„Harley-Davidson“ pristato išskirtinį „Fat Boy 30th Anniversary“ motociklą (Video)  ()

Švęsdami 30-uosius savo ikoninio modelio metus „Harley-Davidson“ pristato riboto leidimo „Fat Boy 30th Anniversary“ motociklą. Jis išsiskiria tamsintomis detalėmis ir bronziniais akcentais bei turi juodą „Milwaukee-Eight 114“ variklį. Bus išleisti tik 2 500 „Fat Boy 30th Anniversary“ modelių ir kiekvienas turės serijos numerį ant degalų bako prietaisų skydelio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Fat Boy“ pavadinimas tobulai apibūdino 1990 metais išleistą motociklą, kuris pasižymėjo drąsiomis formomis. Kaip pasakoja „Harley-Davidson“ stiliaus ir dizaino viceprezidentas Bradas Richardsas, „Fat Boy“ savo išvaizda, proporcijomis ir siluetu įkūnijo 1949 metų „Hydra-Glide“ motociklą. Šis modernus modelis tapo nauju pasirinkimu tuometinei motociklininkų kartai.

„Jiems patiko mūsų pokario dizaino DNR, tačiau tuo pačiu juos traukė modernaus industrinio dizaino paprastumas. Kiekviena ši detalė buvo išsaugota 2018 metų „Fat Boy“ modelyje. Trisdešimtmečio serijos motociklui norėjome kažko išskirtinio, todėl pasirinkome populiarius tamsesnius tonus. Taip pat motociklui unikalumo suteiks ribotos serijos statusas“, – aiškina jis.

„Fat Boy 30th Anniversary“ modelis

„Fat Boy 30th Anniversary“ modelis žymi tris dešimtmečius, kaip pirmasis drąsus modelis paliko neišdildomą įspūdį. Jį paryškina tamsiais akcentais ir tik viena „Vivid Black“ juoda spalva. Lieti „Lakester“ ratai tamsinti „Satin Black“ juoda spalva ir turi išraižytus šviesius akcentus. Tamsus „Milwaukee-Eight 114“ variklis turi blizgiai juodus dangtelius, o vožtuvų kėliklių dangteliai ir pragrindinis dangtelis – bronzinius akcentus. Išmetimo vamzdžiai padengti atspariu „Black Onyx“ laku, kuris atitinkamoje šviesoje išryškina chromą.

Juoda žibinto apdaila, rankenos ir klavišai užbaigia tokią tamsią išvaizdą, kuri stipriai skiriasi nuo įprasto serijinio modelio. Tuo tarpu ant bako esančio logotipo bronziniai akcentai papildo juoduos paviršius ir kitas bronzines detales, kurios skirtos tik ribotos serijos modeliui.

„Fat Boy“ modelis sukurtas ant 2018 metais pristatytos „Harley-Davidson Softail“ platformos. Priekinė „Fat Boy“ dalis labai didelė bei turi LED žibintą su naujos formos apdaila. „Lakester“ lieti ratai „Fat Boy“ stiliui suteikė šviežumo. 160 mm pločio priekinė ir 240 mm galinė padangos sukuria gamykloje kurto „custom“ motociklo įspūdį.

„Softail“ rėmas ir pakaba leido sukonstruoti važiuoklę, kuri yra standi bei lengva. Todėl tikslumas ir kitos dinaminės savybės pranoks net ir reikliausių motociklininkų lūkesčius. Galinė šakė turi tik vieną amortizatorių, taigi leido išsaugoti „hard tail“ stiliaus linijas. Reguliuojamas amortizatorius sumontuotas po sėdyne kartu su nustatymų rankenėle, todėl lengva pritaikyti pakabos nustatymus pagal savo važiavimo stilių ir svorį.

