Teismo sprendimas dėl biodegalų leis Lietuvai sumažinti milijonines baudas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2020-03-15 12:13
O ar buvo atsižvelgta į faktą, kad nestė biopriedams naudojo atogražų miškų palmių aliejų ir padarė sunkiai atitaisomą žalą gamtai. Kai ant visų degalių puikavosi -20% CO2 naudojant neste dyzeliną? O realiai tik naikino mūsų planetos "plaučius". http://www.technologijos.lt/n/technolog ... niu-degalu Ištikro ateina elektromobilizmas po truputį ir dar pristačius vėjo ir saulės jėgainių Lietuva kokiais 2050-2060 išvis nebeišskirs jokių CO2 emisijų, o gal ir anksčiau tai bus. O iki to laiko jei auto gamintojai ir juo labiau pirkėjai su politikais priešaky jei būtu realiai sąmoningi ir atsakingi galėtu priversti tiesiogiai ir netiesiogiai auto gamintojus montuoti ekonomiškesnius variklius visai net ne otto ciklo (1 litro turbo didžiausias blogis preiš gamtą dėl neilgaamžiškumo ir vistiek didelių realių, o ne "popierinių" sąnaudų) o pvz atkinsono (toyota hibridai pirmasis buvo prius 1995m iki dabar berods), milerio (mazda 1993m), kaikuriam specifiniam transportui netgi stirlingo. Patys automobiliai galėtu būti lengvi kaip kokie GM ultralaite 1992m ir naudojantys 2,5l/100 benzo užmiestyje.
iPienius 2020-03-15 16:01
is principo pasaulyje yra maisto perteklius, todel ir galima perdirbti i biodegalus. afrikoj ir kitur badauja todel, kad jie neisgali nusipirkti, o niekas uz dyka nedalins.
kestutisz 2020-03-16 12:30
Idiotizmas. Jei jau taip reikia tą šlamštą iškišt - nu padarykit atskirai - įsipylei kuro ir gauni dar papildoma/privaloma tvarkai aliejaus. Na nžn, kam nors gal į traktorių susipilt atiduot ar pan....
kestutisz 2020-03-16 12:45
Čia LAIEK lobistų "praliotas" - kad jie negali priversti maišyti tik jų šlamšto, kad aliejų galima pilti ir ne tik vietinį, ir jis tikrai nebus pilamas vietinis jei bus brangesnis nei atvežtinis. Ypač didesniais kiekiais (tarkim ten procentą kitą gal ir nevertėjo ieškoti kažkur kitur, tiesiog sukandi dantis ir perki, 10 - jau rimta, jau verta ir tuos afrikos vaikus palikti badauti po palmėm, arba jei pasakys kad palmės blogai - užsėti jų normalius laukus tais pačiais rapsais. Šachas ir matas)
Robkinas 2020-03-16 18:23
Jus neuzmirskit dar tokio fakto, kaip naudoto, atidirbto augalinio aliejaus panaudojimas degalams gaminti. Nustebtumete suzinoje, kokie kiekiai naudotu alieju vaiksto biodyzelino gamyboje, tad kalba eina ne vien apie svieziu rapsu, ar saulegrazu aliejaus panaudojima dyzelino bioprieduose
immortallt 2020-03-16 19:08
Šiaip ES siekiama labiausiai skatinti antros kartos biodegalų gamybą, kas visai nevyksta. Antros kartos biodegalai, tai jau bus iš biologinių atliekų pagamintas kuras. Kas dėl maisto kainų, dėl rapsų auginimo maistas nebrangs, jei nelaikysi dirbtinų subsidijų. Ir šiaip, jei visos ES subsidijos ūkininkams būtų nutrauktos, o skirtos inovacijų kūrimui, investicijoms į infrastruktūrą ir t.t., tai ne tik kad maisto kainų augimo nepajaustų, bet dar ir santykinai jos sumažėtų. Bet žinoma, ūkininkai visada randa ką apkaltinti. Didžiausia mafija Europoje yra žemės ūkis. P.S. kuro kainos krenta ne tik dėl paklausos kritimo. Yra to dedamoji, bet tokį didelį kritimą lėmė naftos pasiūlos augimas.
bahuriux 2020-03-16 22:26
Nu jau, iš kur tas pasiūlos augimas, šilta žiema Europoj ir Kinija, kai pradėjo nenaudoti naftos tokiais kiekiais, naftos kainos krito stabiliai, o dabar dar ir vakarai nebenaudos tiek kiek iki šiol, tai pamatysim ant kiek pigi gali būti nafta. Nebent tu kalbi apie santykinę pasiūlą (kai nėra paklausos yra produkto perteklius) tada čia taspats, tik kitaip pasakyta. Na tai ir turi būti naudojama etanoliui bio šiukšlės, o biodyzelinui tik atidirbes aliejus ir ne kitaip.
immortallt 2020-03-17 19:24
Naftos paklausa ir šilta žiema Europoje niekaip nekoreliuoja - naftos produktai (apart dujos) nenaudojamos elektrai gaminti ar šilumai Europoje. Na nebent čia sieji su tuo, kad kuro transportas mažiau sunaudoja dėl šiltesnės žiemos, bet tai mizeris. Kuro kainos priklauso nuo dviejų dalykų: sąnaudų lygio ir maržų lygio. Sąnaudų lygis, tai pagrinde naftos kaina, kuri krito dėl tiek paklausos sumažėjimo (korona) plius pasiūlos padidėjimo (OPEC ne tik nesutarė mažinti, bet esminis naftos žaidėjas, SA, pasakė, kad didina gavybą). Taip kad ne tik santykinė pasiūla naftos išaugo, bet ir absoliuti pasiūla. Maržų lygis - čia jau kiek naftos perdirbimo gamyklos konkuruoja. Jei visos naftos gamyklos dirba +- ant max, tai marža gali išaugti ir kuras brangti, net jei nafta pinga. Šiuo atveju ir žaliava pinga, ir paklausa kažkiek traukiasi.