Sveiki atvykę į ateitį! Vilniaus senamiestyje – pirmoji Europoje parduotuvė be kasų ir moderniausiu apsipirkimo būdu: štai kaip tai veikia (Video)  (3)

Apsipirkimas per kelias sekundes: įeinate į parduotuvę, pasiimate ko reikia ir išeinate. Nereikia stovėti eilėje, bendrauti su kasininku ar skaičiuoti grynuosius – už jus viską atlieka dirbtiniai neuroniniai tinklai, dvylika parduotuvės palubėje esančių vaizdo kamerų ir išmanių inžinierių algoritmai. Kokios technologijos leidžia veikti tokiai parduotuvei?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pati sudėtingiausia dalis visgi yra informacijos apjungimas iš skirtingų sensorių, skirtingų neuroninių tinklų į bendrą suvokimo erdvę. Yra labai daug tyrimų, mokslo, programinio kodo kaip suveikia vienas neuroninis tinklas – detektuoja, kad čia yra žmogus, čia yra ranka, čia yra prekė.

Bet kaip tą visą realiu laiku susieti į vieną, kaip susieti informaciją iš daugelio vaizdo kamerų, kad tiksliai sekti žmones – tai šitoj vietoj tyrimų ir straipsnių yra labai labai nedaug.“ – pasakojo išmanios parduotuvės įkūrėjas, verslininkas Mindaugas Eglinskas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslo sriuba
Mokslo sriuba
(17)
(6)
(11)

Komentarai (3)