„Milwaukee-Eight 114“ – galingiausias „Softail“ gamos variklis. Jis stebina savo galia ir klasikiniu „Harley-Davidson“ gausmu. Tvirtai sumontuotas variklis taip pat sustandino pakabą. Dvigubi variklio balansyrai leido sumažinti vibracijas laisvomis apsukomis.

Ikonos gimimas

1989 metais pristatyto „Fat Boy“ modelio dizainą kūrė legendiniai „Harley-Davidson“ stilistai Willie’is G. Davidsonas ir Louie’is Netzas. Jie suderino modernią išvaizdą su klasikiniais „Harley-Davidson“ stiliaus elementais. Siekdami ką tik apdirbtų detalių išvaizdos jie motociklą nudažė „Fine Silver Metallic“ sidabrine spalva, o rėmas buvo nudažytas milteliniu būdu. Ratai buvo iš aliumininių diskų, o galinis buvo aiškiai matomas dėl „Softail“ važiuoklės konstrukcijos. Toks stilius tapo išskirtiniu „Fat Boy“ ženklu. Tais laikais jis atrodė labai didelis: nuo plačios priekinės padangos su pjaustytu sparnu iki plataus vairo su 7 colių skersmens žibintu ir didžiule chromuota apdaila. W. G. Davidsonas sukūrė logotipą ant bako ir šiandien jį galima rasti ant visų „Fat Boy“ modelių.

1991 metais „Harley-Davidson Fat Boy“ modelis įžengė į pop kultūrą pasirodydamas filme „Terminator 2: Judgment Day“. Čia jį vairavo aktorius Arnoldas Schwarzeneggeris, kuris su „Fat Boy“ dalyvavo dramatiškoje gaudynių scenoje Los Andželo gatvėmis. Filmas sulaukė populiarumo visame pasaulyje, todėl „Fat Boy“ natūraliai tapo tikra „Harley-Davidson“ ikona daugelyje rinkų, ypač Europoje.

Apie pavadinimą

Išdrįsti motociklą pavadinti „Fat Boy“ galėjo tik „Harley-Davidson“. Kaip tai atsitiko, galima sužinoti W. G. Davidsono prisiminimuose jo knygoje „100 Harley-Davidson metų“:

„Greičiausiai spėliojate, kaip mums šovė į galvą sugalvoti tokį pavadinimą „Fat Boy“. Girdėjau įvairiausių istorijų, bet beveik visos netikros. Norėjome tokio populiaraus pavadinimo, kuriuos motociklai gauna tik gatvėse. Visada savęs klausiame „o kaip jį pramins gatvėse“ ir tik tada pradedame galvoti patys. Ieškome kažko neįprasto ir net kažkiek nesąmoningo, nes visai smagu kartais pasijuokti iš savo gaminių. Bent jau man ir daugeliui prie to prisidėjusių žmonių motociklas atrodė didelis ir „storas“. Todėl rinkodaros skyriuje vyrukai sugalvojo jį pavadinti „Fat Boy“, o gatvėje šis vardas iškart prilipo.“

„Fat Boy“ iki pat 2018 metų sulaukdavo įvairių stiliaus patobulinimų. Naujasis „Fat Boy“ sukurtas ant atnaujintos „Softail“ važiuoklės su „Milwaukee-Eight“ varikliu. Dabartinis modelis pasižymi tokiais išskirtiniais „Fat Boy“ elementais kaip aliumininiai diskiniai ratai ir didžiulis žibintas su apdaila. „Fat Boy“ išlieka vienu išskirtiniausių motociklų „Harley-Davidson“ gamoje.

Nuo 1903 m. kompanija „Harley-Davidson Motor Company“ pildo asmeninės laisvės troškimus, siūlydama individualizuotus, kasdieninius ir turistinius motociklus, važiavimo malonumą bei renginius. Taip pat gamintojas teikia visą „Harley-Davidson“ motociklų dalių, priedų, aksesuarų, laisvalaikio prekių ir motociklininkų aprangos asortimentą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(2)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: