„PlayStation 5“ atkeliauja – „Sony“ tik ką pristatė net dvi žaidimų konsolių versijas, įvairius jų priedus ir galybę drauge atkeliausiančių žaidimų (Video)  (5)

Pagaliau „Sony“ pristatė naujausią „PS5“ žaidimų konsolę ir iškart netikėtumas – turėsime dvi jų versijas. Taip pat kompanija parodė, kaip atrodys „PS5“ skirti priedai, ir ką galėsime žaisti. „PlayStation“ ir „Grand Theft Auto“ draugystė tęsiasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiausias siurprizas yra tas, kad „Sony“ pristatė dvi „PS5“ versijas. Skirtumas tarp jų yra toks, kad viena „PS5“ konsolė palaikys „Ultra HD Blu-Ray“ diskus, o kita – ne.

Tad įsigijus pastarąją „PS5“ versiją – visus žaidimus reikės atsisiųsti iš „PlayStation Store“ parduotuvės.

Taip pat pastaroji „PS5“ versija atrodo šiek tiek plonesnė ir galima tikėtis, kad bus truputi pigesnė.

Kaip ir galima tikėtis, „PS5“ bus tikras „žvėris“ ir techniniai parametrai daugiau nei įspūdingi: 8-nių branduolių „AMD Zen 2“ procesorius bei „AMD RDNA 2“ vaizdo plokštė, dėl ko bus užtikrinama 10,28 teraflopų (1 teraflopas atitinka maždaug trilijoną operacijų per sekundę).

„Sony” siekia, kad visi „PS5“ įdiegti žaidimai sugebėtų išnaudoti šį pajėgumą. Tai jau puikiai pademonstravo „Epic Games” su įspūdingu „Unreal 5” grafikos variklio anonsu.

„PS5“ taip palaikys 8K arba 4K grafiką su 120Hz atnaujinimo dažniu, 3D garsą bei „Sony“ patentuotą SSD disko sprendimą. Teigiama, kad gausime 825GB atminties ir 5,5GB/s duomenų apdorojimo greitį.

Drauge su „PS5“ žaidimų konsolėmis, „Sony“ pristatė ir joms skirtus priedus: „DualSense“ valdymo pultelį (apie jį plačiau čia aut. past.), „DualSense“ pultelių įkrovimo stotelę, „Pulse 3D“ belaides ausines, nuotolinio valdymo pultelį ir HD kamerą.

Deja, bet kol kas niekur neminima kiek iš tikrųjų kainuos „PS5“ konsolės (manoma, kad JAV ji galėtų kainuoti 499 dolerius aut. past.) ir kada gi jos pasirodys.

Anksčiau buvo spėliojama, kad tai galėtų nutikti šių metų spalio mėnesį. Tad labai tikėtina, kad šioms Kalėdoms jau žinosime ko norime po šventiškai papuošta eglute.

„PS5“ ir galybė įvairių žaidimų

Kompanija atskleidė ir tai, kad jau yra numatyta, jog „PS5“ palaikys vienus populiariausius „PS4“ žaidimus ir taip pat dar tik pasirodysiančius: „GTA V“, „Grand Turismo 7“, „Hitman 3“, „NBA 2K21“, „Assassin’s Creed Valhalla“, „Spider-Man: Miles Morales“ ir kt.

„Džiaugiamės galėdami patvirtinti, kad suderinamumo funkcijos veikia tinkamai. Neseniai peržvelgėme 100 geriausių PS4 žaidimų ir tikimės, kad beveik visi jie bus paleidžiami ir ant PS5. Ant PS4 esame išleidę 4000 žaidimų ir toliau tęsime testavimus bei bėgant laikui išplėsime su PS5 suderinamų žaidimų kiekį“, - tvirtina „Sony“.

Čia galite pasižiūrėti oficialų „PS5“ pristatymą, kuris yra kiek neįprastas, tačiau labai patraukus žiūrėti:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(50)
(6)
(44)

Komentarai (5)