„Tesla“ parodė naują plaučių ventiliatorių – beveik visas pagamintas iš „Model 3“ elektromobiliuose naudojamų detalių (Video)  ()

Elektromobilius gaminanti „Tesla“ kompanija paviešino naujausią vaizdo įrašą, kuriame matyti veikiantis naujasis plaučių ventiliatoriaus prototipas. Ir tai yra išties įspūdinga, kaip iš „Model 3“ elektromobiliuose naudojamų detalių inžinieriai sugebėjo pagaminti gyvybes gelbėsiančią įrangą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar praėjusį mėnesį, prasidėjus koronaviruso protrūkiui, Elonas Muskas pasižadėjo, kad „Tesla“ panaudos visus išteklius, jei tik ligoninėms trūks plaučių ventiliatorių. Jų jau pradeda trūkti ir panašu, kad pažadas nelieka tik gražiais žodžiais.

„Tesla“ inžinierių komanda ėmėsi darbo ir pasinaudodami sukauptomis žiniomis, gaminant elektromobilius, jau sukūrė veikiantį plaučių ventiliatorių.

Tai yra gana didelis iššūkis, tačiau įdėtos pastangos leido sukurti plaučių ventiliatorių ir dėl reikiamų detalių nekovoti su tais, kurie dabar masiškai gamina įprastus plaučių ventiliatorius.

„Mes bandome padaryti ventiliatorius, panaudodami kai kurias elektromobilių dalis, ir taip siekiame padėti medicinos pramonei, neatimdami iš jai šiuo metu taip reikalingų atsargų“, - vaizdo įraše teigia viceprezidentas Larsas Moravys, atsakingas už „Tesla“ transporto priemonių inžinerinę dalį.

Vaizdo įraše detaliau papasakojama apie šį plaučių ventiliatorių ir ant brėžinių lentos nubraižytoje schemoje matyti, kad didžioji dalis ventiliatoriui reikalingų detalių yra paimta iš „Model 3“ elektromobilių. Geltona spalva pažymėtos „Model 3“ detalės.

„Tesla“ sukurtas įrenginys gali stebėti deguonies ir anglies dioksido srautus į pacientą ir iš jo. O visa informacija matoma jutikliniuose ekranuose, kokius turi ir „Model 3“ elektromobiliai.

„Mes norime pasinaudoti tomis detalėmis, kurias gerai žinome. Žinome, kad jos yra patikimos, jas galime greitai panaudoti ir jų yra daug“, - teigia „Tesla“ inžinerijos direktorius Josephas Mardallas.

Ši naujiena yra labai džiugi, tačiau „Tesla“ plaučių ventiliatorių vis dar turės patvirtinti JAV maisto ir vaistų administracija (FDA). O tai užtruks. Be to, dar neaišku ar „Tesla“ sugebėtų naujuosius ventiliatorius gaminti dideliais kiekiais.

„Dar reikia daug ką nuveikti, tačiau dedame visas pastangas, kad galėtume padėti žmonėms“, - teigia Moravys.

Verta paminėti ir tai, kad Elonas Muskas sugebėjo prieš dvi savaites iš Kinijos gamintojų įsigyti 1 255 plaučių ventiliatorių ir visus juos padovanojo Los Andželo apylinkių ligoninėms. Kalifornijos gubernatorius Gavinas Newsomas tokį Elono poelgį pavadino „didvyriškomis pastangomis.“

Taip pat Elonas praėjusią savaitę pareiškė, kad „Tesla“ dirba drauge su „Medtronic“ ir planuoja kuo greičiau atidaryti Niujorko bei Fremonto „Gigafactory“ gamyklas ir jose gaminti plaučių ventiliatorius.

Ir „Tesla“ tikrai ne vienintelis automobilių gamintojas, įsitraukęs į kovą su COVID-19. „General Motors“ bei „Ford“ taip pat ėmėsi gaminti plaučių ventiliatorius, o siurblių gamintojas „Dyson“ pristatė dailaus dizaino plaučių ventiliatorių ir pažadėjo bent 5 tūkst. jų padovanoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(29)
(2)
(27)

Komentarai ()