Neprofesionalu, kvaila ir pavojinga - rusų naikintuvai vėl skrido per arti JAV lėktuvo (Video)  (6)

Pavojingi Rusijos naikintuvų manevrai jau mažai kuo gali nustebinti. JAV Karinis jūrų laivynas pastarąjį incidentą, užfiksuotą gegužės 26 dieną jau atvirai vadina nesaugiu ir neprofesionaliu. Pažiūrėkite patys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikietiškas patruliavimo virš jūros lėktuvas „P-8 Poseidon“ yra pakankamai taikus orlaivis. „Boeing 737“ pagrindu sukurtas P8 turi ginklų - torpedomis gali būti atakuojami povandeniniai, raketomis - paviršiniai laivai. Tačiau šis lėktuvas nėra toks, kurio pasirodymas netoli valstybės sienos būtų laikomas dideliu galios demonstravimu. Tai nėra strateginis bombonešis ar panašaus kalibro ginklas.

Juolab, kad šįkart „P-8 Poseidon“ skrido virš Viduržemio jūros. Prie jo prisiartino pora rusiškų „Su-35e“ naikintuvų. Tai, beje, nėra neįprasta. Rusijos naikintuvai pasirodė, kad įsitikintų, jog P-8 neskris Rusijos, jos laivų ar šalies partnerių link. Tai taip pat yra proga apžiūrėti P-8 iš arčiau. Tačiau „Su-35e“ pilotai, panašu, nesupranta asmeninės erdvės ribų.

Štai kaip arti naikintuvai prisiartino prie P-8:

Manote, kad tai nėra didelė problema? Štai kas tuo pat metu dėjosi prie kito P-8 sparno:

Taigi, „Su-35e“ naikintuvai tiesiog spaudė P-8 į siaurą koridorių. Laivynas teigia, kad „P-8 Poseidon“ negalėjo saugiai manevruoti. Žinoma, P-8 nė iš tolo nėra toks manevringas kaip „Su-35e“ - jei didelis lėktuvas pradėtų sukti, mažieji turėtų laiko pasitraukti. Tačiau tokios prielaidos nėra svarbios, kai kalbama apie saugumą.

Negana to, taip lėktuvai skrido net 64 minutes. Paprastai tariant, „Su-35e“ pilotų elgesys buvo neprofesionalus ir nesaugus. Nors, žinoma, būtų naivu manyti, kad jie patys to nežinojo - jie taip elgėsi tyčia, galbūt netgi vykdydami įsakymą.

Rusijos kariniai lėktuvai taip elgiasi gerokai dažniau nei galima pamanyti. Jie dažnai skraido arti amerikietiškų karinių laivų ar lėktuvų. Šis incidentas - jau ketvirtas toks nuo balandžio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(26)
(31)
(-5)

Komentarai (6)