Tokių dalykų dar nematėte: pristatė trigubai sulankstomo ir susukamo ekrano telefonus (Video)  ()

„TCL“ aktyviai nebandė konkuruoti su pagrindiniais išmaniųjų telefonų gamintojais, tačiau bendrovė iš tiesų turi krūvą įdomių idėjų, kurias įgyvendina sulankstomų telefonų segmente. Neseniai „TCL“ pademonstravo du labai įdomius koncepcinius sulankstomų telefonų dizainus - trigubai sulankstomą išmanųjį telefoną ir telefono prototipą, turintį susukamo į ritinį ekrano mechanizmą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors šie įrenginiai dar nėra paruošti masinei gamybai, „TCL“ pasauliui parodė, kaip atrodys lanksčius ekranus turinčių išmaniųjų telefonų ateitis. O ateitis tikrai daug žadanti.

Išmanieji telefonai su lanksčiais ekranais nėra naujiena. Iš pradžių „Samsung Galaxy Fold“, o visai neseniai prekyboje pasirodęs „Huawei Mate Xs“ bandė užkariauti vartotojų dėmesį savo lanksčiomis savybėmis. „TCL“ prieš kelias dienas pristatė du lankstymo mechanizmus ir tris ekrano dalis turintį išmanųjį, kuris ne tik veikė, bet ir atrodė kaip esantis netoli galutinio, produkcijai paruošto, modelio.

Technologija leidžia vienai iš dalių būti sulenktai į vidų, o kitai – į išorę. Atlenkus vieną dalį, šiek tiek išsiplės 6,65 colio įstrižainė, o atlenkus dar vieną ekrano trečdalį – prietaisas taps 10 colių planšete. Deja, neišlanksčius įrenginio, jis yra labai storas ir nepatogus naudoti.

Kita „TCL“ naujiena atrodo įspūdingai. Išmaniojo ekraną galima išplėsti tiek, kiek norisi, o ne rinktis iš galimų poros dydžių – viskas dėl į ruloną susisukančio ekrano. Tokiu būdu AMOLED ekrano įstrižainė padidėja nuo 6,75 colio iki 7,8 colio. Tačiau svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad demonstruotas protipas turėjo ne tikrą matricą, o popierių, vaizdavusį ekraną ir įstrižainės padidinimui reikia fiziškai traukti korpusą. Bet „TCL“ žada, kad tokio tipo išmaniuosiuose šią funkciją atliks specialus motoriukas.

Nors „TCL“ tikslas nebuvo pademonstruoti jau veikiančius masinei gamybai paruoštus sprendimus, koncepcinė lanksčių ekranų technologija pasaulio dėmesio tikrai susilaukė.

Tikslios datos, kada galime tikėtis kurio nors iš šių dviejų gaminių pasirodymo prekyboje, gamintojas nepateikė. Tačiau akivaizdu, kad prie šios technologijos dar tikrai reikės padirbėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(4)
(5)

Komentarai ()