„Samsung“ žada sumušti visus rekordus: kurs net 600MP kamerą  (0)

Išmaniųjų telefonų kamerų kokybė bėgant metams stabiliai gerėjo. Pagrindinės kameros, kurių skiriamoji geba viršija 100 MP, jau yra rinkoje. Pavyzdžiui, „Samsung Galaxy Ultra 5G“ yra su 108 MP kamera, tačiau gamintojas siekia dar didesnių tikslų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Samsung“ atskleidė planuojanti kurti net 600 MP sensorių.

Yongin Park, vykdantysis „System LSI Business“ viceprezidentas ir Sensorių verslo komandos vadovas teigia, jog žmogaus akis gali skirti net 500 MP rezoliuciją. Deja, kadangi 48 ir 12 MP jutikliai vis dar yra standartas, kelionė iki 600 MP gali būti labai ilga. Norint tai pasiekti, „Samsung“ reikės sukurti nemažai naujų technologijų.

Pastaruoju metu „Samsung“ labai stipriai patobulėjo pikselių jungimo srityje. Bendrovės 64 MP sensoriai naudoja 2×2 vaizdo taškų išdėstymą, o 108 MP – 3×3. Kitaip tariant, blogesnio apšvietimo sąlygomis 4 (64 MP kameros atveju) arba 9 (108MP atveju) pikseliai sujungiami į vieną, taip sugeriant daugiau šviesos, bet prarandant dalį rezoliucijos.

Vis dėlto kompanijos ambicijos neapsiriboja 600 MP riba. „Samsung System LSI Business“ padalinys, kuriantis kamerų jutiklius, siekia sukurti tokius sensorius, kurie galėtų registruoti kvapus ir skonius.

„Samsung“ kamerų sensorius planuoja tiekti ne tik išmaniesiems telefonams, bet ir kitoms rinkoms – autonominiams automobiliams, dronams, išmaniesiems daiktams ir kitiems prietaisams.

Šiuo metu 108 MP kamera išlieka didžiausia išmaniųjų telefonų rinkoje, tačiau tai netrukus pasikeis, „Samsung“ jau planuoja šių metų paskutinį ketvirtį pristatyti „Nanocell“ technologijos 150 MP sensorių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(7)
(6)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: