Paskelbtas populiariausias 2019 metų telefonas: parduota daugiau nei 46 milijonų vienetų  ()

Remiantis pardavimų statistika, „iPhone XR“ buvo populiariausias telefonas pasaulyje 2019 metais. Nors „iPhone XR“ pasirodė 2018 metais, jis pranoko visus kitus telefonus pasaulyje 2019 metais, įskaitant ir kitus „iPhone“ modelius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš viso buvo parduoti 46.3 milijonai šio modelio vienetų.

Tyrimų kompanijos „Omdia“ sudaryta pardavimų statistika parodo, jog „iPhone XR“ sugebėjo padvigubinti parduotų vienetų skaičių, lyginant su 2018 metais. 2018 metais apytiksliai buvo parduota 23.1 milijonai „iPhone XR“. Pernai šis skaičius padidėjo net iki 46.3 milijonų. Nepaisant sumažintos kainos, „iPhone XR“ toli gražu nėra pigiausias telefonas rinkoje. Visgi jis pranoksta tokius mažesnio pajėgumo telefonus kaip „Galaxy A10“ ar „A20“, kurių kaina yra mažesnė negu 200€. Netgi „iPhone 11“ yra antras šiame sąraše ir pralenkia „Samsung“ mažesnio pajėgumo modelius.

„iPhone XR“ bei „iPhone 11“ užima pirmą bei antrą vietas pasaulinių pardavimų sąraše, o „Samsung“ mažesnio pajėgumo „Galaxy“ serijos modeliai dalinasi trečią, ketvirtą ir penktą vietas. „iPhone 11 Pro Max“ užima šeštą vietą, o „iPhone 11 Pro“ – devintą. Iš dešimties modelių sąrašo penki buvo „iPhone“ modeliai.

Įdomu tai, jog 2019 metais joks kitas flagmanas be „Apple“ serijos telefonų nepateko į šį sąrašą. „Samsung Galaxy S9“ ir „S9 Plus“ pateko į dešimtuką 2018 metais, tačiau kompanijos flagmanams to paties nepavyko pasiekti 2019 metais.

Tai ne pirmas kartas, kai „iPhone XR“ 2019 metų pardavimai sulaukia dėmesio. Pirmajame ir antrajame 2019 metų ketvirtyje Jungtinėse Valstijose šio modelio buvo parduota daugiau, negu bet kurio kito telefono. „IHS Markit“ taip pat pranešė, jog „iPhone XR“ buvo geriausiai parduodamas telefonas 2019 metais ir per pirmąją metų pusę jų buvo parduota net 26.9 milijonai. Dėl tokios statistikos „Apple“ sumažino ir „iPhone 11“ kainą, siekdami pakartoti „iPhone XR“ sėkmę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Sugedo.lt
Sugedo.lt
(10)
(15)
(-5)

Komentarai ()