Landšafto dizaineris iš Latvijos pagamino unikalų „Z-Triton“ – triratį, laivą ir namuką viename (Video)  ()

Praleidęs ketverius metus kelyje dviračiu iš Londono į Tokiją, landšafto dizaineris iš Latvijos ir beprotiškiausių idėjų autorius Aigarsas Lauzis vieną dieną suprato, kad jo kelionės būtų žymiai patogesnės, jeigu jo transporto priemonė neapsiribotų vien dviem pedalais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taigi, jis sugalvojo „Z-Triton“ – triratį, laivą ir namuką viename.

Dizaineris ir „Z-Triton“ kūrėjas Aigaras Lauzis: „Tai tam tikra prasme krovininis triratis, bet kartu ir namukas. Jame gali miegoti du žmonės, čia rasite ir virtuvėlę, viską, ko gali prireikti. Galima įkrauti prietaisus, patogiai išsimiegoti. Ir dar tai nedidelis laivas“.

A.Lauzio startuolis „Zeltini“ sukūrė „Z-Triton“ prototipinį modelį – transporto priemonę, aprūpintą saulės baterijomis, elektriniu laivo varikliu ir viskuo, ko tik gali prireikti. Šis triratis turi dvi sėdynes ir papildomą vietą augintiniui ar atžalai. Pilnai įkrovus baterijas, jis gali nukeliauti iki 40 kilometrų sausuma ir dar 10 kilometrų nuplaukti vandeniu.

A. Lauzis mano, kad jo hibridinė transporto priemonė tiesiog idealiai tinka gamtos mylėtojams ir mėgstantiems keliauti, ypač pandemijos metu, nes yra tiesiog puikus variantas aktyviai saviizoliacijai.

A.Lauzis planuoja jau artimiausiu metu pasirūpinti dar labiau aplinką tausojančiu šios priemonės dizainu: dizaineris ketina konstruoti šios transporto priemonės korpusą iš kanapių pluošto, o reikiamas dalis gamintis 3D spausdintuvu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(15)
(2)
(13)

Komentarai ()