JAV ekspertai išrinko 5 patikimiausius visureigius: gali atlaikyti net 15 metų intensyvios eksploatacijos ir nė vieno JAV ar Europos gamintojo modelio  (19)

Ne visus iš išvardytų visureigių galima įsigyti Lietuvoje. Tačiau JAV ekspertų iš iSeeCars.com įžvalgos padės suprasti, kas yra kas. Juk ne paslaptis, kad ne vienas (nesvarbu, kokios klasės) taip dievinamas visureigis, net ir nesulaukęs garantinio laikotarpio pabaigos, ima kelti problemų ir gadinti nuotaiką. O kurie yra patikimesni už savo konkurentus? Kurių savininkai nenori keisti?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį kasmetinį automobilių patikimumo sąrašą amerikiečiai sudarė apklausę 750 000 automobilių savininkų. Tokiu būdu sudarytas penketukas tų visureigių, su kuriais jų savininkai skiriasi ypač nenorom. Tačiau drąsiai žiūrėdami „paveldėtojams“ į akis.

Beje, TOP 5 viršūnėje nėra JAV gamintojų produkcijos.

1. „Toyota Highlander“

Labai populiarus ir Lietuvoje. Jei norite visureigio su V6 varikliu, net ir mieste vartojančio mažiau nei 10 l/100 km, rinkitės hibridinę „Highlander“ versiją.

„Toyota“ jau daugelį metų puikuojasi šio patikimiausių gamintojų sąrašo viršūnėje.

Apklausos duomenimis, penktadalis „Highlander“ savininkų važinėja juo jau 15 metų ir net negalvoja keisti. Tiesa, per tiek metų dalis šių automobilių pakeitė vairuotoją – buvo perduoti į kitų šeimos narių rankas.

2. „Honda Pilot“

„Honda“ nuo senų laikų laikoma viena patikimiausių automobilių gamintojų pasaulyje. Kai kurie Azijos šalių pirkėjai pasiryžę gerokai permokėti, kad galėtų kasdien džiaugtis automobiliu su raide „H“ ant grotelių.

„Honda“ SUV linijos viršūne laikomas didelis septynvietis „Pilot“. JAV jis itin vertinamas šeimų ir puikiai tarnauja daugelį metų.

Šis visureigis stabilus ir bekelėje, ir greitkelyje. Ir tiesiame kelyje, ir posūkiuose. Už tai savininkai dėkingi išmaniai visų ratų sistemai iVTM-4.

3. „Honda CR-V“

Tie, kuriems „Honda Pilot“ kiek per didelis, puikiai tinka mažesnis bet ne prastesnis CR-V modelis. Jis kompaktiškesnis, judresnis, taupesnis. Beje, Lietuvoje važinėja nemažai amerikietiškų modifikacijų su 2,4 l varikliais (190 AG). Tačiau, jei kalbėtume apie europinę versiją, ypatingą pagarbą užsitarnavo praėjusio dešimtmečio 2 l atmosferiniai varikliai. Gal ne patys ekonomiškiausi, bet labai patikimi.

Naujausiuose modeliuose komplektuojami 1,5 l benzininiai su turbina, o hibridiniuose modeliuose – 2 l variklis.

Tiesa, automatinės pavarų dėžės (variatoriai) nelabai gali varžytis greičiu su vokiškomis DSG. Galimos versijos ir 4x4, ir tik su priekiniais varančiaisiais.

Beje, JAV šis modelis labai populiarus ir dėl kainos. Ji prasideda nuo 24 350 JAV dolerių.

4. „Subaru Forester“

Sunku būtų visame pasaulyje rasti ištikimesnę gerbėjų armiją, nei „Subaru“. Žinoma, Lietuvoje „Forester“ aukso amžius jau praeityje. Gamintojas gana konservatyvus, todėl negali pasiūlyti, kaip korėjiečiai ar prancūzai, modernių interjero ir eksterjero dažymo kombinacijų, kokybiškos audioaparatūros. Garso izoliacija niekad nebuvo stiprioji „Subaru“ pusė. Ir automatinės pavarų dėžės nėra modernios – panašiai kaip „Honda“ variatoriai.

Tačiau šis mažasis Japonijos gamintojas turi savo gerbėjų ratą. Ir tai ne tik bekelės mėgėjai. Opozicinis variklis ir „kitokia“ išvaizda – galimybė eiti prieš srovę, išsiskirti sraute. Na, be viso to, „Subaru“ yra patikimas automobilis. Erdvus, talpus, universalus.

Bendrame JAV rinkos automobilių sąraše pagal patikimumą „Forester“ užima 10-tą vietą.

5. „Acura MDX“

Iš esmės tai yra ta pati „Honda“. Nes „Acura“ yra to paties gamintojo prabangesnė versija, labai populiari JAV. Dėl pagerintos apdailos, galingo atmosferinio variklio, išskirtinio dizaino ir „Hondos“ patikimumo.

Išvada: japonai gamina kokybiškus automobilius, kuriais galima pasikliauti ilgiau, nei trunka garantinis laikotarpis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(27)
(16)
(11)

Komentarai (19)