„Continental“ sukūrė garso sistemą be garsiakalbių: kaip tai veikia?  ()

Technologijų kompanija „Continental“ ir garso įrangos gamintojas „Sennheiser“ pristatė automobilinę garso sistemą be garsiakalbių. Unikali „Continental“ technologija „Ac2ated Sound“ su patentuota „Sennheiser“ garso sistema „AMBEO 3D“ leidžia atkurti kokybišką erdvinį garsą, tam naudojant automobilio salono paviršiaus elementus, rašoma pranešime žiniasklaidai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išgaunamas garsas yra neįtikėtinai detalus ir gyvas, leidžiantis automobilio keleiviams mėautis aukščiausios kokybės skambesiu. Be to, palyginti su įprastomis garso sistemomis, „Ac2ated Sound“ garso sistema iki 90 proc. sumažina įrangos svorį ir užimamą vietą, todėl puikiai tinka siekiant mažesnio automobilio svorio.

Kada automobilis tampa muzikos instrumentu

Technologija buvo kuriama remiantis klasikinių styginių instrumentų principu, kurių medinis korpusas atlieka rezonansinės kameros funkciją, o specialūs aktyvatoriai sužadina skirtingo dažnio bangas įvairiose automobilio salono vietose, todėl keleiviai girdi ypatingai tikrovišką, tarsi koncertų salėje garsą. Be to, palyginti su tradicinėmis garso sistemomis, turinčiomis daug komponentų ir sveriančiomis iki 40 kilogramų, šios garso sistemos svoris yra žymiai mažesnis, taip pat jai reikia žymiai mažiau vietos.

Ši garso technologija be garsiakalbių automobilių dizaineriams ir gamintojams tuo pačiu suteikia kur kas daugiau laisvės kuriant automobilio saloną, kadangi jiems nebereikia projektuoti kur montuoti daug vietos užimančius garsiakalbius ir kitą įrangą. Su „Ac2ated Sound“ garso technologija didžioji komponentų dalis yra nereikalinga, kadangi automobilio salono paviršiai atlieka garsiakalbio diafragmos funkciją. Aktyvatorių pagalba priekiniai statramsčiai, durelių ir lubų apdaila, taip pat galinė palangė vibruoja skirtingais dažniais taip sukuriant ypatingai kokybišką erdvinį garsą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(37)
(2)
(35)

Komentarai ()