NATO aktyviai ėmėsi veiksmų, kad ir kaip tą neigtų Rusijos propaganda: didžiuliai milžinai pakilo į orą (Video)  (33)

Nors Rusijos propaganda COVID-19 metu suaktyvėjo, bet pagrindinis dezinformacijos naratyvas yra kaip ir Sovietų sąjungos laikais išlieka tas pats – NATO nesugeba padėti vieni kitiems, teigia Lietuvos kariuomenės atsargos majoras ir ginkluotės entuziastas Darius Antanaitis. „Tačiau tiesa visai kitokia. Ne tik mūsų kariuomenė padeda atgabenti būtinas priemones mūsų valstybei, bet ir kitos šalys gauna pagalbą iš NATO“, – teigia karys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis pasakoja, kad vien tik Rumunija pasinaudojo starteginio oro transportavimo pagalba, kai kovo pabaigoje net du NATO C-17 transportiniai lėktuvai Bukareštui atgabeno 45 tonas krovinių iš Pietų Korėjos.

„C-17 Globemaster III“ transportiniai lėktuvai – tikri dangaus krovininiai milžinai. Tai 4 variklių transportiniai lėktuvai, skirti gabenti karinę techniką, karius bei kitus krovinius dideliais atstumtais bei leistis labai trumpuose pakilimo-nusileidimo takuose, esant labai prastomis sąlygoms. Savo tarnybą NATO pajėgose pradėjo dar 1990 metais ir sėkmingai tęsia savo tarnybą iki dabar“, – teigia atsargos majoras.

Anot jo, daugiau nei 50 metrų ilgio ir daugiau nei 50 metrų pločio milžinas turi daugiau nei dviejų aukštų namo fiuzeliažą, į kurį telpa beveik 80 tonų krovinio – o tai daugiau nei sveria tankas. Esant reikalui, lėktuvas gali atgabenti į operacijos rajoną 134 karius su visa ginkluote ir amunicija. Tai – daugiau nei viena kuopa karių.

„Pilnai pakrautas gali nugabenti reikiamą krovinį beveik 4 500 kilometrų nuotoliui be papildymo, skrisdamas 830 km/h greičiu. Milžiną valdo vos 3 karių įgula: 2 pilotai ir vienas krovininės dalies technikas“, – aiškina ginkluotės entuziastas.

D.Antanaitis pasakoja, kad „C-17 Globemaster III“ NATO yra logistikos darbinis dramblys, dirbantis ne tik karo, bet ir taikos sąlygomis. „Kariai nemėgsta ir nemoka girtis. Nors to ir nereikia. Jų darbai patys kalba už save. Pandemija dar kartą parodė, jog kiekvienas esame savo valstybės kariai. Vieni gina valstybę ginklu bei kita įranga, kiti gelbsti žmones nuo viruso, treti savanoriškai stoją į pagalbą – o dar kiti visomis savo išgalėmis prisideda prie valstybės išgyvenamumo“, – apibendrina karininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(49)
(7)
(42)

Komentarai (33)