Išmanus taikiklis šauliams suteiks antžmogišką taiklumą - smulkų droną bus galima pašalinti pirmuoju šūviu  ()

Izraelyje sukurtas ypatingas elektroninis taikiklis padės kariams pirmu šūviu pašalinti mažus dronus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„SMASH 2000 Plus“ optinis taikiklis rankose laikomiems ginklams suteikia tankams ir artilerijos pabūklams būdingą funkciją - taikinio sekimą. Anksčiau buvo kalbama, kad šis taikiklis padės sekti žmogiškus taikinius, tačiau dabar, atrodo, prie jo galimybių pridėta ir dar viena - jis pagerins dronų numušimo galimybes.

„SMASH 2000 Plus“ - tai elektroninis optinis taikiklis. Jis atpažįsta savo matymo lauke esančius taikinius ir juos pažymi. Šaulys gali lengvai sekti taikinį, o į jį nusitaikęs tiesiog paspaudžia nuleistuką. Tačiau ginklas neiššaus tol, kol balistinis kompiuteris, pasislėpęs kažkur šio ginklo viduje, nenuspręs, kad šūvis bus tikslus. Ši sistema atsižvelgia į vėją, taikinio judėjimo kryptį ir greitį, kulkos kritimą per tam tikrą atstumą ir kitus faktorius.

Žinoma, net ir naudojant „SMASH 2000 Plus“ taikiklį įmanoma prašauti. Tačiau ši technologija ženkliai pagerina šaulio šansus sunaikinti taikinį jau pirmuoju šūviu. Pasirodo, kad ši sistema ypač pasitarnaus naikinant nedidelius dronus.

Neseniai išplatintose nuotraukose - „SMASH 2000 Plus“ taikiklį bandantys JAV kariai. Veiksmas vyksta Sirijoje, taikinys - po dronu pakabinta kartoninė dėžė. Amerikiečius ši technologija išties domina, ypač galimybė pašalinti smulkius dronus, kuriuos priešiškos grupuotės Artimuosiuose Rytuose dažnai naudoja karinių bazių ir pavienės technikos puolimui.

2016 metais sprogmenis nešantis nedidelis Islamo Valstybės dronas Irake pražudė du kurdų karius ir sužeidė dar porą prancūzų. Nuo dronų ginamasi radijo ryšio trikdymo įranga, tačiau ji prieinama ne visur. Atskrendantį įtartiną droną įmanoma pastebėti gana anksti, nes jie yra pakankamai triukšmingi, tačiau pašalinti tokį greitą ir smulkų taikinį nėra lengva.

„SMASH 2000 Plus“ naudoja modernius taikinio sekimo algoritmus ir, kaip teigia gamintojas „Smartshooter“, gali pašalinti už 120 metrų skriejančius dronus jau pirmuoju šūviu. Ši technologija vienokia ar kitokia forma greičiausiai atsidurs kitos kartos JAV ginkluose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(34)
(2)
(32)

Komentarai ()