaitymas. jei yra perteklius - tinklai sumoka. bet su riba, sakykim iki 1000kwh. arba toki kieki perkelia i kitus metus - jei pagal trecdalio nusavinimo plana. va taip turetu but. dabartiniai kiti planai - afiora kazkokia... juk riboja galingumus maziems. ir kiti saugikliai. ir tarifai prasti. kiek galima dusint lietuvos vartotojus?
immortallt 2020-01-31 19:23
Prie to pačio ir AAA blevyzgojimus reiktų trinti, but oh wait... Šiaip yra kitas klausimas, ar siūlote lengvatines paskolas saulės elementų pastatymui?
Virtusolar 2020-01-31 22:16
Labas vakaras, Kaip tik prieš kelias dienas su mokilizingu pasirašėme sutartį, 1% sutarties sudarymo mokestis, 3eur mėnesio aptarnavimo mokestis ir 8% metinių palūkanų. Yra facebooke virtusolar puslapis, naujausias postas. Įdomiausias dalykas, kad naudojant už 100e elektros per mėnesį su lizingu 7 metams po paramos atgavimo mokame po 90eur per mėnesį lizingas+elektra, o per 7 metus (moduliams ir inverteriui po 10m veikimo garantija) gaunasi, ne tik, kad už elektrą mokam mažiau iškart, bet po lizingo laikotarpio dar ir jėgainė lieka nemokamai. Kosminis variantas
immortallt 2020-01-31 22:56
Taip, su 8% palūkanom labai patrauklu. Finansinius visus modelius esu parengęs, tik kai visa tai dariau, niekas tokių patrauklių palūkanų nesiūlė P.S. bijantiems, kad pabrangs pasaugojimo mokestis, tai jis brangs proporcingai, kiek brangs tinklo paslaugos (paskirstymo+0,5Xperdavimo). Taigi, atsiperkamumas nukentės labai nedaug, net jei ir toliau brangs tinklo paslaugos. Tačiau įdiegus išmaniuosius skaitiklius, bus galima realiai elektros energiją parduoti dieną, kai ji brangiausia, ir pirkti, kai jinai pigesnė. Taip realiai susitaupys ~3ct/kWh.
bahuriux 2020-02-01 10:34
Kur galėčiau internete pasiskaitinėti pavirkavimų, kad Lietuvos pajūryje neveikia mažos galios vėjo jėgainės, kaip jos pastoviai genda ir neatsiperka. O jei aš įsigysiu mandrą draudimą kuris padengia ir visus prietaisus iki 10 metų senumo?
immortallt 2020-02-01 12:18
Blogai skaičiuoji tada, jei tau atrodo, kad +36% patrauklu Įprastam vartotojui, jei neturi elektromobilio, kurį krautų dieną, patraukliausia yra mokėti už fiksuotą elektros energijos kiekį (tiksliau galią). +36% tai jei tu linkęs susimažinti savo kintamas sąnaudas iki minimumo ir linkęs už tai sumokėti neproporcingai daugiau. Įsivaizduoju tokius žmones, kurie dabar turi pinigų ir pajamas, bet ateityje bijo, kad neturės beveik jokių pajamų. Tai kad man rodos visi inverteriai, kurie naudojami gaminantiems vartotojams taip ir veikia. Tiesa, labai nesidomėjau, tik iš apskaitos pusės. Mandrą draudimą iš ko įsigysi? Pvz. Lietuvos draudimas? O jie dengia nuo gedimų ar nuo aplinkos veiksnių? Tada dar žiūrėk, kad turto klasėje būtų. Dvejoju kažkaip.
bahuriux 2020-02-01 14:02
Dėl dabar turimų pajamų ir negarantuotos ateities tai nevisai taip, aš jei investuoju tai turi veikti ir atsipirkti 100%, tai turi arba generuoti pinigus, arba tai bus investicija į kožkoį daiktą trurintį vertę, arba pinigus turi padėti taupyti tas daiktas pvz kai išlaidos vistiek neišvengiamos (elektros energijos ir transporto atveju). Mano supratimu priešingai nei AAA000 jei tu neišvengiamai turi išleisti pinigus, bet su kažkokiom priemonėm gali to išvengti pilnai arba dalinai ir tas taupymas padengia investiciją per kokius 5 metus ir mažiau tai valio, tai apsimoka ir atsiperka. Kažkuris iš mūsų kažko nesuprato, kaip veikia +36% planas ar ne? Aš suprantu taip, balandžio 1 esi "pa nuliam" balandžio gale moki už elektrą, tik kiek suvartojai minus tiek kiek pagaminai, jei trūko damoki 10-20€ kuom aš abejoju, nu bet tarkim. Geguže, birželį, liepą, rugpjūti, rugsėjį prisikaupi tinkle pas eso energijos su dideliu pertekliu ir jos turi užtekti su nemažiau +36% metiniu buferiu iki pat kovo 31d. Jei aš negerai suprantu dėstykit, kaip yra ir dėkit nuoruodas. Aš nesuprantu, kaip tu skaičiuoji atsipirkimą ir apsimokėjimą tokio dalyko kai įsigijęs brangų įrengimą eksploatacijos metu tu dar mokėsi papildamai eso visada visą gyvenimą? Tokio dalyko negalima net svarstyti. O pagaminti 136% ir suvartoti 100% nieko daugiau nemokant, čia gaunasi lygiai taspats jei aš turėčiau belekokio dydžio akumuliatoriu kurio man užtektų metams, akumuliatoriuas krovimo/iškrovimo nuostuoliai būtu labai panašūs, tik nereikia investuoti į jokį akumuliatorių. Draudimas "er**" labai gerą kainą gavau. Bet neėmaiu pačio brangiausio kuris dengia viską ir nuo visų atvejų ir tai kas nenumatyta netgi ir nuo visko tipo, nu aš ne teisininkas, bet kiek supratau iš trumpo aprašymo (kaininiko) tai taip gaunasi, kaip kasko mašinos draudimo atveju.