Neišsigąskite – gatvėse galite pamatyti savarankiškai riedančius paspirtukus be žmogaus: ką tokio sugalvojo JAV kompanija ir kodėl tai gali sukelti naują paspirtukų revoliuciją (Video)  (3)

Autonominiai automobiliai – jau niekam nebe naujiena. O ar kada esate pagalvoję, kad keliuose savarankiškai važinėsis elektriniai paspirtukai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trys technologijų kompanijos JAV susivienijo ir įgyvendino neįtikėtinai puikią idėją – pradėjo teikti savaeigių elektrinių paspirtukų paslaugą. Ant paspirtukų įmonė „Tortoise“ sumontavo nuotolinio valdymo įrangą, paslaugą teikia „Go X“, o investicijų paieška ir viešinimu rūpinasi „Curiosity Labs“.

Svarbu paminėti, kad šie paspirtukai nėra jau tokie savarankiški. Juos nuotoliniu būdu valdys operatoriai, įsikūrę Meksikoje. Reaguodami į iškvietimą, operatoriai paspirtuką „nuvairuos“ į numatytą vietą. Bet pripažinkite, skamba įspūdingai?

„Go X“ paspirtukai yra šiek tiek didesni nei mums įprasti elektriniai paspirtukai. Transporto priemonė turi papildomą ratukų porą tam, kad savarankiškai važiuodama į iškvietimą, išlaikytų pusiausvyrą.

Išsikviesti paspirtuką labai paprasta. Nuoma vyksta per „Go X“ programėlę, į nurodytą vietą paspirtukas atvyksta per kelias minutes.

Vienas didesnių privalumų tai, kad nebereikia rinkti po visą miestą išmėtytų paspirtukų, kai galima juos nuotoliniu būdu „nuvairuoti“ ten, kur reikia – į aikštelę, kur jie bus dezinfekuojami, ar į miesto vietas, kuriose sistema rodys tuo metu jų trūkstant.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(6)
(11)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: