„Twitter“ vadovas skelbia apie permainas net ir po karantino - taip galėtų daryti ir visos įmonės pasaulyje?  ()

Socialinio trumpųjų žinučių tinklo „Twitter“ vadovas leido savo įmonės darbuotojams net ir po karantino atšaukimo nebegrįžti prie darbo biure režimo. Ir tai yra savotiška pamoka kitoms įmonėms, rašo NBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Twitter“ darbuotojai iš įmonės generalinio direktoriaus gavo žinią, kad daugelis jų galės dirbti iš namų tiek laiko, kiek jiems patinka – net ir po koronaviruso pabaigos. Tokią žinią žiniasklaidai perdavė įmonės atstovas spaudai.

„Biurų atidarymas bus mūsų sprendimas. Laikas, kada mūsų darbuotojai norės grįžti į tuos biurus ir apskritai ar norės grįžti, bus jų sprendimas“, - sakė atstovas spaudai.

Darbuotojams išplatintą laišką pirmieji gavo leidinio „BuzzFeed News“ žurnalistai. Šiame laiške J.Dorsey rašė, kad nepanašu, jog „Twitter“ savo biurų duris atvers anksčiau nei rugsėjį ir kad visi renginiai, kuriuose numatytas fizinis darbuotojų dalyvavimas, atšaukiami iki metų pabaigos.

2021 metų renginių planai bus pakoreguoti vėliau šiais metais.

„Esame unikalioje padėtyje, tad gebame greitai reaguoti ir leisti kolegoms dirbti iš namų, nes mūsų įmonėje akcentuojama decentralizacija ir išsisklaidžiusios darbo jėgos, gebančios dirbti iš bet kurios pasaulio vietos, palaikymas“, - nurodė įmonės atstovas spaudai.

„Keli pastarieji mėnesiai parodė, kad galime dirbti ir taip. Taigi, jeigu mūsų darbuotojų atliekami darbai ir situacija suteikia jiems galimybę dirbti iš amų ir jie norėtų tai daryti tol, kol dirba šioje įmonėje, mes tai leidžiame. O jei jie tokio noro ar galimybės neturės – mūsų biurai jų šiltai lauks kai tik bus saugu juos atverti, tik su papildomomis atsargumo priemonėmis“.

Daugybė verslų visame pasaulyje pastaruoju metu stengiasi adaptuotis prie atstumo tarp žmonių laikymosi gairių. Įmonės, turinčios tokią galimybę, ragina savo darbuotojus dirbti iš namų ir labai atsargiai planuoja jų grįžimą į biurus.

„Google“ jau anksčiau pranešė savo darbuotojams, kad didžioji dauguma jų iš namų galės dirbti iki 2021 metų pradžios, nors kai kuriems jų į darbą teks grįžti dar nuo vasaros pradžios. „Facebook“ savo biurus pradės atidarinėti nuo JAV Nepriklausomybės dienos savaitgalio (liepos 4 d.), bet iš namų dirbti galintiems žmonėms leis tai daryti iki metų pabaigos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()