Specialistai pastebėjo, kad į „Google Play“ tiesiog plūsta kenksmingos programėlės: kokia kategorija pati pavojingiausia ir kiek telefonų jau yra pavojuje  (0)

Ekspertų teigimu, kenkėjiškų programėlių skaičius „Google Play“ sparčiai auga. Per pirmuosius tris praėjusių metų mėnesius kenksmingų aplikacijų buvo aptikta apie 14,5 tūkst., o štai šių metų pirmąjį ketvirtį jų skaičius padvigubėjo iki 29 tūkst.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „Upstream“ ekspertų, šiemet užkrėstų „Android“ įrenginių skaičius siekia 11,2 milijono, o tai yra 7% daugiau nei praėjusių metų pirmąjį ketvirtį. Blogiausia tai, kad nepaisant visų saugumo priemonių, daugybė kenksmingų aplikacijų plūsta į populiariąją „Google Play“ parduotuvę. Ekspertų teigimu, šioje aplikacijų parduotuvėje 9 iš 10 kenkmingų programėlių laisvai pasiekiamos. Tai reiškia, kad šios aplikacijos įveikia saugumo patikras ir identifikuojamos kaip nepavojingos.

2019 m. pabaigoje net 30 proc. populiariausių kenksmingų programėlių buvo pasiekiama būtent „Google Play“ parduotuvėje.

Ekspertai pastebi, kad daugiausiai kenksmingų aplikacijų patenka į pramogų turinio kategoriją, leidžiančią praleisti laisvalaikį ir pramogauti skaitant naujienas, klausant muzikos ir žaidžiant žaidimus. Populiari programėlė „Snaptube“ išaiškinta kaip kenksminga tik po daugiau nei 40 milijonų kartų atsisiuntimų. Šiuo metu ši programėlė iš „Google Play“ yra pašalinta, tačiau ją galima rasti „AppGallery“ parduotuvėje „Huawei“ įrenginiuose ir „Xiaomi GetApps“ parduotuvėje.

Štai Kinijoje, „VPNpro“ tyrėjai aptiko Kinijos programų kūrimo bendrovės „QuVideo Inc.“ aplikaciją, reikalaujančią vartotojo suteikti „rizikingus leidimus“. Atlikę išsamų saugumo tyrimą, ekspertai padarė išvadą, kad labai populiarus vaizdo įrašų redagavimo įrankis „VivaVideo“ buvo skirtas šnipinėti, ir įtariama, kad minėta programėlė paveikė daugiau nei 100 milijonų „Android“ įrenginių. Pastaroji programėlė buvo prieinama ne tik „Google Play“ parduotuvėje, bet ir su bendrove susijusiose paskyrose, kas dar labiau apsunkino kenksmingų aplikacijų radimą ir pašalinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(0)
(20)

Komentarai (0)