Atėjo permainų metas garsiesiems Jungtinių Valstijų jūrų pėstininkams - skelbiama, kaip jie keisis  ()

JAV jūrų pėstininkų vadovybė nutarė drastiškai pakeisti struktūrą bei ženkliai sumažinti kai kuriuos dalinius, pasakoja Lietuvos kariuomenės atsargos majoras ir ginkluotės entuziastas Darius Antanaitis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak jo, tai daroma siekiant paruošti jų pėstininkus 2030 metų iššūkiams – tokiems kaip Rusijos bei Kinijos grėsmės Ramiojo vandenyno veiksmų teatre.

Anot kario, visų pirmą bus atsakyta tankų dalinių. Iš esamų 24 kovos batalionų (pėstininkų) liks 21. Iš 21 artilerijos batalionų liks 5. Iš 6 amfibijų kuopų liks 4. Taip pat sumažinama ir aviacijos kiekiai.

D.Antanaičio teigimu, bendras personalo skaičius bus 12 000 jūrų pėstininkų mažesnis nei yra dabar.

„Sutaupytas lėšas norima investuoti į raketinę toliašaudę artileriją bei į priešlaivines raketas. Kitaip kalbant, JAV jūrų pėstininkai pradės kovoti su priešu iš tokio atstumo, kai priešas dar negalės pasiekti JAV karių. Šaudys toliau, efektyviau ir judės greičiau. Atsisakoma praeitų karų taktikų ir pereinama prie „nuotolinio“ karo. Nors iš kitos pusės, tai labiau panašu tiesiog į išlaidų karpymą, kuris pridengiamos grėsmėmis, kurioms atremti reikėtų nemažinti, o didinti pajėgumus“, – teigia atsargos majoras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(14)
(8)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: