Kinai sieks priblokšti pasaulį: statys 570 tūkst. kvadratinių metrų miestelį po žeme (Foto)  (1)

Kinijos Džedziango provincijoje statomas „MAD Architects“ suprojektuotas Quzhou sporto miestelis. Ma Yansongo vadovaujama architektų komanda miestelį suprojektavo kaip futuristinį kraštovaizdį su kalnais ir ežeru, primenančiu nuskendusį sodą, rašo archdaily.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projekto vizija – po vienu stogu suburti tiek tarpusavyje besivaržančias sporto žvaigždes, tiek kasdiene fizine veikla užsiimančius žmones.

Naujajame sporto miestelyje derės sporto parko funkcijos su natūraliomis ir organiškomis formomis, pabrėžiančiomis tūkstančius Džedziango kultūros ir istorijos metų.

Parko plotas – 570 tūkst. kvadratinių metrų, iš kurių bendras stadiono komplekso ir pagalbinių patalpų plotas – 390 tūkst. kvadratinių metrų.

Parke bus įrengtas 30 tūkst. žmonių talpinantis stadionas, 10 tūkst. žmonių skirta sporto salė, baseinas, papildoma treniruočių zona lauke, sportininkų aptarnavimo ir patirties centras, taip pat mokslo ir technologijų muziejus bei žaidimų vieta vaikams. Lankytojai bus skatinami užkopti ant parke esančių kalvų.

Kaip teigia architektų komanda, pastatai susilieja su žeme, o fasadai išnyksta reljefe, juos dengia želdynai, padedantys susilieti su kraštovaizdžiu.

Sporto paskirties pastatai ir didžiulis parkas buvo suplanuotas kaip vientisas peizažas, kuriame vingiuoti takeliai pagyvina kalvotą reljefą, taip pat čia įrengta keletas platformų, norintiems pasimėgauti parko grožiu iš skirtingų perspektyvų.

Projektas baigtas rengti ir jau įgyvendinamas. Pirmasis etapas – stadionas – bus baigtas 2021 m. Visiškai užbaigus statybos darbus, „Quzhou Sports Campus“ taps didžiausiu pasaulyje po žeme įrengtų pastatų kompleksu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(11)
(4)
(7)

Komentarai (1)